kleine lening aanvragen

Wil je een kleine lening aanvragen, waarbij je bijvoorbeeld 100 euro wilt lenen? En dan het liefst zo snel mogelijk, zo dat je vandaag nog geld op je rekening hebt staan? 

Dat is mogelijk. Je moet alleen wel weten waar je terecht kunt voor een dergelijke kleine lening.

Wat is een kleine lening nu eigenlijk?

Het woord klein is geen objectief begrip. Wat voor de één klein is, kan voor een ander groot zijn. Daarom is het belangrijk dat we eerst duidelijk maken wat wij onder een kleine lening verstaan. 

Een kleine lening aanvragen is in onze ogen een minilening aanvragen. Dan praat je over een lening van minimaal 100€ tot maximaal 1500€. 

Leningen voor bedragen van meer van 1500€ zijn in onze ogen geen kleine leningen meer.

Waar kan je een klein bedrag lenen?

kleine lening aanvragen

Bij een bank hoef je doorgaan niet aan te kloppen voor een kleine lening. Wil je 100 euro lenen dan kan je terecht bij de aanbieders van een flitskrediet

Een flitskrediet wordt ook wel een minilening genoemd en is gericht op het uitlenen van kleine bedragen. Overige kenmerken van een minilening zijn:

Snel en eenvoudig aanvraagproces, wat je geheel online kunt doen.

Een aanvraag wordt direct in behandeling genomen. Je krijgt doorgaans nog dezelfde dag een terugkoppeling of jouw aanvraag is goedgekeurd of niet.

Snelle uitbetaling van het bedrag wat je wilt lenen

Het streven is dat je binnen 24 uur al de beschikking hebt over het bedrag wat je wilt lenen. 

Wat zijn de voorwaarden om een klein bedrag te lenen?

De voorwaarden zijn veel minder strikt in vergelijking met bijvoorbeeld een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Zo vindt er bijvoorbeeld geen bkr controle plaats.

Ook aan andere voorwaarden die je vaak ziet bij het aanvragen van een lening hoef je niet te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan een vast inkomen of het niet hebben openstaan van andere leningen. 

Kan je ook geld lenen met een negatieve bkr registratie?

Doordat er geen bkr controle wordt uitgevoerd kom je ook in aanmerking voor een lening indien je een negatieve bkr registratie hebt. Dit is bij bijna alle andere leningen niet mogelijk. Een negatieve bkr registratie is dan bijna altijd een reden om een lening  te weigeren. 

Je ontvangt geen financieel advies bij een kleine lening

Je krijgt geen financieel advies. Je dient zelf te beoordelen of het verstandig is om een lening af te sluiten. Hiervoor draag jezelf de verantwoordelijkheid. 

Je dient jezelf dus goed af te vragen of het verstandig is om geld te gaan lenen. Daarnaast dien je voor jezelf zeker te stellen dat je de financiële lasten voortvloeiend uit de lening kan dragen. Je dient voor jezelf te beoordelen of je in staat bent het geleende bedrag op tijd terug te betalen.

Ook al kan je door het aanvragen van een klein lening snel geld lenen, hier dien je toch even bij stil te staan.

Wat zijn de kenmerken van een kleine lening?

Naast dat het uiteraard om kleinere bedragen gaat, tot een maximum van 1500€, zijn er nog een aantal andere kenmerken die typisch zijn voor een lening van een klein bedrag.

Geen overvloed aan papierwerk

Doordat het aanvraagproces simpel wordt gehouden is er geen sprake van een overvloed aan papierwerk. 

Kenmerken van een kleine lening

Het aanvraagformulier vul je geheel online in. Daarnaast hoef je alleen een kopie van een identiteitsbewijs via de website van Saldodipje of Ferratum te uploaden. Dit kan je doen door middel van een foto of scan.

Snelle uitbetaling van het bedrag van de lening

Heb je snel geld nodig omdat je een onverwachte rekening hebt ontvangen, of voor wat voor andere reden dan ook? Met een aanvraag en het afsluiten van een minilening heb je bijna direct geld op je rekening staan. Op die manier kan je snel aan jouw verplichtingen voldoen.

Snelle uitbetaling van het geld

Een korte looptijd

Naast dat je het bedrag wat je kunt lenen beperkt is, is ook de looptijd beperkt. Daarnaast kan je alleen geld lenen tegen vooraf vastgestelde termijnen. Dit zijn in de praktijk 3 verschillende looptijden:

  • 30 dagen
  • 45 dagen
  • 62 dagen

Na afloop van deze periode bent je verplicht de lening af te lossen. Dit ligt dus niet al te ver in de toekomst, waardoor het verstandig is om hier direct rekening mee te houden. 

Je kan dus eigenlijk alleen een geldgebrek op de korte termijn oplossen. Het is niet mogelijk om op deze manier voor een lange termijn de beschikking te hebben over extra geld.

Daarbij dienen we wel op te merken dat het na het aflossen van de lening mogelijk is om een nieuwe lening af te sluiten. Maar eerst aflossen alvorens een nieuwe kleine lening af te sluiten is wel een must. Je kan dus niet het geld van een nieuwe lening gebruiken om de oude lening af te lossen.

Ronde en vaststaande bedragen lenen

Naast dat de looptijden vast staan, zijn ook de bedragen die je kan lenen van tevoren vastgesteld. Dit zijn ronde bedragen.

Daarbij kan je denken aan leningen van 500 euro, of leningen van 1000 euro. En daarnaast alle bedragen die hier tussenin liggen. Het zijn wel altijd bedragen in honderden.

Een lening van bijvoorbeeld 250 euro of 350 euro kan je niet afsluiten. 

Ronde bedragen lenen

Dan dien je keuzes te maken voor de tussenliggende bedragen zoals 300 euro of 400 euro. In de meeste gevallen zal in de praktijk 50 euro meer of minder lenen echter niet zoveel uitmaken.

Een vast contract is niet noodzakelijk

Bij een bank is het in het bezit hebben van een vast contract een must om een lening af te kunnen sluiten. De uitzondering op deze regel zijn studenten leningen waarbij de ouders garant staan voor het bedrag van de lening.

Bij een minilening is een vast contract niet noodzakelijk. Je kan gewoon geld lenen zonder bkr en loonstrook.

Dit geeft direct aan dat dit een type lening is waarvoor iedereen in aanmerking kan komen. Ook al ben je in het bezit van een uitzendcontract of ontvang je een uitkering, dan nog is het mogelijk om een kleine lening aan te vragen en deze ook goedgekeurd te krijgen.

Er wordt een hoge rente in rekening gebracht

De rente voor een kleine lening is hoog. Deze is doorgaans echter niet hoger dan de rente die een bank in rekening brengt in het geval je een ongeoorloofde roodstand hebt. 

Ook een creditcard maatschappij brengt je eenzelfde soort rente in rekening, indien je de rekening niet op tijd betaald.

Er is wel eens kritiek op de hoge rente die in rekening wordt gebracht. In onze ogen is dat echter niet altijd terecht.

Want vergeet niet dat je slechts een klein bedrag leent en dit ook nog eens voor hooguit een paar maanden. Het bedrag wat een Saldodipje of Ferratum ontvangt voor het verstrekken van de lening is beperkt. Dan dien je echt te denken aan paar euro tot maximaal een bedrag van 50€. Voor dit bedrag dienen zij dan wel alle administratieve werkzaamheden te verrichten voor het verstrekken van de lening.

De lening zal je later geen nadelige gevolgen opleveren

Het voordeel van deze kleine lening is dat je er snel weer vanaf bent.

Na maximaal 62 dagen heb je de lening afbetaald. Doordat deze lening niet wordt geregistreerd bij het BKR, ben je er dan ook echt vanaf. 

Het zal je in een later stadium niet achtervolgen. En dat is wel zo prettig indien je bijvoorbeeld een persoonlijke lening of hypotheek wilt gaan aanvragen.

Een kleine lening aanvragen

Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld. Dat is voor elke lening die je afsluit het geval. Dit zou je ten alle tijden in je achterhoofd dienen te houden. 

De beste situatie is dat je kan rondkomen zonder enige vorm van lenen. Zeker op de langere termijn is dit in onze ogen een must. 

Dat neemt niet weg dat je soms op korte termijn een geldgebrek, veroorzaakt door wat dan ook, kan oplossen door het aanvragen van een kleine lening.

Een kleine lening aanvragen in 10 minuten

Naast de bovengenoemde kenmerken is misschien het belangrijkste feit nog wel dat je een lening binnen 10 minuten kan aanvragen. En dat zonder dat je zaken zoals een arbeidscontract, werkgeversverklaring of zelfs een loonstrook hoeft te overleggen.

Met het invullen van het bedrag dat je wilt lenen, een aantal persoonlijke gegevens invullen  en het uploaden van een kopie van een identiteitsbewijs ben je klaar. 

Het enige wat je daarna nog hoeft te doen is het doen van een proefbelasting van 0,01€ om op die manier te controleren dat je de gegevens van de jouw bankrekening juist hebt ingevuld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *