Geld lenen met bijstandsuitkering

Is geld lenen met een bijstandsuitkering eigenlijk wel mogelijk? In eerste instantie zou je denken dat dit een onmogelijke opgave is. In de praktijk is er echter ook voor mensen met een bijstandsuitkering de mogelijkheid om een lening af te sluiten. 

Is een lening afsluiten met een  bijstandsuitkering verstandig?

Voordat we dieper ingaan op de mogelijkheden om geld te lenen, is het eerst van belang om te bekijken of geld lenen met een bijstandsuitkering wel verstandig is. Indien je een bijstandsuitkering ontvangt, dan heb je het niet breed. En iedereen is inmiddels wel bekend met de term geld lenen kost geld.

Het nadeel van een lening is dat je rente dient te gaan betalen. Daarnaast dien je uiteraard het geleende bedrag ook weer terug te betalen. Je dient jezelf altijd goed te realiseren dat je door het aangaan van een lening in de toekomst meer geld kwijt bent.

>> Renteverlaging bij Saldodipje en Ferratum <<

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Omstandigheden kunnen je dwingen om te lenen

Dus in eerste instantie vragen wij ons het wel verstandig is om te gaan lenen. Er kunnen zich echter altijd omstandigheden voordoen, waardoor je eigenlijk bijna geen andere keuze hebt. 

Want wat nu als je door een dringende reden echt per direct geld nodig hebt, maar je hebt het gewoon niet. Van belang is dan om de afweging te maken met hetgeen er gebeurd indien je geen geld leent en met de extra kosten die je in de toekomst gaat betalen door het afsluiten van een lening. Wat weegt er zwaarder in die situatie?

Hoe kan je geld lenen wanneer je een bijstandsuitkering ontvangt?

Geld lenen met een uitkering is beperkt tot het aanvragen van een minilening.

Een doorlopend krediet en ook een persoonlijke lening zullen op basis van een uitkering niet worden verstrekt. 

Dit geldt voor zowel een bijstandsuitkering maar ook bij een ww uitkering. Wanneer je een uitkering ontvangt ben je dus erg beperkt bij het aanvragen van een lening.

Hoeveel geld kan je lenen met een bijstandsuitkering?

Zoals hierboven al aangegeven ben je beperkt tot het afsluiten van een minilening

Hoe geld lenen met bijstandsuitkering

Het bedrag wat je hier maximaal mee kunt lenen bedraagt op dit moment 1,000€. 

Echter, je dient er wel rekening mee te houden dat in indien je een uitkering hebt je niet in aanmerking zal komen voor dit maximale bedrag. Er wordt gekeken naar hetgeen er maandelijks binnenkomt en hoeveel er overblijft om vrij te besteden. 

Dit is de basis voor de hoogte van de leningen. In het geval van een bijstandsuitkering zal er niet al te veel vrij te besteden zijn, zodat het bedrag van de te verstrekken lening beneden het maximale bedrag van de lening van 1000 euro zal uitkomen.

Snel en eenvoudig een lening aanvragen

Het aanvragen van een minilening is overigens erg eenvoudig en zal je niet veel tijd kosten. Daarnaast is het ook zo dat het hier gaat om geld lenen zonder BKR toetsing. Dus indien je in het bezit bent van een negatieve BKR codering, dan zal dit tijdens de aanvraag geen roet in het eten gooien.

Daarnaast kan je ook nog eens erg snel over het geld beschikken. In sommige gevallen kan het geld zelfs al op dezelfde dag op jouw bankrekening staan. Hierdoor is het dan ook een type lening wat geschikt is indien je snel over geld dient te beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *