Geld lenen met vast contract en bkr

Er zijn verschillende situaties mogelijk bij het lenen van geld, die allemaal invloed hebben bij het al dan niet accepteren van een aanvraag. Op deze pagina kijken we naar de situatie waarbij je geld wilt lenen met een vast contract en een bkr controle.

Waar wordt naar gekeken bij het aanvragen van een lening?

Het in het bezit hebben van een vast contract is een belangrijke voorwaarde bij het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Een tweede belangrijke factor, wanneer je een lening wilt aanvragen, is de bkr (bureau krediet registratie) status.

De verschillende situaties

Een negatieve bkr registratie is een grote belemmering bij het aanvragen van een lening. Geld lenen met een vast contract en een negatieve bkr registratie is echter niet geheel uitgesloten. 

Ben je echter niet in het bezit van een vast contract? En ben je daarnaast in het bezit van een negatieve bkr registratie? Dan is een lening afsluiten slechts zeer beperkt mogelijk. In de praktijk ben je dan veelal aangewezen op een minilening. 

>> Lenen zonder bkr toetsing bij Saldodipje en Ferratum <<

Geldverstrekker

Lening

Duur

Lening aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

De kredietverstrekker zal een afweging maken

Het is afhankelijk van de kredietverstrekker waar zwaarder aan wordt gewogen. Het niet in het bezit zijn van een vast contract of het in het bezit hebben van een negatieve bkr codering.

Hier speelt de afweging die de kredietverstrekker maakt een grote rol. Je zal pas definitief uitsluitsel krijgen wanneer je daadwerkelijk besluit een lening af te sluiten. Het nadeel in deze situatie kan zijn, dat je pas op het moment dat je definitief een aanvraag indient, je te horen krijgt dat de lening niet wordt geaccepteerd. 

Geld lenen met een vast contract en bkr

Zeker in de situatie dat je snel geld nodig hebt, kan hierdoor kostbare tijd verloren gaan. 

Zekerheid betreffende een goedkeuring van een lening

Ga je geld lenen met een vast contract en een negatieve bkr registratie in de vorm van een minilening? Dan heb je dit nadeel niet. Een minilening, ook wel een flitskrediet genoemd, zal in een dergelijke situatie namelijk wel worden verstrekt. Op die manier weet je zeker dat je geld kunt lenen.

Een lening aanvragen in de vorm van een flitskrediet heeft echter wel een aantal naden. Zo is onder meer de rente hoger dan bij veel andere leningen. De rente is echter niet hoger dan de rente bij het roodstaan op een bankrekening. Een ander nadeel is het beperkte bedrag dat je kunt lenen

Bij de eerste aanvraag van een minilening bij Ferratum of Saldodipje zal er niet veel meer worden verstrekt dan een bedrag van zo rond de 400 euro. Lenen met een bkr codering die negatief is, is echter zeer beperkt mogelijk. Veel andere opties dan het accepteren van de hoge rente en het lage bedrag dat je kunt lenen, heb je niet.

Vast contract en geen negatieve bkr status

Heb je meer geld nodig dan een paar honderd euro, of vind je de rente te hoog? In dat geval kan je proberen of jouw bank bereid is jou geld te lenen met een vast contract en een negatieve bkr status. 

Is jouw bkr status niet negatief en heb je een vaste baan? Dan zal het doorgaans gewoon mogelijk zijn om een doorlopend krediet of persoonlijke lening aan te vragen. Let er echter wel op dat je niet teveel geld gaat lenen. Dan zal je alsnog een negatieve bkr status kunnen oplopen. En dat zal ervoor zorgen, dat je dan in de toekomst alsnog aangewezen bent op minileningen, om geld te kunnen lenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *