Geld lenen voor vakantie

Geld lenen voor vakantie, is dit iets wat veel mensen doen? Er zijn geen exacte cijfers bekend, maar het is veilig om te stellen dat er behoorlijk wat leningen worden afgesloten voor een vakantie.

Wat geven mensen uit aan vakantie?

Mensen geven over het algemeen behoorlijk wat geld uit aan een vakantie. Wel zijn de verschillen erg groot. Het gemiddeld vakantiebudget ligt zo tussen de 1,000 en 2,500 euro. Waarbij het merendeel behoorlijk veel meer uitgeeft dan 1,000 euro.

Hoe betalen mensen hun vakantie?

Een gedeelte van de mensen spaart het hele jaar voor de vakantie, omdat er niet genoeg geld beschikbaar is om de vakantie in 1 keer te betalen. Ook is het zo zijn dat de vakantie gepland staat, voordat het gehele budget bij elkaar is gespaard. En dat is de situatie dat mensen besluiten om een lening af te sluiten.

Deze groep mensen weten immers dat er op niet al te lange termijn voldoende geld binnenkomt, maar zij hebben het gewoonweg eerder nodig. Je dient tegenwoordig ruim van te voren jouw vakantie te boeken, om er zeker van te zijn dat jouw gewenste bestemming nog beschikbaar is. En veelal is dan het vakantiegeld nog niet binnen.

Welke lening afsluiten voor een vakantie?

Vaak wordt er gekozen voor een lening met een kortere en vaste  looptijd. Tenzij het gaat om bijvoorbeeld de unieke wereldreis, waar een groter budget voor langere tijd voor nodig is. Dit wordt dan vaak over meerdere jaren uitgespreid.

Een doorlopend krediet afsluiten om op vakantie te gaan

Een type lening welke regelmatig wordt afgesloten is een doorlopend krediet. 

Hiermee krijg je als het ware extra bestedingsruimte, maar indien je het geld niet opneemt of gebruikt, hoef je ook geen rente te betalen. Daarnaast heb je dan direct extra geld achter de hand voor andere situaties, wat handig kan zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Wel dien je jezelf ervan bewust te zijn dat de variabele rente die bij deze lening hoort, kan gaan stijgen waardoor je opeens meer rente dient te gaan betalen.

Lening afsluiten voor vakantie

Een minilening om het vakantiebudget aan te vullen

Een andere lening waarvan regelmatig gebruik wordt gemaakt voor het betalen van een vakantie, is een flitskrediet in de vorm van een minilening. Hiervoor wordt gekozen als het benodigde bedrag niet al te hoog is en het geld bovendien redelijk snel kan worden terugbetaald.

Geld lenen voor een vakantie via een minilening heeft als voordeel dat je deze lening snel kunt afsluiten en zo dus snel geld kunt lenen. Heb je de vakantie van jouw dromen gevonden, dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk vastleggen. Het aanvragen van bijvoorbeeld een persoonlijke lening kan in dat geval te lang duren.

Als je geld leent, vergeet dan nooit dat geld lenen geld kost. Een lening afsluiten is nu eenmaal niet gratis. Het kan dus zo zijn dat wanneer je terugkomt van je vakantie, je nog steeds de lening dient af te betalen. Dit terwijl je het plezier ervan al hebt gehad. Geld lenen kan snel, maar terugbetalen kan meer tijd in beslag nemen.

Vakantie is belangrijk

Vakantie is voor veel mensen erg belangrijk. Even weg van het dagelijkse leven en tot rust komen op een mooie locatie, is voor veel mensen erg veel waard. Dit is waarschijnlijk dan ook de hoofdredenen dat mensen redelijk makkelijk geld lenen voor hun welverdiende vakantie. Omdat het zo belangrijk is, willen zij hier niet op besparen. 

Hoeveel geld verstandig is om hieraan uit te geven, hangt grotendeels af van persoonlijke wensen en voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *