Geld lenen binnen 24 uur

Hoe lang duurt het voordat je geld op je rekening hebt staan, wanneer je geld wilt lenen? In de praktijk verschilt per type lening. Geld lenen binnen 24 uur is alleen mogelijk via een minilening, of een onderhandse lening van een vriend of familielid.

Wil je een nieuwe lening afsluiten, waarbij je snel geld nodig hebt, dan is de minilening de lening waarbij je het snelst over geld kunt beschikken. 

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Een lening aanvragen kan best tijdrovend zijn

Een lening aanvragen kan soms best een uitdaging zijn. Banken en kredietverstrekkers houden nu eenmaal niet van risico en daarom is er een redelijk lang traject verbonden aan het aanvragen en verstrekken van de lening. Dat is uiteraard hun goed recht.

Ten eerste dien je aan te tonen dat je over voldoende inkomen geniet om in aanmerking te komen voor een lening. Naast het inkomen wordt er ook gekeken naar andere verplichtingen die je hebt lopen.

Denk hierbij aan zaken zoals huur, hypotheek of alimentatie, maar zeer zeker ook verplichtingen voortvloeiend uit andere leningen.

Ook koop op afbetaling is een lening

Geld lenen binnen 24 uur

Vergeet hierbij niet dat bij bijvoorbeeld een auto op afbetaling ook als lening wordt gezien. En heb je een mobiel abonnement lopen, waarbij je ook maandelijks dient te betalen voor de telefoon, dan is dit ook gewoon een lening.

De uitkomst van de BKR toetsing

Blijkt er uit de inkomsten en uitgaven dat er voldoende geld overblijft om de rente en aflossing van de lening te betalen, dan is er nog de BKR controle. 

Is er bij de inkomsten en uitgaven nog enige flexibiliteit, indien je bijvoorbeeld kan aangeven dat jouw inkomsten gaan stijgen of bepaalde kosten lager zullen worden, deze flexibiliteit is er bij een BKR controle niet. Een negatieve BKR controle zal er namelijk altijd toe leiden dat er geen lening wordt verstrekt.

Een afgekeurde aanvraag kost je veel tijd

Een bijkomend nadeel van dit proces is dat je hier pas na verloop van tijd achter komt wat de uitkomst is. Alleen op het moment dat de bank de BKR controle heeft uitgevoerd kom je dit doorgaans te welen. 

Is de uitkomst negatief en wil je geld lenen binnen 24 uur, dan heb je hiermee dus al veel tijd verloren. 

Daarnaast, indien de uitkomst van de BKR controle negatief is, dan begin je weer van voorafaan.

Wat nu als je slechts een klein bedrag nodig hebt?

Indien je slechts een beperkt bedrag wilt lenen, dan is het mogelijk om deze rompslomp te voorkomen.

Door het aanvragen van een minilening weet je bijna zeker dat je binnen 24 uur over geld kunt beschikken. 

Het is op die manier zelfs mogelijk om te lenen met een negatieve BKR registratie, dus zelfs dat kan geen roet in het eten gooien.

Hoeveel rente dien je te betalen voor een kleine lening?

Snel een klein bedrag lenen

Wel is het zo dat de rente voor een doorlopend krediet en persoonlijke lening beduidend lager is dan de rente bij een flitskrediet. Aan de andere kant ben je bij het afsluiten van een flitskrediet weer snel van de lening af. 

De looptijd van zowel een persoonlijke lening en een doorlopend krediet is veel langer. Daarnaast, wanneer je slechts een kleine lening wilt afsluiten betaal je helemaal niet zoveel aan rente. 

Per 100€ die je leent betaal je per maand een bedrag van 1,17€ aan rente. Stel je leent 500€ voor 60 dagen, dan komt dit neer op een bedrag van 11,67€ aan rente. Voor dit bedrag aan rente kan je dus geld lenen en binnen 24 uur op je bankrekening hebben staan.

De rol van de garantstelling

Er is bij een minilening echter wel een specifieke vereiste, waar we stil bij dienen te staan. Dit gaat om de garantstelling. De bedrijven Saldodipje en Ferratum die jou het geld binnen 24 uur willen lenen, willen natuurlijk wel een bepaalde zekerheid hebben dat zij het geld weer terugkrijgen. Dit risico dekken ze af door het verplicht stellen van een garantsteller.

De garantsteller dient een andere persoon te zijn, die ermee instemt dat indien jezelf niet tijdig de lening kan aflossen, dat hij of zij dit voor jou zal doen.

Wanneer dien je een garantstelling te regelen?

Na het afsluiten van de minilening heb je 15 dagen de tijd om deze garantstelling aan Saldodipje of Ferratum te overhandigen. 

Lukt het je niet om dit te doen binnen deze termijn, dan zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Dit omdat er dan een externe partij een garantstelling voor jou zal afgeven. Dit is een commercieel bedrijf, die hiervoor een behoorlijk bedrag in rekening brengt.

De garantstelling is het nadeel van snel geld lenen zonder bkr toetsing. Je hebt het echter zelf in de hand. 

Kan je wel iemand vinden die je voor jou garant wilt staan, dan worden deze extra kosten niet in rekening gebracht.

Naast tijdig de garantstelling aan te leveren dien je ook de lening op tijd af te lossen. Dit is een gegeven wanneer je wat voor vorm van lening dan ook afsluit. 

Kan je ook zakelijk geld lenen binnen 24 uur?

Een minilening is niet geschikt voor een zakelijke lening. Hiervoor is de looptijd en het bedrag dat je kan lenen gewoonweg te beperkt.

Een bedrag van een paar honderd euro voor een paar maanden zal een ondernemer niet uit de brand helpen. 

Voor het afsluiten van zakelijke leningen zijn er echter wel bedrijven zoals Swishfund en Circlewisse, waar je ook een lening kan afsluiten en waarbij je ook snel geld op je rekening hebt staan.

Dit zal echter wel een paar dagen in beslag nemen.

Zakelijk snel geld lenen

Binnen 5 minuten een lening aanvragen

Een minilening aanvraag kost je slechts een paar minuten. En daarnaast heb je het bedrag binnen 24 uur op je rekening staan. Dit is wat wij noemen direct geld lenen. Geen overbodig ingewikkelde aanvraag met allerlei formulieren en documenten, maar gewoon simpel aanvragen een snelle goedkeuring en bijna direct uitbetaald. 

Lenen op deze manier is echter alleen mogelijk voor een klein bedrag. Voor bedragen groter dan 1500 euro dien je toch naar een bank te gaan om een lening af te sluiten. Snel geld lenen binnen 24 uur is alleen mogelijk voor bedragen beneden de 1500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *