Wil je een lening afsluiten, maar ben je in het bezit van een negatieve BKR registratie? Dan zal je inmiddels al wel ondervonden hebben dat geld lenen met negatieve BKR registratie een hele opgave kan zijn. Een BKR registratie krijg je bij door niet voldoen aan de verplichtingen die volgen uit het afsluiten van een lening.

In Nederland wordt standaard een BKR controle uitgevoerd

Banken en andere kredietverstrekkers in Nederland voeren standaard een BKR controle uit. Ook wordt een lening standaard geregistreerd bij het bureau krediet registratie. Mocht er onverhoopt bij het aanvragen van een lening naar voren komen dat je in het bezit bent van een negatieve BKR codering, dan heb je een grote kans dat een lening wordt geweigerd. Wat zijn jouw opties in een dergelijke situatie om toch een lening af te sluiten? 

Een minilening aanvragen

Eigenlijk ben je in een dergelijke situatie aangewezen op een minilening. Omdat er bij het aanvragen van een minilening sprake is van geld lenen zonder BKR controle, is geld lenen met een negatieve BKR registratie in dat geval geen probleem. Bovendien wordt de lening niet bij het BKR geregistreerd.

Hoe kan er toch een lening worden verstrekt?

Doordat de flitskrediet aanbieders van buiten Nederland opereren, is er voor hen geen verplichting een BKR check uit te voeren. Dat wil niet zeggen dat ze zonder meer aan iedereen zomaar een lening verstrekken. Het achterwege blijven van de kredietcheck wordt opgevangen door een garantstelling, waardoor je toch een lening kunt afsluiten.

Een garantstelling dient te worden afgegeven door een natuurlijk persoon. Dit kan een vriend van jou zijn of bijvoorbeeld een broer of zus. Deze persoon dient zich schriftelijk voor jou garant te stellen, zodat in het geval jij niet in staat bent de lening terug te betalen zij dit voor jou zullen doen.

Kortstondig kleine bedragen lenen

Via een minilening kan je kortstondig kleine bedragen lenen. Sluit je voor het eerst een nieuwe lening af, dan zal dit maximaal 400 euro zijn wat je kunt lenen. Bij vervolg leningen zal dit bedrag echter steeds hoger worden. Dan dien je natuurlijk wel jouw voorgaande leningen netjes op tijd terug te betalen. 

Hogere bedragen lenen

Wanneer je een hoger bedrag wilt lenen, dan is geld lenen met een negatieve BKR registratie doorgaans uitgesloten. Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening zal niet worden verstrekt aan iemand met een negatieve BKR registratie.

Daarom vinden wij het persoonlijk dan ook raadzaam dat indien je een lening afsluit je te houden aan de verplichtingen. Vergeet niet dat een negatieve BKR codering maar liefst 5 jaar blijft staan. Het zal je dus een behoorlijke tijd achtervolgen en invloed hebben op het beschikbare geld voor de toekomst. Wil je bijvoorbeeld binnen deze 5 jaar een hypotheek afsluiten dan zal dit op problemen stuiten. 

Geld lenen kost geld. En ook al ga je geld lenen met een negatieve BKR registratie, je zal gewoon rente dienen te betalen. 

Online afsluiten

Doordat een minilening wordt verstrekt door bedrijven die buiten Nederland zijn gevestigd, kan je een dergelijke lening alleen online aanvragen. Er is niet de mogelijkheid om bij een kantoor binnen te stappen om advies aan te vragen.

Je hoeft dus niet je huis uit om een lening met een negatieve BKR codering aan te vragen. Bovendien is het vrij eenvoudig en snel geregeld om een aanvraag in te dienen. Je hebt er slechts een paar minuten voor nodig. 

En bij goedkeuring van de aanvraag wordt er vaak nog dezelfde dag overgegaan tot uitbetaling. Heb je snel geld nodig, op die manier kan je bijna direct beschikken over het bedrag dat je wilt lenen.