Buitenlandse kredietverstrekkers voor Nederlanders

Zijn er buitenlandse kredietverstrekkers voor Nederlanders? En zo ja, is het interessant om bij die kredietverstrekkers een lening af te sluiten?

Hoe zit het nu met buitenlandse kredietverstrekkers?

Het is mogelijk om geld te lenen bij een buitenlandse kredietverstrekker. Wel dienen we er direct bij te vermelden dat dit slechts zeer beperkt mogelijk is. 

Daarnaast kan je jezelf afvragen of dit eigenlijk wel zinvol is. De rente die je in Nederland betaalt voor een persoonlijke lening zal namelijk vergelijkbaar zijn met de rente die een kredietverstrekker uit het buitenland in rekening brengt.

Minilening via en buitenlandse kredietverstrekker

Er is echter één type lening die je alleen bij een buitenlandse kredietverstrekker kunt aanvragen. Dat is de minilening, wat ook wel een flitskrediet wordt genoemd

Deze minilening is erop gericht om snel, zonder rompslomp een klein bedrag beschikbaar te stellen. Zelfs met een negatieve bkr registratie. Nederlandse banken bieden een dergelijke lening niet aan, omdat de kosten niet opwegen tegen hetgeen zij hiermee verdienen.

Zo kan je bijvoorbeeld een bedrag van 600 euro lenen of zelfs een nog lager bedrag van 300 euro. Meer dan 1000 euro lenen via een minilening is echter niet mogelijk. Indien dit toch noodzakelijk is, dan heb je de mogelijkheid om  een pluslening af te sluiten bij dezelfde kredietverstrekker.

>> Snel geld lenen zonder BKR toetsing <<

Kredietverstrekker

Bedrag

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,000€

30 - 90 dagen

In eerste instantie lijkt het er niet op dat Saldodipje een kredietverstrekker uit het buitenland is. Toch is dit wel zo. Zij maken namelijk onderdeel uit van de Ferratum group, waarvan het hoofdkantoor zich in Finland bevindt. Zij hebben verschillende dochterondernemingen die leningen aanbieden in verschillende landen.

Voorwaarden bij persoonlijke leningen en doorlopende kredieten

Andere buitenlandse kredietverstrekkers voor Nederlanders zijn er niet.

Je kan in sommige gevallen wel een lening in het buitenland afsluiten als Nederlander zijnde, maar die zijn niet specifiek gericht op Nederlanders. 

Buitenlandse kredietverstrekkers voor nederlanders voorwaarden

Daarbij gelden en er specifieke voorwaarden voor het afsluiten van een lening, waar slechts een zeer beperkt gedeelte van de Nederlanders aan kan voldoen.

Je dient namelijk of een woonadres te hebben in het land van de kredietverstrekker, of je dient een werkgever te hebben in het desbetreffende land. Dit zijn zekerheden waar doorgaans niet vanaf wordt geweken.

Belemmering bij inzage bkr register

Bij de aanvraag van een lening bij een buitenlandse kredietverstrekker kan deze kredietverstrekker geen inzage verkrijgen in het BKR register. Privacy wetgeving verbiedt dit namelijk. 

Hierdoor wordt de kredietbeoordeling beperkt en bemoeilijkt. Wat je wel vaak ziet in dergelijke situaties is dat je dan zelf wordt gevraagd om informatie uit het BKR register aan te leveren. 

Ook buitenlandse kredietverstrekkers zijn op de hoogte van het bestaan van dit register. Op die manier kan geld lenen met een negatieve bkr registratie ook problemen opleveren, wanneer je een lening buiten Nederland gaat aanvragen.

Leningen die in het buitenland worden verstrekt vertonen veel overeenkomsten met leningen die je in Nederland kunt afsluiten. Zo bestaan er in landen zoals Duitsland en België ook doorlopende kredieten of persoonlijke leningen. Deze leningen worden dan wel net iets anders genoemd, maar hebben alle eigenschappen van de leningen die we in Nederland kennen.

Is de rente lager in het buitenland?

Er bestaat een mythe dat je in het buitenland goedkoper zou kunnen lenen. In onze opinie is dit echter niet waar.

In de praktijk zal je bijna altijd een vergelijkbare rente dienen te betalen, in vergelijking met een lening van een Nederlandse bank of kredietverstrekker. 

Hoogte rente buitenland

Daarom is het in onze opinie de moeite niet waard om in het buitenland op zoek te gaan naar een lening. Tenzij je een minilening wilt afsluiten, want dan heb je eigenlijk geen andere keuze. Echter, aangezien je deze lening gewoon online kunt afsluiten op een Nederlandstalige website, is er hierbij ook niet echt sprake van geld lenen in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *