Geld lenen met minimuminkomen 

Geld lenen met een minimuminkomen is mogelijk, zij het in beperkte mate. Het bedrag dat je kunt lenen zal niet al te hoog zijn. Daarnaast zal ook het type dienstverband dat je bezit een rol spelen. Een tijdelijk dienstverband zal het afsluiten van een lening moeilijker maken,.

Hoeveel geld je kunt lenen is afhankelijk van:

  • De hoogte van het inkomen dat je geniet,
  • Het type dienstverband 
  • De bkr status
  • Overige lopende financiële verplichtingen

Hoe hoog is het minimuminkomen?

In Nederland is het minimumloon wettelijk vastgesteld. Het minimuminkomen wordt hoger naarmate je ouder bent. Vanaf de leeftijd van 21 jaar bereikt het maximum minimumloon. 

Voor 2021 is dit vastgesteld op 1,684,80€ per maand. Wel is het zo dat wanneer je het minimumloon verdient je aanspraak kan maken op verschillende toeslagen. Denk hierbij aan huurtoeslag, zorgtoeslag en eventuele kinderopvangtoeslag. Het kan dan best zo zijn dat je uiteindelijk netto meer te besteden hebt dan het bruto inkomen dat je verdiend.

De opbouw van het minimumloon is als volgt:

LeeftijdMinimumloon per maandMinimumloon per uur*
21 jaar en ouder1,684.80€10,24€
20 jaar1,347.85€8,19€
19 jaar1,010.90€6,14€
18 jaar842.40€5,12€
17 jaar665.50€4,05€
16 jaar581.25€3,54€
15 jaar505.45€3,07€

* Op basis van een 38 urige werkweek. Bij een werkweek van 40 uur liggen de bedragen iets lager

Hoe kan je geld lenen met een minimuminkomen?

In principe kom je in aanmerking voor een lening met een minimuminkomen. Ook kan je een creditcard aanvragen, waarvoor het minimum vereiste inkomen doorgaans 1,150€ bedraagt. 

Wel is het zo dat het afhankelijk van je persoonlijke situatie is of de aanvraag van een lening wordt goedgekeurd. Er wordt namelijk ook gekeken naar andere verplichtingen waaraan je dient te voldoen. Heb je bijvoorbeeld een hypotheek, dan zal het te besteden inkomen lager uitvallen, waardoor het bedrag van een lening beperkt zal zijn. 

Een persoonlijke lening aanvragen

Met een laag inkomen kan je proberen een persoonlijke lening aan  te vragen. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat de rente doorgaans laag is. Ook weet je precies waar je aan toe bent, omdat zowel de rente en de looptijd van de lening vast staan. 

Je komt dus gedurende de looptijd van de lening niet voor verrassingen te staan.

Een minilening afsluiten

Een andere optie is het aanvragen van een minilening. Het bijkomende voordeel van een minilening is dat je geld kunt lenen zonder bkr toetsing. Wel is de rente van een minilening behoorlijk hoger dan de rente bij een persoonlijke lening. Daanaast kan je ook slechts een klein bedrag lenen.

Daarnaast kunnen er eventueel nog aanvullende kosten voor een garantstelling in rekening worden gebracht. Dit maakt het jaarlijkse kostenpercentage nog hoger.

>> Lenen zonder bkr toetsing bij Saldodipje <<

Geldverstrekker

Lening

Duur

Lening aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Hoeveel geld kan je daadwerkelijk lenen?

Om antwoord te krijgen op de vraag hoeveel kan ik lenen, dien je een offerte aan te vragen. Je kan online wel enig inzicht verkrijgen wat het mogelijke bedrag is wat je kunt lenen,  maar hier kan bij de uiteindelijk aanvraag nog vanaf worden geweken. Ook een negatieve bkr registratie kan een rol spelen. Lenen met een negatieve bkr registratie is in de praktijk erg lastig.

Door gebruik te maken van een lening is het wel zo dat je in de toekomst minder geld vrij te besteden hebt. Je zal van het beschikbare inkomen de rente en aflossing dienen te betalen. Het bedrag wat dan overblijft voor andere leuke dingen wordt hierdoor lager.

Vaste of variabele rente

Ga je geld lenen met een minimuminkomen, dan zou je jezelf er goed bewust van dienen te zijn wat het voor jou betekend wanneer de rente gaat stijgen. Kies je voor een doorlopend krediet, met een variabele rente, dan zou je bij een rentestijging al snel in de financiële problemen terecht kunnen komen.

Bij een minilening en persoonlijke lening daarentegen staat de rente vast voor de gehele looptijd. In dit geval heb je dan niet het risico dat je door een rentestijging in de financiële problemen terecht komt. Aan de andere kant profiteer je dan ook niet wanneer de rente gaat dalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *