Geld lenen voor rijbewijs

De kosten voor het halen van een rijbewijs zijn vrij fors. Volgens een berekening van het CBR zijn de gemiddelde kosten voor het behalen van een rijbewijs 2,400€. Geld lenen voor een rijbewijs te halen is dan ook iets wat veel jongeren doen. Daarnaast heb je voor sommige beroepen ook gewoon een rijbewijs nodig.

Hoeveel kost het behalen van een rijbewijs?

Veruit het grootste gedeelte van dit bedrag bestaan uit de kosten voor de rijlessen. Deze kosten worden ingeschat op een bedrag van ruim 1,600€. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat de gemiddelde persoon ongeveer 38,5 uur aan rijlessen nodig heeft. 

De overige kosten bestaan voornamelijk uit de kosten van het afrijden, het theorie examen en het aanvragen van het rijbewijs zelf.

Hoe kom je aan het geld voor een rijbewijs?

De meeste jongeren zullen dit bedrag niet direct beschikbaar hebben. Daarom is geld voor een rijbewijs lenen iets wat best veel jongeren doen. Want bijna iedereen wil na het bereiken van de leeftijd van 16,5 jaar, beginnen met het nemen van rijlessen. 

Op die manier heb je een grote kans dat je vanaf je 18e verjaardag direct achter het stuur van een auto kunt gaan zitten. Maar waar haal je nu het geld vandaan? Geld lenen voor een rijbewijs is een optie om zodoende de kosten te kunnen voldoen.

>> Renteverlaging bij Saldodipje en Ferratum <<

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Sparen voor de kosten van een rijbewijs

Om te sparen voor een rijbewijs is als jongere best wel lastig. De uurlonen voor minderjarigen liggen niet al te hoog. Het is dan ook lastig om te sparen. 

Het grootste gedeelte van het verdiende geld gaat op aan allerlei dagelijkse uitgaven. Want als jongere zijnde wil je natuurlijk ook van het leven genieten. Helaas kost bijna alles tegenwoordig geld. 

En best wel veel geld, zeker als je dit vergelijkt met hetgeen je per uur verdient. Voor een menu bij de MCDonalds dien je al snel een tweetal uren te werken.

Begin op tijd met sparen

Toch is voor veel jongeren een rijbewijs erg belangrijk. 

Het geeft een zekere mate van vrijheid. In onze opinie is het dat ook verstandig om hier op tijd voor te gaan besparen.

Zet bijvoorbeeld het geld wat je krijg met een verjaardag op een aparte bankrekening. 

Daarnaast kan je ook jouw ouders vragen je te helpen. Als zij elke maand een klein bedrag storten op de bankrekening waarmee jij spaart voor jouw rijbewijs, dan zal dit zeker helpen. Op die manier hoef je uiteindelijk minder geld te lenen voor jouw rijbewijs. 

Lenen of sparen voor rijbewijs

Een lening afsluiten voor het behalen van een rijbewijs

Elke euro die je spaart in plaats van leent helpt. Want voor elke euro die je leent dien je rente te betalen. Uiteindelijk zal het bedrag dat je dient te lenen steeds lager worden.

Afhankelijk van het bedrag wat je tekort komt, zou je een lening kunnen afsluiten. Het afsluiten van een doorlopend krediet of persoonlijke lening is in de praktijk echter lastig voor jongeren. 

Omdat het inkomen nog niet zo hoog is, kom je ook niet snel in aanmerking voor een van deze leningen. 

Wat voor een lening kan je afsluiten?

Als je inmiddels achttien jaar of ouder bent, dan zou je ook een beroep kunnen doen op een minilening. Het bedrag wat je kan lenen door middel van een minilening zal waarschijnlijk niet hoog genoeg zijn om het gehele rijbewijs van te betalen. 

Maar wel kan je door op deze manier geld te lenen voor jouw rijbewijs een missend bedrag aanvullen.

Stop niet halverwege met het nemen van rijlessen

In de situatie dat je net nog wat geld tekort komt voor de laatste lessen om zodoende te kunnen afrijden, kan je er op die manier voor zorgen dat je alsnog je rijbewijs kan halen. 

Daarnaast is het zo, dat indien in je tijdens het lessen stopt, dat je na verloop van tijd hetgeen je hebt geleerd weer zult vergeten. In onze opinie is het dan ook verstandig indien je begonnen bent met lessen, dit zo snel mogelijk af te maken. 

In totaal zal je dat geld besparen, omdat je op die manier minder lessen nodig zult hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *