Geld lenen 18 jaar

Wil je een lening afsluiten? Dan dien je 18 jaar of ouder te zijn. Er geldt een minimumleeftijd bij geld lenen van 18 jaar. 

Heb je snel geld nodig en ben je 18 jaar of ouder?

In dat geval kan je een lening aanvraag indienen. Dit kan dan voor alle soorten leningen, zoals een doorlopend krediet, persoonlijke lening of een minilening. 

Het is echter wel zo dat er kredietverstrekkers zijn die een hogere minimumleeftijd hanteren. Te weten 21 jaar. Bij Nationale Nederlanden dien je zelfs minimaal 25 jaar of ouder te zijn.

Geld lenen vanaf 18 jaar is in ieder wel altijd mogelijk met een minilening. Deze lening wordt standaard verstrekt vanaf deze leeftijd.

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR op 18 jarige of oudere leeftijd gaat bijna altijd via een minilening. Dit heeft niet zozeer met de leeftijd te maken. Een persoonlijke lening of doorlopend krediet wordt namelijk altijd alleen met een BKR toetsing verstrekt. Hier speelt leeftijd verder geen rol.

Het bedrag wat je zonder een BKR toetsing kan lenen is overigens beperkt tot 1000€. Wil je meer geld lenen, dan zal je dit dienen te doen via een lening waarbij er een BKR toetsing wordt uitgevoerd.

Lenen zonder BKR van familie of vrienden

Een uitzondering hierop kan zijn geld lenen van een vriend of familielid. Op die manier zou je zelfs ook wanneer je de minimumleeftijd voor het afsluiten van een lening nog niet hebt bereikt, geld kunnen lenen. 

Of dit verstandig is laten we in het midden. Een paar tientjes lenen om iets leuk te doen, is op zich geen groot probleem. Maar persoonlijk zijn wij van mening dat je op deze manier geen grote bedragen zou moeten gaan lenen. 

Zeker niet op jonge leeftijd, maar eigenlijk zou je dit gewoon nooit moeten doen.

Waarom wordt er een minimumleeftijd gehanteerd bij een lening?

Het aanvragen en afsluiten van een lening kan best wel verstrekkende gevolgen hebben, indien je dit niet doordacht doet. 

Je dient vanaf dat moment namelijk rente en aflossing te betalen. Aan de andere kant is het wel gemakkelijk om via een lening aan extra geld te komen. Je hoeft er op die manier niet voor te werken. En bovendien kan je via een minilening zelfs nog dezelfde dag over geld beschikken. Dit maakt het dan ook erg verleidelijk, met name voor jongeren.

Omdat er vanuit wordt gegaan dat vooral minderjarigen op deze manier te ondoordacht te werk zouden kunnen gaan en verschillende leningen af kunnen gaan sluiten, is er een minimumleeftijd afgesproken. 

Op die manier wordt er voorkomen dat mensen al op erg jonge leeftijd leningen gaan afsluiten, die ze de rest van hun leven zal blijven achtervolgen.

Online geld lenen

Tegenwoordig gebeurd bijna alles online. Dat geldt ook voor het afsluiten van een lening. 

Elke kredietverstrekker biedt zijn leningen wel online aan. Het is echter niet zo dat je voor alle type leningen alles online kunt regelen. Zo dien je soms documenten op te sturen of er wordt aangedrongen op een persoonlijk gesprek, om op die manier meer over jouw persoonlijke en financiële situatie te weten te komen.

Het grote voordeel van online is dat je eenvoudig kunt vergelijken. Je hoeft niet langer te gaan shoppen om de beste aanbiedingen te vinden. Een lening vergelijking kan je dan ook snel en eenvoudig online doen.

Online snel geld lenen

Een minilening kan je online aanvragen. En bij een minilening komt er verder geen gesprek of degelijke aan te pas. 

Het enige document dat je dient aan te leveren is een kopie van een identiteitsbewijs. Dit kan je ook gewoon online doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *