Geld lenen zonder bank

Is vandaag de dag geld lenen zonder bank eigenlijk nog wel mogelijk? Het antwoord op deze vraag is: JA. Wel dien je voorzichtig te zijn met hoe je dit gaat aanpakken. Wij hebben de meest gekozen alternatieven voor geld lenen zonder bank op een rij gezet, met de daarbij de behorende voordelen en nadelen.

Wanneer je geld nodig hebt, en je wilt geld lenen zonder bank, dan kan je kiezen uit de onderstaande opties.

Een minilening afsluiten

Een minilening wordt niet door een bank verstrekt. Deze leningen worden alleen aangeboden door gespecialiseerde bedrijven zoals Saldodipje en Ferratum. Wel is het zo dat een dergelijke lening alleen voorziet in een kortstondige en beperkte behoefte aan geld. Het maximale bedrag dat je kunt lenen bedraagt namelijk niet meer dan 1500 euro.

Daartegenover staat het voordeel dat je op deze manier wel ontzettend snel geld kunt lenen. Mensen die geld willen lenen en hierbij snel de beschikking willen hebben over het te lenen bedrag, maken dan ook veelvuldig gebruik van de minilening. Daarnaast kan je ook lenen zonder een bkr toetsing of loonstrook. Dit maakt dit type lening erg toegankelijk.

VoordelenNadelen
Snel geld op je rekeningAlleen beperkte bedragen lenen
Geen bkr toetsingEen hoge rente
Geen documenten zoals een loonstrook vereistLeningen met een korte looptijd

 

>> Renteverlaging bij Saldodipje en Ferratum <<

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Een particuliere lening afsluiten

De markt voor particulier geld lenen zonder bank is sterk aan het groeien. Dit komt omdat mensen het zat zijn dat ze geen rente ontvangen over het geld dat zij op een spaarrekening hebben staan.

Aan de andere kant is lenen bij een bank nog steeds erg duur. Deze twee factoren liggen ten grondslag aan de groei van de markt voor particuliere leningen.

Want waarom zou je de tussenpersonen, in dit geval de bank, niet buitenspel zetten en geld direct aan particulieren gaan uitlenen, door het verstrekken van een onderhandse lening?

Er zijn inmiddels aardig wat platformen waar je terecht kunnen voor zowel het uitlenen van geld of het aanvragen van een lening. Deze platformen zorgen ervoor dat er een zekere regulering plaatsvindt. Dit omdat het grote nadeel van particuliere leningen de zekerheid is. Indien je op deze manier geld gaat uitlenen, dan wil je natuurlijk wel zeker stellen dat je het geld weer netjes terugkrijgt.

VoordelenNadelen
Een lage renteGeld lenen met een negatieve bkr registratie is niet mogelijk
Ook de mogelijkheid tot afsluiten van zakelijke leningenEen strikte toetsing bij het aanvragen van een lening
Je kunt ook grotere bedragen lenen

Gebruik maken van de bestedingslimiet van een creditcard

Indien je in het bezit bent van een creditcard, dan kan je gebruik maken van de bestedingslimiet die is vastgelegd. 

Daarnaast bieden bijna alle creditcardmaatschappijen wel de mogelijkheid tot het gespreid terugbetalen van het bedrag wat openstaat. Op die manier kan je dus ook geld lenen en dit in termijnen gaan terugbetalen. Wel is het zo dat het bedrag dat je op die manier kan lenen meestal beperkt is. Een kredietlimiet op een creditcard is vaak beperkt, doordat creditcardmaatschappijen het risico dat zij lopen, willen beperken.

VoordelenNadelen
Je hoeft geen aanvraag in te dienen om een extra lening af te sluitenDe rente die je dient te betalen is hoog
Je hebt direct extra geld tot je beschikkingJe kunt slechts beperkte bedragen lenen

Lenen van kredietmaatschappijen

Partijen zoals Freo zijn in principe geen bank. Hier kun je echter wel een persoonlijke lening of doorlopend krediet afsluiten. Ook als is het dan geen echte bank, geld lenen vertoont veel gelijkenissen met een lening afsluiten bij een bank. 

Zo zal er sprake zijn van een bkr toetsing en zal je ook een loonstrook dienen te overleggen. Wel is het zo dat kredietmaatschappijen vaak een gunstigere rente aanbieden, dan dat dit bij banken het geval is. Dit is in dit geval dus een voordeel van een lening afsluiten buiten de bank om.

VoordelenNadelen
Een gunstige renteEr worden strikte voorwaarden gehanteerd bij het verstrekken van een lening
Je kunt ook grote bedragen lenenDe goedkeuring van een lening neemt meer tijd in beslag
Langere looptijden zijn ook mogelijk

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *