400 euro lenen

400 euro lenen? Hoe kan je nu snel een lening afsluiten, waarbij je ook nog eens snel over dit bedrag kunt beschikken. En eigenlijk het liefst vandaag nog?

Hoe dat in ieder geval niet mogelijk is, is via een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Om dezelfde dag nog over 400 euro te beschikken, dien je eigenlijk een minilening af te sluiten. In de praktijk is de dit de enige manier van geld lenen waarbij je snel over geld kunt beschikken.

Kan iedereen 400 euro lenen?

Iedereen is een groot woord. Maar de bewering dat bijna iedereen in aanmerking komt voor een lening van 400 euro, klopt zeer zeker. Je hoeft namelijk maar aan een beperkt aantal voorwaarden te voldoen, om in aanmerking te komen voor een lening van 400 euro. 

De voorwaarden voor een lening van 400 euro

Wat zijn nu de voorwaarden om een lening van 400 euro goedgekeurd te krijgen? In het kort hoef je alleen aan het volgende te voldoen:

  • Woonachtig te zijn in Nederland.
  • Een leeftijd te hebben van tussen de 18 jaar en 70 jaar oud.
  • Over voldoende inkomen te beschikken om de lasten van de lening te kunnen dragen.

√ Binnen 24 uur geld op je rekening
√ Lenen zonder BKR toetsing
√ Eenvoudig online aanvragen

Meer informatie

√ Aanvraag snel afgehandeld
√ Geen BKR controle of registratie
√ Snelle uitbetaling

Meer informatie

Is er een vast dienstverband vereist voor een minilening?

Eigenlijk hebben we het antwoord op deze vraag hierboven al verklapt. Het is niet noodzakelijk om in het bezit te zijn van een vast dienstverband, om in aanmerking te komen voor een flitskrediet.

Hierdoor kan je ook indien je een uitzendkracht of student bent 400 euro lenen. Zelfs mensen met een uitkering kunnen in aanmerking komen voor een lening. 

Je hoeft dan ook geen salarisstrook of werkgeversverklaring te overleggen. Wel wordt er gevraagd wat jouw maandelijkse inkomen is en wat de uitgaven zijn. Maar verder wordt er niet om bewijsstukken gevraagd.

Wil je meer dan 400 euro lenen?

Ook dat is mogelijk. Je kan namelijk via zowel Ferratum als Saldodipje tot maximaal 1500 euro lenen. Maar minder lenen is natuurlijk ook mogelijk. Zo kan je ook bedragen zoals 300 euro lenen of zelfs nog minder en gewoon 200 euro lenen of zelfs 100 euro lenen.

De eerste keer een minilening aanvragen

Heb je nog nooit eerder een minilening aangevraagd? In dat geval hebben we kort de te doorlopen stappen op een rij gezet. Dit maakt het aanvragen van een lening voor een klein bedrag nog simpeler dan het eigenlijk al is.

1. Looptijd en bedrag bepalen

Voordat je daadwerkelijk begint met het invullen van de aanvraag zou je er eigenlijk eerst over na moeten denken hoeveel je precies wilt lenen. Dit is namelijk de eerste vraag in het aanvraagproces. 

Bij elk bedrag hoort vervolgens een specifieke en vast looptijd. Hier kan je niet van afwijken. Voor de kleinste bedragen is dit 30 dagen en vervolgens loopt dit op naar 62 dagen en bij de nog hogere bedragen 90 dagen.

2. Een kopie van paspoort of identiteitskaart scannen en uploaden

Het is vereist om een kopie van een identiteitsbewijs te uploaden. Dit kan je doen via een scan of een foto.

3. Het type garantstelling bepalen

Gedurende het proces van aanvragen wordt er gevraagd naar een garantstelling. Dit kan in de vorm van een persoonlijke garantstelling, hetgeen gratis is, of een betaalde garantstelling. 

4. Het controleren van het bankrekeningnummer

Voordat er daadwerkelijk wordt overgegaan tot uitbetaling van het bedrag van de lening, dient het bankrekeningnummer te worden gecontroleerd. Hiervoor wordt er gebruik gemaakt van Ideal om het bankrekeningnummer snel een eenvoudig te controleren. 

5. Controleer alles nog even voordat je de aanvraag verstuurt

Voordat je definitief de aanvraag verstuurt, is het verstandig alles nog even goed te controleren. Zo voorkom je dat je per ongeluk een typefout hebt gemaakt waardoor het uitbetalen van de lening vertraging op zou kunnen lopen.

Weet je zeker dat je alles goed hebt ingevuld? Dan kan je de aanvraag bevestigen en direct versturen.

6. Wachten op goedkeuring

Heb je de aanvraag verstuurd? Dan dien je even geduld op te brengen om te wachten op de goedkeuring. 

Veel geduld heb je echter niet nodig want de goedkeuring zal niet lang op zich wachten. Normaal gesproken krijg je al binnen een paar uur bericht omtrent jouw aanvraag.

400 euro lenen zonder BKR toetsing

Misschien is het je al opgevallen dat in de bovengenoemde stappen, die je dient te doorlopen bij een aanvraag van een lening van 400 euro. Je kan namelijk geld lenen zonder BKR toetsing

Er wordt afgezien van de BKR toetsing omdat minilening aanbieders werken met een garantstelling. Dit vervangt eigenlijk de BKR toetsing.

Een negatieve BKR notering zal er dan ook niet voor zorgen dat de aanvraag van de lening wordt afgekeurd.

Zijn er nog andere mogelijkheden om 400 euro te lenen?

400 euro lenen is eigenlijk beperkt mogelijk. Naast het aanvragen van een minilening zou je eigenlijk alleen bij vrienden of familie kunnen aankloppen. 

In dat geval zou je een soort van onderhandse lening kunnen afsluiten. Dit is in onze opinie de enige andere manier waarop je 400 euro kunt lenen. 

Het voordeel van deze manier van geld lenen is wel dat je dan waarschijnlijk direct geld tot je beschikking hebt. 

Snel geld lenen kan via een minilening, maar lenen van vrienden of familie gaat waarschijnlijk nog net iets sneller.

Bij banken is de kans erg klein dat zij jou een dergelijke kleine lening zullen verstrekken. Ze verdienen er namelijk te weinig mee om dit rendabel te kunnen doen. 

Een lening aanvragen vraagt nu eenmaal tijd van de medewerkers van een bank. En dit zijn kosten die een bank dient terug te verdienen, met de rente die zij ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *