Flitslening aanvragen

Indien je geld nodig hebt, maar je hebt eigenlijk geen zin om allerlei documenten in te vullen, dan kan je altijd nog een flitslening aanvragen. 

Hoeveel geld kan je lenen via en flitskrediet?

Het bedrag wat je kunt lenen is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het een rol of het de eerste keer is dat je op deze manier een lening aanvraagt, of dat je dit al vaker hebt gedaan. Is het niet de eerste keer en heb je bovendien in het verleden altijd netjes aan de verplichtingen voldaan, dan zal je een groter bedrag kunnen lenen.

Daarnaast wordt er ook gekeken naar het inkomen en de kosten die je maandelijks hebt. Ga je een eerste flitslening aanvragen, dan is het maximum van de lening 600 euro. Het kan echter voorkomen dat indien je een aanvraag indient, dat dit bedrag naar beneden wordt bijgesteld op basis van de informatie die je verstrekt.

Des te vaker je een lening afsluit, des te meer je kan lenen. 

Hoeveel lenen flitslening

Uiteindelijk kan je maximaal een bedrag van 1500 euro lenen via een flitskrediet.

Hoeveel geld dien je minimaal te lenen?

Het gaat om het verstrekken van kleine leningen met een korte looptijd. Is het minimumbedrag bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening vaak 2,500€, ga je een flitslening aanvragen, dan kan je al een lening van 100 euro afsluiten. 

Wie kan er een minilening aanvragen?

Doordat er een lening wordt verstrekt waarbij er sprake is van minimale vereisten, kan bijna iedereen een flitslening aanvragen. Zelfs studenten en mensen met een uitkering kunnen vaak alsnog een minilening afsluiten

Wel dien je er zorg voor te dragen het geleende bedrag op tijd af te lossen. Doe je dit niet dan loop je een groot risico dat een volgende flitslening aanvraag zal worden geweigerd.

Hoe snel kan je over geld beschikken?

Dit is naast het achterwege blijven van de BKR toetsing waarschijnlijk een van de hoofdredenen dat mensen besluiten een flitskrediet aan te vragen. Je kan namelijk al binnen 24 uur over geld beschikken. Dit is is dus aanzienlijk sneller dan bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bij deze leningen dien je er eigenlijk toch vanuit te gaan dat het een week of 2 kan duren alvorens je daadwerkelijk geld op je rekening hebt staan.

Dien je op korte termijn over een klein bedrag te beschikken, dan kan je op die manier bijvoorbeeld 400 euro lenen waar je dan binnen 24 uur al over kunt beschikken. Met dat geld kan je dan vervolgens de vakantie boeken, een rekening betalen of gewoon iets leuks gaan doen.

√ Binnen 24 uur geld op je rekening
√ Lenen zonder BKR toetsing
√ Eenvoudig online aanvragen

Meer informatie

√ Aanvraag snel afgehandeld
√ Geen BKR controle of registratie
√ Snelle uitbetaling

Meer informatie

Wanneer dien je het geleende bedrag weer terug te betalen?

Dit hang samen met het bedrag dat je leent. Bedragen tot en met 500 euro hebben een looptijd van 30 dagen. Bedragen van 600 euro tot en met 1000 euro hebben een looptijd van 45 dagen. Voor de bedragen van meer dan 1000 euro wordt er standaard gewerkt met een looptijd van 62 dagen.

Deze looptijden zijn overigens vast. Er wordt niet vanaf geweken. Hetzelfde geldt voor de bedragen die je kan lenen. Ook dit zijn ronde en vaste bedragen. 

Er wordt verder niet gedaan aan maatwerk. Zo kun je bijvoorbeeld geen 150€ voor 90 dagen lenen. 

De risico`s van snel geld lenen

Omdat het zo snel en eenvoudig is om een lening aan te vragen wordt dit wel eens als een risico gezien. Je zou dan iets te impulsief een lening kunnen aanvragen.

Daarnaast kost geld lenen geld. De rente voor een flitskrediet is erg hoog. Je dient dan ook relatief veel rente te betalen. Vanuit dat oogpunt is het een pluspunt dat de looptijd kort is. Maar het is zeker niet de goedkoopste lening.

Je zit dan niet tijden vast aan een relatief dure lening. Ook kan je geen hoge bedragen lenen, waardoor het bedrag wat je dient te betalen in Euro`s te overzien blijft.

Desalniettemin zal je er altijd rekening mee dienen te houden dat je de lening weer binnen de overeengekomen looptijd dient af te lossen.

Voordat je een dergelijke verplichting aangaat is het dan ook verstandig om voor jezelf te beoordelen of je hiertoe in staat bent.

Met andere woorden, komt er de komende tijd genoeg geld binnen om de lening tijdig te kunnen aflossen.

Risico en geld lenen

Flitslening zonder BKR toetsing aanvragen

Dit is een van de belangrijkste kenmerken van een flitslening. Er komt namelijk geen BKR toetsing aan te pas. Bij het aanvragen van de lening hoef je dus niet bang te zijn dat deze geweigerd wordt door een negatieve BKR codering. Een negatieve BKR registratie speelt geen rol bij het aanvragen van een lening.

Geen BKR toetsing = geen advisering

Dit is iets wat je in jouw achterhoofd dient te houden. Er wordt geen financieel advies verstrek bij het afsluiten van een flitslkrediet.  Wanneer je wilt lenen, dan ben je op jezelf aangewezen om te beoordelen of het verstandig is om een dergelijke lening af te sluiten.

Is een flitslening zonder garantstelling mogelijk?

Dit is in de praktijk niet mogelijk. De BKR toetsing wordt als het ware vervangen door een garantstelling. Hier ontkom je dus niet aan.

Je hebt echter wel zelf de keuze hoe je dit bij de aanvraag van een minilening wilt aanpakken.

Zelf een garantsteller zoeken

De goedkoopste optie is om zelf op zoek te gaan naar iemand die voor jou garant wilt staan. Indien je hierin slaagt, dan zijn er voor de rest geen kosten verbonden aan de garantstelling. Wel dient deze garantsteller te voldoen aan de voorwaarden die worden gesteld door de verstrekker van de lening. 

De voorwaarden voor een persoonlijke garantstelling

Is een flitslening aanvragen vrij eenvoudig en hoef je bovendien aan weinig voorwaarden te voldoen, om in aanmerking te komen voor een lening, de garantsteller dient daarentegen aan meer voorwaarden te voldoen. In het kort is dit als volgt:

De persoon die garant staat mag niet:

  • Jezelf zijn. Dit is mijn inziens logisch. Er dient namelijk een derde persoon garant te staan voor de lening. Ben je dit zelf dan heeft dit voor de geldverstrekker geen toegevoegde waarde.
  • Zelf een lening hebben openstaan bij de geldverstrekker waar je de flitslening wilt afsluiten.
  • Gelijktijdig iemand anders garant staan voor een minilening.
  • Het termijnbedrag van de lening mag niet groter zijn dan 40% van het verschil tussen de inkomsten en de uitgaven die de garantsteller heeft. 

Stel dat iemand een netto inkomen heeft van 2,000€ en vaste kosten van 1,200€. Dan blijft er een verschil over van 800€. Op basis van deze berekening kan de garantsteller dan maximaal garant staan voor een lening met een maandelijks termijnbedrag van 320€ (800€ * 40%).

De persoon die de garantie afgeeft zal zijn inkomsten en uitgaven moeten kunnen aantonen op basis van salarisstroken en bankafschriften. Daarnaast dient de persoon minimaal 25 jaar oud te zijn en woonachtig te zijn in Europa.

Een garantsteller via Ferratum

Ferratum kan ook de garantstelling voor jou regelen. Hier hangt echter wel een fors prijskaartje aan. Hetgeen er in rekening wordt gebracht is namelijk hoger dan de rente die je dient te betalen.

Indien je deze kosten wilt voorkomen, dan is het verstandig om zelf iemand te zoeken die aan de criteria voldoet en bovendien voor jou garant zou willen staan.

Waar kan je een flitslening aanvragen?

Een aantal jaar geleden waren er nog behoorlijk wat aanbieders van flitsleningen. Een erg bekende naam uit dit verleden was Caspher. 

Er is echter behoorlijk wat veranderd op dit gebied. De enige overgebleven aanbieders zijn op dit moment Saldodipje en Ferratum. De rest is er allemaal mee gestopt en sommige bedrijven zijn zelfs helemaal van de aardbodem verdwenen.

Dit komt grotendeels door de AFM die al jaren een strijd voert tegen de aanbieders van kleine leningen voor een korte periode. Zij beargumenteert dat de garantstelling verborgen kosten zijn, waardoor de lening onevenredig duur wordt. 

Mijn inziens is dit een grijs gebied. De garantstelling kan je zoals hierboven ook beschreven ook zelf organiseren. In dat geval worden er geen kosten in rekening gebracht.

Dat veel mensen in de praktijk gebruik maken van de betaalde optie voor een garantstelling, betekent in mijn ogen niet dat het dan om verplichte en verborgen kosten gaat.

Direct een lening aanvragen?

Via de onderstaande links ga je direct naar de website waar je binnen 5 minuten een minilening kunt aanvragen. Je hebt alleen een kopie van een identiteitsbewijs nodig. Nadat je de aanvraag hebt afgerond,  krijg je bijna per direct een bericht of jouw aanvraag wordt geaccepteerd.

Nadat je de lening hebt aangevraagd, dien je er vervolgens voor te zorgen dat je binnen twee weken de garantstelling voor elkaar hebt. Indien je dit niet zelf regelt, dan zal er automatisch via de kredietverstrekker een garantstelling worden opgemaakt. Dit brengt in dat geval behoorlijk hoge kosten met zich mee.

Het is dus aan te raden dit niet te vergeten. En eigenlijk zou je voordat je daadwerkelijk de lening afsluit, al een garantsteller voorhanden dienen te hebben.

>> Renteverlaging bij Saldodipje en Ferratum <<

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *