Geld lenen in duitsland zonder bkr

Is het mogelijk om als Nederlander geld te lenen bij Duitse banken? En dan specifiek, geld lenen in Duitsland zonder bkr? In de praktijk zal dit doorgaans niet mogelijk zijn. Uitzonderingen daargelaten.

Is geld lenen in Duitsland eenvoudig?

Wanneer je een lening wilt afsluiten in Duitsland, dan zullen de meeste kredietverstrekkers dit weigeren. Net zoals dat bij Nederlandse kredietverstrekkers doorgaans een voorwaarde is, dien je inwoner van het land te zijn. Wanneer je geen lening krijgt in Nederland, dan zal dit in Duitsland ook niet eenvoudig zijn.

Een uitzondering hierop is als je in Duitsland werkt en ook voor een Duits bedrijf. In dat geval zal een Duitse lening doorgaans wel tot de mogelijkheden behoren.

Indirect toch een bkr controle

Een bkr registratie is een belemmering bij het aanvragen van een lening. Duitse kredietverstrekkers zijn bekend met dit registratiesysteem in Nederland. De kans is dan ook groot dat zij jou zullen verzoeken om een afschrift uit het bkr register te overleggen. 

Op die manier is geld lenen in Duitsland zonder bkr niet mogelijk. Ook al zullen zij niet direct zelf het register raadplegen, indirect krijgen zij dan toch de informatie van de bkr toetsing in handen.

Het Duitse bkr systeem

In Duitsland is er een informatiesysteem van toepassing dat erg lijkt op het bkr systeem. Dit wordt in Duitsland Schufa genoemd. Dit is ook een krediet registratie systeem waarbij er met scores wordt gewerkt. Een lage Schufa score zal voor Duitsers een belemmering zijn bij het aanvragen van een lening.

Is de rente echt lager in Duitsland?

Een reden om geld te lenen in Duitsland als Nederlander zijnde, is de lage rente. Echter, dit is onze opinie meer een mythe.

De rente die je in Nederland dient te betalen bij een doorlopend krediet of bij een persoonlijke lening, is vergelijkbaar met de rente in Nederland. 

Er wordt vaak geadverteerd met erg lage rentes, maar in de praktijk zal de rente die je dient te betalen, bijna altijd hoger uitvallen.

Overal in de Europese unie is de rente inmiddels erg laag.

Geld lenen in duitsland zonder bkr rente

Een lening in Duitsland afsluiten, of in het algemeen geld lenen in het buitenland, zal je vanuit dat opzicht dan ook niet veel opleveren.

De mogelijkheden om te lenen zonder bkr controle

De mogelijkheden tot lenen zonder bkr zijn erg beperkt. Zowel in Nederland als in de aangrenzende landen. Eigenlijk is de enige lening die af te sluiten is zonder een check in dit register een minilening. 

Een minilening wordt namelijk wel verstrekt zonder dat er een bkr controle aan te pas komt.  Je kan zelfs geld lenen zonder loonstrook en bkr controle.

Het nadeel van een minilening is wel dat de rente hoog is. En daarnaast kan je ook slechts een beperkt bedrag lenen. Aan de andere kant kan je wel weer snel over het geld beschikken.

>> Lagere rente bij Saldodipje en Ferratum <<

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Voorkom een negatieve bkr registratie

Geld lenen in Duitsland zal in de praktijk dus erg lastig zijn. Een negatieve bkr registratie houdt nu eenmaal in dat jouw mogelijkheden om te lenen erg beperkt worden. Het is in onze ogen dan ook verstandig om ervoor te zorgen dat je niet de nadelige gevolgen van een negatieve registratie gaat ondervinden. Geld lenen buiten het bkr om is slechts beperkt mogelijk en vaak ook onvoordelig.

Dit voorkom je door zorgvuldig met jouw geld om te gaan en ervoor te zorgen dat je altijd netjes rente en aflossingen van leningen op tijd voldoet. 

Zolang je dit doet zal je uit de problemen blijven. En in dat geval hoef je ook geen geld te lenen in Duitsland zonder een bkr toetsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *