Hoe kom je snel aan geld

Als je een dermate dringend geldgebrek hebt, hoe kan je dan zo snel mogelijk aan geld komen. Wij hebben een aantal opties op een rij gezet.

Geld lenen van familie of vrienden

Dit is vaak de methode waarbij je het snelst over geld kunt beschikken. Bovendien zal je hiervoor geen documenten of een officiële aanvraag hoeven in te dienen. Vrienden of familie vertrouwen jou en zullen op basis van dit vertrouwen jou wel een bedrag willen lenen.

Echter willen we het woord vertrouwen hier direct benadrukken. Want ga je lenen van familie of vrienden, beschaam dit vertrouwen dan niet. Daarnaast is het in onze ogen ook niet verstandig om op deze manier grote bedragen te gaan lenen. 

Om snel een paar honderd euro te lenen kan dit een goede optie zijn. Voor grotere bedragen zouden wij dit persoonlijk niet doen.

Hoe kom je snel aan geld

Een minilening afsluiten

Je kan ook snel een paar honderd euro lenen door een minilening aan te vragen. Op die manier kan je zonder rompslomp en zonder een BKR controle snel over geld beschikken

Het maximale bedrag wat je op deze manier kunt lenen bedraagt 1500 euro. Dit dien je dan echter wel weer snel terug te betalen.

Zullen vrienden of familie jou geen rente in rekening brengen, dat is hier wel het geval. Een minilening aanvragen betekent dat je een hoge rente gaat betalen. Je kan op deze manier echter wel snel van jouw geldproblemen af zijn.

Lenen via een creditcard

Beschik je over een creditcard en heb je nog bestedingsruimte? dan kan je deze bestedingsruimte gebruiken om zodoende over extra cash te beschikken. Je kan dan of jouw uitgaven betalen met deze creditcard of je kan zelfs contant geld pinnen.

Bij een creditcard geldt echter ook dat je het bedrag wat je op deze manier leent weer snel dient terug te betalen. Doe je dit niet op tijd, dan ga je ook  hier een hoge rente betalen.

Rood staan

Heb je van jouw bank de mogelijkheid gekregen om rood te staan? Dan kan je hiervan gebruik maken in een periode dat je krap zit. Een roodstand dient echter wel van tevoren te zijn goedgekeurd. 

Hierbij dien je aan te tonen dat je over voldoende inkomen geniet om dit te rechtvaardigen. Daarnaast zal er ook een BKR controle worden uitgevoerd om zo zeker te stellen dat je kredietwaardig bent

Net zoals bij een minilening en het lenen via een creditcard is ook hier de rente erg hoog. Dan dien je te denken aan een rente van ongeveer 10%.

rood staan

Geld lenen van onbekenden

Soms zijn er mensen die jou wel geld willen lenen. Maar ken je deze personen niet, kijk hier dan mee uit. Je weet dan niet met wie je van doen hebt. Daarnaast zullen dergelijke personen zeer slechte condities aanbieden. 

Naast een torenhoge rente zullen zij ook niet terugdeinzen om het geleende bedrag op vervelende manieren te incasseren wanneer je niet op tijd terugbetaald.

In onze ogen is het altijd verstandig om te voorkomen dat je dient te gaan lenen. Ga daarom verstandig om met jouw geld en geef niet meer uit dan dat je te besteden hebt. Op die manier voorkom je dat je geld dient te gaan lenen en hiervoor een hoge rente dient te betalen.

Online geld verdienen

Dit is waarschijnlijk niet de methode waarbij je het snelst aan geld komt, maar waarmee je wel op een structurele manier extra inkomsten kan genereren. Indien je geld nodig hebt en dit komt vaker voor, dan is dit in onze ogen een van de betere opties. Daarnaast kan je via deze methode geld verdienen vanuit huis.

Door bijvoorbeeld het inzetten van affiliate marketing kan je op een eenvoudige manier structureel jouw inkomen aanvullen. Dit kan uiteen lopen van een paar honderd euro per maand, maar kan ook oplopen tot vele duizenden euro`s per maand.

Daarnaast is affiliate marketing erg eenvoudig. Je hebt er bijna geen kennis voor nodig en via een paar korte online trainingen kun je direct aan de slag. Zo is een eigen website maken tegenwoordig erg eenvoudig. Via video`s, sociale media en mooie foto`s kan je op die manier geld gaan verdienen.

Daarnaast is een goed lopende website gewoon veel geld waard. Je bouwt dus ook iets op wat je later eventueel kan gaan verkopen.

Online geld verdienen

Let op voor loze beloften of oplichting

Je ziet heel vaak mails en zelfs advertenties voorbij komen waarbij er wordt beloofd dat je heel snel en heel veel kan verdienen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de bitcoin advertenties waarbij bekende Nederlanders worden misbruikt. Oplichting via internet wordt een steeds groter probleem.

Snel geld verdienen is echter een utopie. Je zal er of voor moeten werken, of je zult moeten gaan lenen waarbij je aflossing en rente dient te gaan betalen. Geld komt nu eenmaal niet vanzelf.

Zie je iets voorbijkomen wat te mooi is om waar te zijn, dan is dit ook gewoon zo. Trap hier dus ook niet in. Het kan je uiteindelijk veel geld gaan kosten. Helaas zijn er nog steeds behoorlijk wat mensen die hier intrappen en daardoor veel zijn kwijtgeraakt. Dit is dus zeker geen goed idee.

Kan je ergens geld besparen?

Indien je snel geld nodig hebt, dan is er iets niet op orde binnen jouw financiën. Naast ervoor te zorgen dat er meer binnenkomt, kan je ook proberen geld te gaan besparen. Bekijk eens hoeveel geld je maandelijks aan bepaalde zaken uitgeeft. 

Dit kan je tegenwoordig vrij eenvoudig doen door het gebruik van verschillende apps. Op basis van die informatie kan je dan gaan bekijken waar je eventueel op zou kunnen gaan besparen. 

Vaak is dit eenvoudiger dan dat je in eerste instantie zou denken. Bovendien hoef je hiervoor ook weinig op te geven. Af en toe eens de uitgaven bekijken zou iets moeten zijn wat elke Nederlander zou moeten doen. Dat is tenminste onze opinie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *