Snel geld lenen zonder BKR

Geld lenen zonder BKR is lastig, maar niet onmogelijk. Er zijn een aantal kredietverstrekkers die leningen verstrekken zonder BKR toetsing.

In dat geval gaat het wel om relatief kleine bedragen, tot ongeveer maximaal 1,500 euro. Een hoger bedrag lenen, zoals bijvoorbeeld 5000 euro, is alleen mogelijk met een BKR controle.

Tenzij je een lening gaat afsluiten via een private kredietverstrekker. Banken of andere gespecialiseerde kredietverstrekkers zullen geen lening verstrekken zonder BKR. En zij zullen ook geen lening verstrekken wanneer je een negatieve BKR registratie hebt.

Voor ondernemers is het ook praktisch onmogelijk om een lening af te sluiten wanneer jouw onderneming een negatieve kredietbeoordeling heeft.

De voordelen van geld lenen zonder BKR registratie

Het gebeurd helaas vaak dat onverwachte kosten of uitgaven op een moment komen dat dit even slecht uitkomt. Je hebt er geen rekening mee gehouden en daarom ook het geld even niet voorhanden. Er zijn veel verschillende situaties dat dit kan gebeuren. Een reparatie aan jouw auto die onverwacht hoog uitvalt, apparaten in huis die toevallig allemaal op hetzelfde moment kapot gaan en ga zo maar door.

Breng je jouw auto voor een APK keuring en zijn er onverwacht toch een aantal mankementen, dan is een rekening van bijvoorbeeld 800 euro, iets wat je zomaar kwijt bent. En daar had je natuurlijk net niet op gerekend. Maar je kan niet zonder jouw auto, dus dan heb je direct een oplossing nodig. Geld lenen zonder BKR kan dan uitkomst bieden.

Direct online een lening aanvragen

Wat nu? Hoe ga je de rekening betalen. En in dat geval kom je er natuurlijk ook net achter dat je in het bezit bent van een negatieve BKR registratie. Bij een bank kan je dus niet terecht voor een kleine lening. In dat geval zijn er gelukkig online aanbieders van een zogenaamde minilening of flitskrediet waar je terecht kunt. Hier kan je een lening afsluiten zonder dat er een bkr toetsing plaatsvindt.

Bij Ferratum kan je snel en betrouwbaar een lening aanvragen.

Vraag eenvoudig een minilening aan bij saldodipje.

Specialisten op het gebied van minileningen

De bedrijven die een lening aanbieden zonder dat zij jouw historie bij het BKR checken weten natuurlijk wel wat zij doen. Zij maken dan wel geen gebruik van het BKR, maar zij maken hun eigen beoordeling voordat zij een krediet verstrekken. Door hun jarenlange expertise en ervaring weten zij precies waar zij op dienen te letten.

Heb je geen negatieve BKR registratie?

Dan is het verstandig gebruik te maken van een andere lening. Dit omdat de rente voor een minikrediet behoorlijk hoog is. Het is wel zo dat het afsluiten van een  andere lening meer tijd in beslag neemt. Je dient dus wel in de situatie te verkeren dat je hierop kunt wachten. Een lening waaraan je zou kunnen denken is bijvoorbeeld een doorlopend krediet.

Hoe kan je een lening zonder BKR afsluiten?

Het proces van aanvragen en afsluiten voor geld lenen zonder BKR is snel een eenvoudig. Je dient op de website van de aanbieder de volgende stappen te doorlopen:

 • Maak jouw keuze van het bedrag wat je wilt lenen en voor hoe lang je de lening wilt afsluiten.
 • Vervolgens dien je een kopie van een paspoort, rijbewijs of ID kaart te uploaden.
 • Vul de persoonlijke gegevens in zoals op de website wordt weergegeven.
 • Voer de rekening verificatie uit. Hierbij wordt er een betaling van 0.01€ uitgevoerd, zodat kan worden vastgesteld dat het daadwerkelijk om jouw bankrekening gaat.
 • Maak een keuze betreffende de garantstelling. Dit kan iemand zijn die jij zelf aanlevert, of kan via de kredietverstrekker worden aangevraagd.
 • Bevestig en verstuur jouw aanvraag.

Vervolgens krijg je binnen maximaal 24 uur een antwoord op jouw aanvraag. Geld lenen zonder BKR is dat simpel en snel.

Andere mogelijkheden om te lenen

Wil je toch graag een andere lening aanvragen, maar heb je een negatieve BKR registratie, dan kan je ook trachten deze BKR registratie te laten verwijderen. Er zijn bedrijven die zich hierin gespecialiseerd hebben.

Je krijgt geen garantie dat de BKR registratie ook daadwerkelijk verwijderd wordt. Dit hangt af jouw persoonlijke situatie. Wel is het zo dat het succespercentage behoorlijk hoog ligt bij deze bedrijven. Om de kans op succes te vergroten is het verstandig om van te voren een inschatting te maken van de situatie  Op deze manier weet je van tevoren hoe groot de kans op succes is om zodoende de negatieve bkr registratie daadwerkelijk te verwijderen. Hiervoor dien je informatie en documenten aan te leveren om zodoende een inschatting te kunnen uitvoeren.

Een lening zonder BKR betrouwbaar vergelijken

Tegenwoordig kan je bijna alles online vergelijken. Dit gaat ook op voor leningen zonder BKR registratie. Bij een vergelijking is het altijd van belang dat deze onafhankelijk gebeurd En dit is het geval bij Flitskrediet Aanbieders..

Door de onafhankelijke informatie op  onze website kan jezelf voor jou de beste keuze maken. De informatie op onze website betreft alleen aanbieders op de Nederlandse markt. En alles is 100% onafhankelijk. Daarna kan je op  de website van de aanbieder de lening van jouw keuze eenvoudig en snel afsluiten. Het blijft echter altijd jouw keuze en vergeet niet, geld lenen kost geld.

Veel gestelde vragen

Hieronder vind je informatie over veel voorkomende vragen:

Is alleen het BKR van Belang bij het aanvragen van een lening?

Nee. De BKR controle is erg belangrijk, maar daarnaast wordt er ook gekken naar jouw persoonlijke situatie. Daar worden standaard de volgende zaken bekeken:

 • Jouw inkomen. En naast de hoogte van het inkomen ook of je een vast dienstverband hebt.
 • Andere financiële verplichtingen. Bijvoorbeeld alimentatie, wat niet wordt opgenomen in het BKR systeem maar toch grote invloed kan hebben
 • Woonsituatie. Veel kredietverstrekkers vinden het prettig als je een eigen woning in bezit hebt. En dan het liefst met een hypotheek de lager is dan de waarde van de woning.

Hoe hoger de lening hoe uitgebreider en strikter het acceptatieproces zal zijn. Dit omdat het risico voor de kredietverstrekker dan hoger wordt.

Dit acceptatieproces wordt ook wel de zorgplicht van een kredietverstrekker genoemd. Zij dienen er toezicht op te hou houden dat je geen financiële verplichtingen aangaat die je niet kan opbrengen.

Ik heb een negatieve BKR registratie, kan ik toch geld lenen?

Je kan een lening afsluiten, maar de mogelijkheden zijn wel beperkt. Een negatieve BKR registratie loop je op doordat je een betalingsachterstand hebt opgelopen bij een eerdere lening. Een negatieve BKR registratie wordt ook wel een negatieve BKR codering genoemd.

Er wordt vaak gesproken over een negatieve BKR registratie Dit eigenlijk een te simpele voorstellen van zaken. Dit omdat er verschillende negatieve BKR coderingen bestaan die in verschillende categorieën worden onderverdeeld. Dit zijn:

A1 BKR codering

Je hebt een achterstand op een uitstaande lening, waarvoor je een betalingsregeling met de kredietverstrekker bent overeengekomen.

A2 BKR codering

Je hebt een betalingsachterstand en het bedrag is onmiddellijk opeisbaar door de kredietverstrekker. Bovendien heb je geen bestaande regeling met de kredietverstrekker.

A3 BKR codering

Je hebt een betalingsachterstand waarvoor er afspraken zijn gemaakt met de kredietverstrekker.

A4 BKR codering

Je hebt een betalingsachterstand en de kredietverstrekker is niet in staat gebleken om met jou contact op te nemen omtrent een betalingsregeling.

H BKR codering

Je hebt geen betalingsachterstanden of schulden die openstaan.

Kan ik van mijn negatieve BKR registratie af?

Ben je van mening dat jouw gegevens bij het BKR niet terecht of niet correct zijn, dan heb je de mogelijkheid om deze aan te vechten. Dit is echter niet zo eenvoudig.

Om te voorkomen dat iedereen zomaar zijn negatieve BKR registratie kan laten verwijderen is dit ook logisch.

Iedereen maakt fouten en dat kan ook voorkomen bij het BKR. Is er een fout in jouw gegevens geslopen, dan is het verstandig de kredietverstrekker te benaderen die deze gegevens heeft doorgegeven. Je kan hun vragen de fout door te geven aan het BKR en deze aan te passen.

Indien dit niet werkt, dan is er ook nog de mogelijkheid om de geschillencommissie in te schakelen. Je kan met jouw informatie via deze commissie afdwingen dat de registratie wordt aangepast.

De geschillencommissie doet een bindende uitspraak. Is deze in jouw voordeel dan is er dus de verplichting dat jouw gegevens worden aangepast. Is de uitspraak echter in jouw nadeel dan kan je hier verder niks meer tegen doen.

Je moet dus wel steekhoudende argumenten hebben om jouw negatieve BKR registratie te laten verwijderen.

Wat houdt een BKR registratie nu eigenlijk in?

Alle leningen in Nederland worden vastgelegd door het BKR (Bureau Kredietregistratie). Hier staan dus alle leningen die jij hebt afgesloten geregistreerd. Dit register wordt op 2 manieren gebruikt:

 • Een overzicht van het totaal aantal uitstaande leningen, zodat er kan worden beoordeeld of het totale leningbedrag niet te hoog wordt.
 • Betalingsachterstanden. Heb je onverhoopt een achterstand opgelopen bij het terugbetalen van een lening dan wordt dit in het register opgenomen.

Weet jij wat jouw BKR codering is?

De meeste mensen zijn hiervan niet op de hoogte. Wil je een lening afsluiten maar wil je eerst jouw BKR situatie weten. Of ben je gewoon benieuwd? Bij de stichting BKR kan je als particulier een keer per jaar gratis jouw statusrapport aanvragen.

Is een BKR registratie altijd een probleem?

Alle leningen en kredieten die je hebt afgesloten worden geregistreerd. Als mensen het woord BKR registratie horen wordt er gelijk gedacht aan een probleem. Dit is echter ten onrechte.

Bijna de helft van de Nederlanders heeft wel een lening of krediet afgesloten. Deze mensen staan dus allemaal geregistreerd bij het BKR. Zolang je maar netjes aan jouw verplichtingen voldoet en niet een teveel aan leningen afsluit is er geen enkel probleem.

Een BKR registratie wordt pas problematisch indien je achterstanden hebt opgelopen met het terugbetalen. Of indien je teveel leningen hebt afgesloten.

Daarnaast geeft het BKR een goed inzicht in iemands vermogen om aan de verplichtingen van een lening te voldoen. Dit geeft een kredietverstrekker een stukje extra zekerheid Nederland is een van de weinige landen die een dergelijk register heet samengesteld. Hierdoor ligt de rente die je dient te betalen in Nederland ook relatief laag. Dit komt gedeeltelijk door het BKR en de transparantie dat daarmee samengaat.

Ik wil mijn BKR status opvragen, kan dat?

Dat kan zeker en je kan dit zelfs geheel gratis doen. Mits het niet vaker dan 1 keer per jaar is.

Een mogelijkheid is om dit via jouw bank te doen. Jouw bank heeft toegang tot jouw BKR gegevens en kunnen deze dus voor jouw aanvragen. De meeste banken hebben hiervoor een speciaal formulier, dat doorgaans “aanvraagformulier BKR registratie heet”. De bank rekent doorgaans wel kosten omdat een service is waar zij werkzaamheden voor dienen te verrichten

Direct bij het BKR opvragen

Dat kan ook. Je dient dan wel persoonlijk naar het BKR kantoor te gaan. Dit omdat je verplicht bent jezelf te identificeren. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je de BKR gegevens van iemand anders gaat opvragen. Je kan telefonisch een afspraak maken en op het overeengekomen tijdstip verschijnen op het kantoor van het BKR. Op de BKR website kan je hier alle informatie over terugvinden.

Is het verstandig om een lening aan te vragen met een negatieve BKR registratie?

Het is altijd verstandig om jezelf deze vraag te stellen. Je dient de lening weer op tijd af te betalen om nog niet verder in de problemen te komen. Persoonlijk ben ik van mening dat de reden waarvoor je geld gaat lenen zonder BKR belangrijk is. Is de lening echt noodzakelijk, of kan je bijvoorbeeld de aankoop  uitstellen en het bedrag eerst bij elkaar sparen.

Hoe lang heb ik laste van mijn negatieve BKR registratie?

Best lang. Eerst dien je aan jouw verplichtingen voldaan te hebben. En daarna blijven deze gegevens nog 5 jaar in het register staan. Het is dus niet zo dat op het moment dat je aan jouw verplichtingen hebt voldaan dat je dan direct van de negatieve BKR registratie af bent. Hier gaat helaas aardig wat tijd overheen.

Neem dit dan ook niet te ligt op en probeer ten alle tijden aan jouw verplichtingen te voldoen. Doe je dit niet dan kan je hier jaren last van hebben. Geld lenen zonder BKR is dan jouw enig overgebleven optie.