300 euro lenen

Als je iemand hoort zeggen, ik wil 300 euro lenen, dan denken veel mensen; wat kan je nu met een dergelijk klein bedrag? In dat geval zou je jezelf eens moeten verplaatsen in de situatie van deze mensen. Voor veel  mensen biedt een bedrag van 300 euro lenen uitkomst.

Een klein bedrag lenen helpt mensen bij een geld tekort

Vaak is het zo dat deze groep mensen niet in aanmerking komt voor het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Of het inkomen is niet toereikend om een dergelijke lening te kunnen aanvragen en afsluiten, of er is sprake van een negatieve BKR codering. 

In dat geval zal een aanvraag voor zowel een doorlopend krediet of persoonlijke lening worden afgewezen. Dit is uitermate vervelend wanneer je geld wilt lenen.

Voor deze groep mensen is het een uitkomst dat er via een minilening toch de mogelijkheid bestaat, zodat je toch geld kunt lenen. Want heb je echt geld nodig, dan kan dat uitermate vervelend zijn en veel problemen veroorzaken. 

Zo kan je snel 300 euro lenen, maar zelfs lagere bedragen zijn mogelijk. Je kan namelijk via een mini lening ook 100 euro lenen of 200 euro lenen.

Is dit niet toereikend, dan is het ook mogelijk om op deze manier een bedrag van 1000 euro te lenen.

Maar hoe kan je een kleine lening nu eigenlijk aanvragen?

Het gaat bij een lening van kleine bedragen vooral om snelheid. Er wordt alles aan gedaan dat je bijna direct geld tot jouw beschikking hebt. Zo snel zelfs, dat je binnen 24 uur al geld op je rekening kan hebben staan.

Via het internet kan je binnen een paar minuten al een aanvraag indienen. Vervolgens wordt deze aanvraag ook direct in behandeling genomen, zo dat je niet nodeloos lang hoeft te wachten op een terugkoppeling. 

Dit in tegenstelling tot het aanvragen van een lening bij een bank waar het al snel een aantal dagen duurt voordat er überhaupt naar de aanvraag wordt gekeken. Snel geld lenen is bij een bank doorgaans niet aan de order.

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Geld lenen zonder rompslomp

Voor een aanvraag van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening komt er aardig wat bij kijken. Daarnaast kan je alleen dergelijke leningen aanvragen voor grotere bedragen. 

Waarschijnlijk meer dan dat je daadwerkelijk nodig hebt, indien je alleen een korte periode van een geld tekort wilt overbruggen. Voor een lening minder dan 2,500€ kan je bij een bank niet terecht.

Op zich kan ik dat wel begrijpen. Doordat er een strikte procedure geldt ter beoordeling van elke aanvraag van een lening dient een bank behoorlijk wat tijd te investeren om een aanvraag van een lening te beoordelen.

De mensen die aan de slag gaan met de beoordeling van een aanvraag van een lening dienen door de bank te worden betaald. 

De kosten die dit met zich meebrengt kunnen niet worden terugverdient door het verstrekken van een lening van een paar honderd euro voor een paar maanden.

Een kortlopende verplichting

Een ander kenmerk van een minilening is dat het om een kortlopende verplichting gaat. De looptijd is maximaal 62 dagen en er bestaan twee andere standaard termijnen voor een lening, te weren 30 en 45 dagen. 

Binnen deze termijn dien je het bedrag van de lening inclusief de bijbehorende rente weer terug te betalen.

Aan de ene kant is het een voordeel dat je dus niet lang aan de lening vast zit. Aan de andere kant dien je er wel voor te zorgen dat je binnen deze termijn de lening weer kan terugbetalen. Want dit is uiteindelijk de overeenkomst en verplichting die je aangaat.

Hoeveel kost een lening van 300 euro?

Uiteraard dien je rente te betalen bij het afsluiten van een lening. Ook al gaat het slechts om een klein bedrag. Het voordeel van het lenen van een klein bedrag is dat de rente over slechts een klein bedrag wordt berekend. 

Daarentegen is het rentepercentage wel hoog en bedraagt op dit moment 13,99%. Dit is gelijk aan de maximaal toegelaten kredietvergoeding. In onderstaand overzicht kan je zien hoeveel je aan rente dient te betalen bij een lening van 300 euro.

Bedrag leningDuurTerug te betalenRente
€ 30030€ 303,24€ 3,24
€ 40030€ 404,32€ 4,32
€ 80030€ 808,64€ 8,64
€ 50045€ 508,13€ 8,13
€ 80045€ 813,02€ 13,02
€ 1.00045€ 1.015,02€ 15,02
€ 60062€ 609,61€ 9,61
€ 80062€ 813,02€ 13,02
€ 1.00062€ 1.016,43€ 16,43

Een garantstelling in plaats van BKR controle

Een minilening is een vorm van geld lenen zonder BKR toetsing. Dit heeft als voordeel dat de aanvraag veel sneller wordt goedgekeurd. Daarnaast levert het aanvragen van een lening ook geen probleem op indien je in het bezit bent van een negatieve BKR codering.

Het achterwege blijven van deze BKR controle betekent wel een groter risico voor de verstrekker van de lening. Door dit in te dekken wordt er gevraagd om een garantstelling. 

Dit is niet meer of minder dan iemand die jij aanbrengt die garant wil staan voor terugbetaling van het bedrag van de lening en de bijbehorende rente.

Een garantsteller kan je zoeken in jouw vriendenkring of misschien een familielid die dit voor jou wil doen. Het is in mijn opinie aan te raden eerst zelf op zoek te gaan naar een garantsteller voordat je deze aanvraagt via de verstrekker van het flitskrediet zoals Ferratum uk Ltd. 

Dit is namelijk ook een mogelijkheid, maar hier zitten wel hoge kosten aan verbonden. Vraag je een garantsteller aan via de flitskrediet aanbieder, dan wordt een minilening een behoorlijk dure aangelegenheid. 

Regel je zelf de garantsteller dan valt het bedrag aan rente wat je dient te betalen wel weer mee. Dit omdat je slechts een klein bedrag voor een korte periode leent.

Meer of minder lenen dan 300 euro

Beide opties zijn mogelijk. Het minimum bedrag wat je kan lenen is 100€. Het maximumbedrag is 1,500€. Bij een lening van 1,500€ is de termijn van de lening automatisch 62 dagen. 

Houdt er echter wel rekening mee dat bij een lening van 1,500€ je na 31 dagen de eerste termijn, de helft van het bedrag, dient terug te betalen.

Ga je 300 euro lenen, dan is de standaard termijn van de lening 30 dagen, voordat je het geld weer dient terug te betalen. Ga je 500 euro lenen, dan heb je de keuze uit 30 dagen of 45 dagen voor de termijn van de lening.

Wil je een minilening aanvragen? Onze website is puur informatief en wij bemiddelen niet. Je kan voor een kleine lening terecht bij onderstaande geldverstrekkers:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *