Creditcard schuld aflossen

De rente die je dient te betalen bij een creditcardschuld is erg hoog. Een creditcard schuld aflossen is dan ook aan te raden. Op die manier bespaar je maandelijks geld.

Eenvoudig teveel geld uitgeven

Met een creditcard is het eenvoudig geld uitgeven. Je ziet niet dat het saldo op de bankrekening daalt. Dus ook al heb je geen geld meer op jouw betaalrekening staan, je kan nog steeds geld uitgeven. Je hebt via een creditcard als het ware toegang tot extra geld.

Op een gegeven moment zal je echter de rekening ontvangen, die je dan ook binnen een paar weken dient te voldoen. Ben je niet in staat om binnen de aangegeven betaaltermijn de rekening te betalen, dan begin je met rente betalen.

Je dient een erg hoge rente te betalen

Op dit moment ligt de rente zo rond de 10%. Dit is echter ingegeven door een maatregel in verband met de corona pandemie. De maximale kredietvergoeding is namelijk tijdelijk verlaagd. Voorheen lag de rente zelfs op 14%. Het is ook de verwachting, dat op het moment dat deze tijdelijke maatregel wordt afgeschaft, dat de rente direct weer zal worden verhoogd. 

Maak een prioriteit van het aflossen van de creditcardschuld

Een creditcard schuld aflossen zou eigenlijk een eerste prioriteit dienen te zijn. Voordat je geld gaat uitgeven aan leuke dingen, is het verstandig om eerst een bedrag aan de creditcardmaatschappij over te maken. 

Afhankelijk van de hoogte van de creditcardschuld kan je hiervoor een plan opstellen. Door per maand een vast bedrag af te lossen, kom je weer van jouw schuld af.

Creditcard schuld aflossen prioriteit

Stel hierbij een doel in hoeveel maanden je van de creditcardschuld wilt zijn verlost.

Je kan ook een negatieve BKR notering oplopen

Een creditcardschuld kan leiden tot een negatieve BKR registratie. Het gaat namelijk gewoon om een lening. Daarnaast zal je jouw creditcard ook niet kunnen gebruiken tot het moment dat je de schuld hebt voldaan. Dit kan erg vervelend zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent en je hebt de creditcard dringend nodig.

Voorkomen is beter dan genezen gaat in dit geval ook op. Zorg dat je niet meer geld met jouw creditcard uitgeeft, dan dat je jezelf kan veroorloven. Het verlagen van de limiet kan bijvoorbeeld helpen. Daarnaast is het ook gewoon een kwestie van discipline. Je zou ervoor dienen te zorgen dat je elke maand gewoon de rekening netjes op tijd kunt betalen. Het is verleidelijk om wat extra uit te geven, maar doe dit gewoonweg niet. Een creditcard schuld aflossen kan best wel een grote uitdaging zijn 

Het bedrag dat je elke maand inclusief rente dient te betalen kan fors oplopen. De rente die je elke maand dient te betalen, is eigenlijk gewoonweg weggegooid geld. Zorg er dan ook voor dat je zo snel mogelijk van de creditcardschuld bent verlost.

Een lening afsluiten om de creditcard rekening te betalen

Eventueel kan je ook proberen om een persoonlijke lening of doorlopend krediet aan te vragen om daarmee de creditcardschuld af te lossen. De rente bij deze leningen ligt namelijk aanzienlijk lager. Een lening voor schulden af te lossen afsluiten kan je helpen, indien de rente hierdoor lager komt te liggen.

Wel kan het lastig zijn om een lening te verkrijgen. Indien de creditcardschuld fors is opgelopen, of je hebt een grote achterstand, dan is de kans groot, dat er sprake is van een negatieve BKR notering. 

Geld lenen met een negatieve BKR notering is in de praktijk nog steeds erg lastig. Zorg er gewoonweg voor, dat je niet door het gebruik van een creditcard tegen een negatieve BKR notering aanloopt. Je zal hiervan jarenlang de gevolgen ondervinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *