Creditcard aanvragen zonder bkr

Kan je een creditcard aanvragen zonder BKR toetsing? Het antwoord hierop is je en nee. 

Een gewone creditcard, waarmee je achteraf de rekening ontvangt, zal onderworpen zijn aan een BKR toetsing. Een prepaid creditcard aanvragen kan je daarentegen gewoon doen zonder dat er een BKR toetsing aan te pas komt.

Waarom een BKR toetsing bij een creditcard aanvraag?

Het principe van een creditcard, zoals de visa world card, is dat je achteraf pas betaald. Tot het moment dat je de rekening betaald hebt, heb je als het ware gewoon het geld geleend

Je zou het eigenlijk kunnen vergelijken met een aantal kleine leningen, met allemaal een korte looptijd, die worden verzameld waarna je deze lening dient af te lossen.

Omdat het dus gewoon een vorm van geld lenen is, wordt er een BKR toetsing toegepast. Dit geldt althans voor een gewone creditcard.

Welke creditcard kan je zonder BKR toetsing aanvragen?

Een prepaid creditcard werkt anders. Je dient namelijk eerst de kaart op te waarderen. Alleen dan kan je de kaart gaan gebruiken. 

Dus in plaats van geld lenen, betaal je als het ware vooraf de uitgaven. Omdat er bij een prepaid creditcard geen sprake is van krediet of lenen, kan je deze creditcard aanvragen zonder BKR toetsing.

Gratis prepaid creditcard van een fintech bedrijf

Er is de laatste jaren veel veranderd op het gebied van prepaid creditcards. Er zijn inmiddels verschillende aanbieders waar je zelfs een gratis een prepaid creditcard kan aanvragen.

Dit zijn de fintech bedrijven zoals Bunq, Revolut en N26. 

Bij de N26 en Revolut is de gratis prepaid creditcard verbonden aan een gratis bankrekening. Een dergelijke bankrekening kan je snel en gratis online openen. Vervolgens ontvang je binnen een paar werkdagen geheel gratis de prepaid creditcard in de post.

De gratis prepaid creditcard kun je gewoon overal ter wereld gebruiken. Het gaat om een mastercard of visa kaart, welke de meest geaccepteerde creditcards zijn. 

Creditcard aanvragen zonder bkr

Meer controle over jouw geld

Het gebruik van een gewone creditcard vraagt discipline. Het is namelijk heel eenvoudig om via een creditcard geld uit te geven. En soms zelfs te gemakkelijk. 

In dat geval geeft je al snel meer geld uit dan dat je zou willen of dat je jezelf kan veroorloven. Online aankopen zijn een voorbeeld waaraan veel mensen veel geld aan uitgeven. Op het moment dat de rekening binnenkomt schrikken veel mensen dan van het totale bedrag wat zij hieraan uit hebben gegeven.

Een creditcard aanvragen zonder BKR heeft het voordeel dat je hierdoor niet meer geld gaat uitgeven dan dat je eigenlijk zou willen. Omdat je op deze manier alleen de prepaid creditcard kan aanvragen, deze kaart wordt ook wel een debit card genoemd, weet je zeker dat je eerst geld dient te hebben voordat je dit kan uitgeven.

De gevolgen van een te late betaling van een creditcard rekening

Om in dergelijke gevallen de geleende bedragen via de creditcard rekening op tijd terug te betalen, kan best een uitdaging zijn.

En vaak realiseer je jezelf geeneens meer wat je allemaal met de creditcard hebt betaald. 

En betaal je de rekening niet op tijd, dan zullen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Naast de rente die je dient te betalen, is er vaak nog een aanvullende boete die je dient te voldoen.

Gevolgen negatieve BKR registratie

Welke gevolgen heeft een negatieve BKR registratie?

Het aanvragen van een creditcard betekent dus dat je een controle bij het centraal krediet informatiesysteem dient te ondergaan, wat in de volksmond ook wel de bkr check wordt genoemd. 

Een negatieve bkr registratie heeft veel nadelige en vervelende gevolgen. Zoals hier al aangegeven, zal je niet in staat zijn de creditcard aan te vragen. Dit geldt voor elke reguliere creditcard zoals American express, visa en de mastercard classic.

Naast de nadelige gevolgen van een negatieve BKR registratie wanneer je een creditcard wilt aanvragen, zal je ook bij het afsluiten van een lening de negatieve gevolgen ondervinden. 

Je kan dan eigenlijk alleen nog een minilening afsluiten. Een minilening is een kleine lening, waarbij je snel geld kunt lenen zonder BKR en loonstrook. 

Voorkom een negatieve BKR registratie

Op het moment dat je negatief geregistreerd staat bij het BKR, heeft dit ontzettend veel vervelende gevolgen. Dan ben je bijvoorbeeld aangewezen op een creditcard zonder bkr toetsing, wat in de praktijk een prepaid creditcard zal zijn. 

Het voorkomen van een negatieve BKR registratie is in onze ogen dan ook iets wat je altijd zou moeten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *