Eenvoudig geld besparen

Ook al is jouw inkomen toereikend om alles te kunnen doen wat je wilt, waarom zou je geen geld besparen indien dit erg eenvoudig te realiseren is? In het geval dat jouw inkomen niet toereikend is, dan is het besparen van geld waar mogelijk, helemaal aan te raden.

Geld besparen is eenvoudiger dan je denkt

En vaak is het eenvoudiger dan dat je denkt. Om goed inzicht te krijgen in waar je geld kunt besparen, dien je eerst jouw uitgaven inzichtelijk te krijgen. Dit raden wij dan ook aan om eens te doen. En neem hiervoor dan ook de tijd voor, zodat je het goed doet.

Zorg dat jouw uitgaven inzichtelijk zijn

Vaak is het niet eenvoudig om vanuit het blote hoofd alle uitgaven op een rij te zetten. De vaste lasten zoals de kosten van energie, verzekeringen en dergelijke lukt nog wel. 

Hiervoor kan je gewoon jouw bankrekening raadplegen om te zien hoeveel geld je hier aan uitgeeft. Maar het is net zo belangrijk om alle kleine uitgaven op een rij te zetten. Vaak is het zo dat dit in totaal toch een grote uitgavenpost blijkt te zijn. Vele kleine bedragen maken namelijk ook een groot bedrag.

Betalen per pin helpt uitgaven inzichtelijk te maken

Indien je zoveel mogelijk per pin betaalt, dan is het eenvoudig om via de gegevens van het online bankieren inzicht te krijgen in de uitgaven. Je dient dan alleen nog de uitgaven die je contant hebt betaald op een rij te zetten. 

Op deze manier kan je ook eenvoudig voor jezelf bepalen of alle uitgaven die je doet ook echt nodig zijn. Of geef je eigenlijk best veel geld uit aan overbodige zaken?

Heb je alles inzichtelijk? Dan kan je beginnen met het bekijken waar je kan gaan besparen. We hebben alvast een aantal tips op een rij gezet.

Besparen op de vaste lasten

Door het overstappen naar een andere aanbieder voor het gas en licht kan je vaak geld besparen op de energierekening. 

Dan gaat het geeneens om de daadwerkelijke tarieven, maar meer om de welkomstpremie die veel maatschappijen aanbieden.

Door hiervan te profiteren heb je direct een eenvoudige besparing te pakken.

En deze besparing kan wel oplopen tot 200€.

Geld besparen vaste lasten

Door goed te vergelijken vindt je de beste energie aanbieding waarmee je eenvoudig geld kunt besparen.

Een goedkopere internetaanbieder zoeken

In de praktijk blijkt dat wanneer je langer geleden een internet en tv abonnement voor thuis hebt afgesloten, je vaak niet langer het voordeligste tarief betaald. De concurrentie neemt alleen maar toe, waardoor de prijzen dalen.

Het overstappen naar een andere leverancier kan je dan ook een voordeel opleveren. Soms wordt er zelfs een paar maanden gratis gebruik aangeboden of een korting voor de eerste maanden.

Heb je echter geen zin om over te stappen? Bel dan gewoon eens onder het mom dat je jouw contract wilt opzeggen, omdat je wilt overstappen naar een andere maatschappij. 

Je hebt dan een grote kans dat er dan een aanbod wordt gedaan om jou binnen te houden. Persoonlijk heb ik op die manier internet en tv van Ziggo twee maanden gratis gekregen.

Besparen op kosten van overige abonnementen

Hetzelfde geldt voor andere abonnementen zoals kranten en tijdschriften. Zij willen jou graag aan boord houden. Dus een keer bellen om te zeggen dat je wilt opzeggen kan je vaak leuke aanbiedingen opleveren, indien je toch klant blijft. 

En indien je toch al van plan was om gewoon klant te blijven, dan is dit ook een snelle en leuke besparing.

Dubbel geld besparen

Op bovenstaande manieren kan je eenvoudig geld besparen. Zit je krap en doe je bijvoorbeeld wel eens aanspraak op een minilening, dan kan je op deze manier misschien voorkomen dat je in de toekomst nog eens aanspraak dient te maken op een dergelijke lening. 

En dan bespaar je eigenlijk dubbel. Je hebt dan niet alleen de besparing op de lagere vaste lasten, maar je bespaart jezelf ook de kosten die een minilening met zich meebrengt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *