Mini lening

[av_image src=’https://flitskredietaanbieders.nl/wp-content/uploads/2018/09/Mini-lening1.png’ attachment=’314′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=” hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-jmc4u869′ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_hr class=’default’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av_uid=”]

[av_three_fifth first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-737pp’]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jm66uwo8′ admin_preview_bg=”]

Wat is een mini lening?

Een mini lening wordt ook wel een minikrediet of een flitskrediet genoemd. Dit soort leningen worden volledig online afgesloten. Indien u relatief een klein bedrag wilt lenen en bovendien snel geld lenen van belang is dan is een mini krediet een goed optie. Wilt u meer dan een klein bedrag lenen, dan is het ook goed te kijken naar andere opties zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening.  

Hieronder beschrijven wij de voordelen en de nadelen van het afsluiten van een mini lening.
[/av_textblock]
[/av_three_fifth]

[av_two_fifth min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-gnaad’]
[av_codeblock wrapper_element=” wrapper_element_attributes=” codeblock_type=” av_uid=’av-jmc4qd07′]


[/av_codeblock]
[/av_two_fifth]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-a1e8t’]
[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jm63bpws’ admin_preview_bg=”]

 1. Een mini lening is eenvoudig en snel af te sluiten.

Je kunt deze eenvoudig via het internet afsluiten. Hierbij dien je een aantal vragen te beantwoorden. Je kunt dit dus geheel vanuit huis regelen en je hoeft bijvoorbeeld niet naar een bank. Bovendien zijn de vragen die je dient te beantwoorden veel minder uitgebreid dan het formulier wat je dient in te vullen bij andere soorten leningen.

 1. Een snel acceptatieproces.

De doorlooptijd van de aanvraag is erg kort en wordt normaal gesproken nog dezelfde dag afgehandeld. Doordat de aanvraag van een mini lening vaak gebeurd vanuit een situatie dat iemand snel geld nodig heeft, wordt hier door de kredietverstrekker op ingespeeld om het acceptatieproces niet onnodig lang te laten duren. Binnen 24 uur kan het hele proces zijn afgerond, dus het krediet aanvragen gaat erg snel.

 1. Snelle uitbetaling.

Nadat uw aanvraag is goedgekeurd wordt er ook direct overgegaan tot uitbetaling van het door jouw gevraagde bedrag. Aangezien er tegenwoordig Europese regelgeving bestaat over hoe snel geld van e ene- naar de andere bank dient te worden overgemaakt, kan het in het gunstigste geval zelfs zo zijn dat je op de dag dat jet het mini krediet hebt aangevraagd dit bedrag al op jouw rekening hebt staan. Dit natuurlijk alleen in het geval dat er geen verdere vragen zijn bij het aanvraagproces en dat alles duidelijk is ingevuld.

 1.  Een kortlopende verplichting

Aangezien de looptijd van een mini lening maximaal 60 dagen is, ben je ook snel weer van de lening af. Bij andere leningen is dit soms niet het geval. En bij dat soort leningen kan je vaak ook niet eerder van de lening af dan wat is overeengekomen. Zelfs als je voldoende geld hebt om deze lening snel af te lossen. Dit omdat dit soort leningen erg winstgevend zijn voor een bank of andere kredietverstrekker,en daarom is het hen voordeliger de klant de hele periode te laten uitzitten en zodoende zoveel mogelijk rente te incasseren. Een mini lening is gericht op een lening voor de korte termijn, met een looptijd van bijvoor 30 dagen of 45 dagen met een maximum van 62 dagen.

Heeft u bijvoorbeeld extra uitgaven gedurende de maand, maar krijgt u pas aan het einde van de maand uw salaris binnen, dan is een mini lening een goede optie.  

 1. Geen BKR procedure

Andere leningen dan een mini lening vereisen dat iemand zijn historie bij het BKR wordt gecontroleerd. Dit kan ertoe leiden dat je geen lening kan worden verstrekt. Vergeet hierbij niet dat bijvoorbeeld een auto die je gekocht hebt waarbij je gebruik hebt gemaakt van een speciale actie daj een gedeelte van het bedrag pas later hoeft te betalen ook gewoon een vorm van krediet is. Dit alles wordt bij de het BKR geregistreerd. Hetzelfde geld tegenwoordig voor een gedeelte van een mobiele abonnement. Het bedrag van het abonnement wat je betaalt voor jouw telefoon wordt ook als krediet gezien. Zo kan je zonder dat je het zelf beseft toch een aantal kredieten hebben openstaan, hetgeen de aanvraag van een lening bemoeilijkt. Een minilening wordt vaak zonder BKR controle verstrekt.
[/av_textblock]
[/av_one_full]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jm63vx5s’ admin_preview_bg=”]

Nadelen van een mini lening.

Naast de voordelen van een mini lening zijn er natuurlijk ook een aantal nadelen verbonden aan het afsluiten van een mini lening.

 1. Geld lenen kost geld

Zoals bij elke lening dient er rente te worden betaald. Dit gaat natuurlijk ook op voor een mini krediet. Je dient altijd meer terug te betalen dan het bedrag dat je hebt geleend.

 1. Hoge rente

De rente op een minilening ligt behoorlijk hoog. Denk hierbij aan de rente die je betaald op een credit card. Aan de ene kant wordt dit veroorzaakt doordat de lening een korte looptijd heeft. Er worden door de kredietverstrekker een aantal werkzaamheden uitgevoerd die natuurlijk moeten worden terugverdient. Omdat de looptijd van de mini lening kort is, komt er absoluut gezien niet zo heel veel rente binnen. Hierdoor wordt er met hogere rentetarieven gewerkt om de lening als geheel toch rendabel te maken.

Daarnaast is er voor de kredietverstrekker door het achterwege blijven van een BKR toets een hoger risico dat een klant het bedrag niet kan terugbetalen. Dit risico wordt opgenomen in de hogere rente. Dit is een normaal proces dat een eventueel risico wordt berekend in een rentevoet. Bij hypotheken ziet u dit bijvoorbeeld ook terugkomen. Heeft u een hypotheek die slechts de helft van de waarde van uw huis is, dan zult u minder rente betalen. Dit omdat er minder risico is omdat in het geval dat u de hypotheek niet meer kunt betalen er meer dan voldoende waarde in uw huis zit om dit risico af te dekken.

Hou er altijd rekening mee dan u naast de rente ook het geleende bedrag aan het einde van looptijd weert dient terug te betalen.

 1. Kleinere bedragen

Het maximum bedrag wat u kunt lenen is 1,500€.Voor bijvoorbeeld een bedrag van 2500 euro bent u aangewezen op andersoortige leningen

Alles op een tij:

 1. Een mini lening is een vorm van een kleine lening aanvragen, bijvoorbeeld voor bedragen van 1000 euro tot maximaal 1500 euro.
 2. U kunt geld lenen zonder BKR toetsing.
 3. Een minilening aanvragen gaat erg snel.
 4. Een minilening is een manier van snel geld lenen, voor een korte periode.

Aanbieders van minileningen

Op onze website kunt u 2 betrouwbare flitskrediet aanbieders vinden. Dit zijn Ferratum en Saldodipje. Houdt wel altijd in de gaten of er geen extra kosten aan de lening zijn verbonden behalve de overeengekomen rente.

En vergeet nooit; Geld lenen kost geld!
[/av_textblock]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *