BKR registratie opvragen

Ben je benieuwd of je in het bezit bent van een negatieve BKR registratie? Tegenwoordig is een BKR registratie opvragen vrij eenvoudig. Je kan dit zelfs online doen.

Waarom jouw BKR registratie opvragen?

Misschien ben je gewoon benieuwd, of wil je een lening afsluiten. Dan is het op voorhand goed om te weten waar je aan toe bent. 

Het is namelijk uitermate vervelend indien je een lening wilt aanvragen, maar dat blijkt dat je in het bezit bent van een negatieve BKR registratie.

Online jouw status inzien

Via de website van het Bureau Krediet Registratie (BKR) kan je eenvoudig jouw gegevens inzien. Je dient je hierbij te identificeren via iDIN. Dit is een relatief nieuwe methode die hiervoor wordt gebruikt.

Door gebruik te maken van de inloggegevens van jouw bankrekening, kan je op die manier aantonen dat je de persoon bent die je zegt te zijn. 

De eerste keer dien je echter wel een aantal andere gegevens in te vullen. Dit is slechts eenmalig en hierna kan je gewoon direct inloggen via IDIN en jouw gegevens inzien.

De data privacy is uiteraard erg belangrijk. Niemand wil dat zijn BKR gegevens op straat komen te liggen. Daarom wordt er gewerkt met een vrij geavanceerde manier van inloggen. Een BKR registratie opvragen van iemand anders is dan ook niet mogelijk.

Zijn er kosten verbonden aan het inzien van de gegevens?

Jouw gegevens opvragen kun je gratis doen. In het verleden waren hier kosten aan verbonden. Maar omdat dit nu geheel digitaal mogelijk is, kan je gewoon zelf jouw BKR registratie opvragen.

De invloed van een negatieve BKR registratie

De invloed zal je vooral merken bij het afsluiten van een lening. Dit zal namelijk niet zo eenvoudig zijn. Een doorlopend krediet of persoonlijke lening worden namelijk slechts zelden verstrekt bij een negatieve BKR codering.

In dat geval ben  je min of meer aangewezen op het afsluiten van een minilening. Via een minilening kan je namelijk wel geld lenen zonder BKR controle.

Heb jij jouw gegevens bekeken en blijkt dat jouw status negatief is, dan kan je nog slechts een klein bedrag lenen. Dit is nu eenmaal een kenmerk van een minilening.

Weet op voorhand waar je aantoe bent

Alvorens je gaat lenen, is het in onze ogen verstandig om jouw status te bekijken. Dit geeft direct meer inzicht in de mogelijkheden die je hebt om te lenen. 

Een minilening is bijvoorbeeld erg duur. En ben je niet in het bezit van een negatieve BKR codering en heb je daarnaast een vaste baan, dan kan je goedkoper lenen via een persoonlijke lening of doorlopend krediet. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *