Auto in de prak

Zit de auto in prak? Dat is erg vervelend en uiteraard gebeurd dit altijd op het moment dat het totaal niet uitkomt. Een auto laten repareren kost veel geld en dan nog maar niet te spreken over de aanschaf van een nieuwe auto. Dat loopt helemaal in de papieren.

Geld voor een reparatie

Heb je de auto nodig om naar je werk te gaan, dan dien je snel een oplossing te vinden. Indien je het geld niet beschikbaar hebt om de reparatie te betalen, dan kan een lening je uit de brand helpen. Wel wil je dan snel over het geld beschikken, want je kan niet al te lang wachten, totdat de auto weer is gerepareerd. 

Een minilening kan in dat geval uitkomst bieden. Geld lenen via een minilening gaat namelijk razendsnel. Zo snel, dat je al binnen 24 uur over het geld kunt beschikken. Op die manier kan je jouw auto snel laten repareren.

Aanschaf van een nieuwe auto

Zit jouw auto dusdanig in de prak, dat reparatie niet mogelijk is. Of wegen de kosten van de reparatie niet op tegen de waarde van de auto? Dan is hetgeen je met een minilening kunt lenen niet voldoende. In die situatie heb je verschillende keuzes. Je kan de auto op afbetaling aanschaffen, of een lening in de vorm van een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten.

Aanschaf nieuwe auto

Je zal dan wel niet iets langer geduld dienen te hebben. Het duurt dan namelijk langer voordat een lening wordt goedgekeurd en wordt uitbetaald. Bovendien bestaat er dan geen zekerheid dat de lening daadwerkelijk wordt goedgekeurd.

De BKR toetsing

De verstrekker van een krediet zal dan een BKR toetsing uitvoeren, om te controleren of je kredietwaardig bent. Komt bij de BKR toetsing onverhoopt naar voren dat je in het bezit bent van een negatieve BKR notering? Dan wordt het een uitdaging om het geld te lenen voor een nieuwe auto. Geld lenen met een negatieve BKR notering is nu eenmaal erg lastig.

Doorsta je de BKR toetsing zonder problemen? Dan kan je wel tegen gunstige voorwaarden lenen. Deze voorwaarden zijn gunstiger dan bij een minilening

Er geldt dan nog wel een aanvullende voorwaarde. Jouw inkomen dient hoog genoeg te zijn om voor een lening in aanmerking te komen. Ook is geld lenen zonder vast contract niet altijd eenvoudig. Is dat het geval? Dan staat niks er meer in de weg om geld te lenen voor een nieuw auto, ter vervanging van de auto die in de prak zit.

Geld lenen kost geld

Wel dien je er altijd goed van doordrongen te zijn dat geld lenen geld kost. Niks is voor niks in het leven en dat geldt ook voor het lenen van geld.  Daarom is het verstandig om van tevoren voor jezelf goed te beoordelen, of jouw financiële situatie het toestaat om een lening af te sluiten. Ga hier niet te gemakkelijk aan voorbij. Het afsluiten van een lening is vaak eenvoudig, maar het terugbetalen van het geleende bedrag is lastiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *