Geld lenen buiten bkr om

Wil je geld lenen buiten het bkr om? Dan zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. Wel dienen we er bij te zeggen dat de mogelijkheden om op deze manier geld te lenen niet al te groot zijn. Wat zijn de soorten leningen die je kan afsluiten, zonder dat het BKR er aan te pas komt?

Lenen van vrienden of familie

Zit je kortstondig om geld verlegen en kan je dit snel weer terugbetalen, dan kan je vrienden of familie vragen of zij jou dit bedrag willen lenen. Indien je slechts een bedrag van een paar honderd euro wilt lenen, dan kan je dat op deze manier snel regelen. 

Daarnaast zal een vriend of familielid je dan ook geen rente in rekening brengen. Ook zal je geld kunnen lenen zonder papierwerk, omdat het geld op basis van vertrouwen zal worden versterkt.

Grotere bedragen lenen van bekenden

Wil je een groot bedrag lenen, bijvoorbeeld voor een auto of de aanschaf van een huis en zijn vrienden of familie in staat om jou een groot bedrag te lenen? Dan is dat ook mogelijk, om op die manier geld te lenen buiten het bkr om. 

In dat geval is het echter wel aan te raden om dit juist en op een officiële manier aan te pakken.

Je zal dan een overeenkomst dienen op te stellen waar de bedragen die je leent, de rente die je dient te betalen en de looptijd in worden vastgesteld.

Het is dan namelijk vanuit oogpunt van de belastingdienst verplicht om een marktconforme rente in rekening te brengen.

Geld lenen buiten bkr om groot bedrag

Let op de risico`s bij lenen van familie of vrienden

Lenen van familie of vrienden is niet zonder risico. Indien je niet in staat bent om terug te betalen, dan zal dit geheid tot ruzies leiden. 

Aan de andere kant, degene die jou het geld leent kan op deze manier wel rente ontvangen. Vaak zal je een rente afspreken die voor beide partijen aantrekkelijk is.

Een minilening aanvragen

Een andere mogelijkheid om geld te lenen buiten het bkr om, is het aanvragen van een minilening. Het gaat in het geval van een minilening wel om een klein bedrag wat je op die manier kunt lenen. Daarnaast dien je het geleende geld binnen 62 dagen weer terug te betalen.

Het maximale bedrag wat je op deze manier kunt lenen is 1500 euro.

Onderhands lenen van onbekenden

Het kan soms ook mogelijk zijn om geld te lenen van iemand die je niet kent. In onze opinie is dit echter af te raden. Je weet in dat geval niet met wie je van doen hebt. Daarnaast zullen de condities bij dit soorten leningen erg ongunstig zijn.

Wanneer wordt er een BKR toetsing uitgevoerd?

Tegenwoordig is het zo dat een alle leningen vanaf 250€ wordt geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dus indien je een mobiel abonnement, inclusief telefoon afsluit, waarbij de waarde van de telefoon hoger is dan deze 250€, dan zal dit worden geregistreerd bij het BKR. In de praktijk is het zo dat bijna elke telefoon duurder is dan deze 250€, waardoor bijna elke abbonement bij het BKR wordt geregistreerd.

Ook een persoonlijke lening of doorlopend krediet zal altijd meer bedragen dan dit bedrag van 250€. Op deze manier geld lenen buiten het bkr om is dan ook niet mogelijk. 

Alvorens een lening af te sluiten kan je overigens zelf bij het BKR jouw status aanvragen en bijvoorbeeld bekijken of je volgens dit register betalingsachterstanden hebt.

De gevolgen van een negatieve bkr registratie

De uitkomst en de invloed van een BKR toetsing is echter niet altijd zwart-wit. Bij een kleine lening zal de ene kredietverstrekker hier flexibeler mee omgaan dan een ander. 

Wil je echter een groot bedrag lenen, dan zal een negatieve bkr registratie dit echter praktisch altijd onmogelijk maken.

Een lening aanvragen met een negatieve bkr registratie zal in de praktijk echter bijna altijd tot problemen leiden. Wanneer je een teveel aan kredieten hebt openstaan zal een nieuwe kredietverstrekker dit als risicovol zien. 

In sommige gevallen zal een lening afsluiten nog wel mogelijk zijn, maar dan slechts een beperkt bedrag en ook met een kortere looptijd. Indien je op dit moment al de nodige leningen hebt lopen, dan is dit iets om je in achterhoofd te houden. Het voorkomen van een negatieve bkr registratie is in onze ogen erg belangrijk. Op die manier voorkom je dat er bijvoorbeeld in de toekomst geen  hypotheek wordt verstrekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *