Ik krijg nergens een lening

Krijg je nergens een lening? Dan bestaat er een nog een mogelijkheid die je waarschijnlijk niet hebt uitgeprobeerd. Dat is de minilening. Want een lening aanvragen in de vorm van een minilening wordt praktisch altijd goedgekeurd.

Het is echter wel van belang hoeveel geld je wilt lenen. Want wil je bijvoorbeeld geld gaan lenen om een nieuwe auto aan te schaffen, dan zal een minilening hiervoor niet de juiste lening zijn. Je kunt namelijk niet meer dan 1,500€ lenen en je dient dit bedrag ook weer binnen 90 dagen terug te betalen. 

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Waarom kan je geen lening krijgen?

Als je jezelf in de situatie bevindt dat je tegen jezelf zegt, ik krijg nergens een lening, dan zijn er twee mogelijkheden waardoor dit kan worden veroorzaakt:

  1. Je bent niet in het bezit van een vast inkomen.
  2. Er is sprake van een negatieve BKR registratie

Dit zijn de twee redenen waardoor je nergens een lening kunt krijgen. Dat wil zeggen, geen doorlopend krediet en geen persoonlijke lening. Bij het aanvragen van een minilening spelen deze twee factoren geen rol. Ook zijn voor jou beide situaties van kracht, dan nog kom je aanmerking voor een lening van een klein bedrag.

Bovendien kan je met een minilening razendsnel over geld beschikken. De uitbetaling van het geld van de lening vindt binnen 24 uur plaats. Een minilening kan je afsluiten bij Saldodipje of Ferratum. Op die manier zal je niet langer kunnen zeggen ik krijg nergens een lening.

De invloed van het bureau krediet registratie

Het bureau krediet registratie houdt van alle Nederlanders het aantal leningen bij in een register. Daarnaast wordt er ook geregistreerd indien er sprake is van achterstanden bij het betalen van de rente of doen van de aflossingen. Is de zin ik krijg nergens een lening op jou van toepassing, dan speelt het BKR hier waarschijnlijk een rol.

Indien er sprake is van achterstanden dan is sprake van een negatieve BKR registratie. 

Lenen met een BKR registratie die negatief is, wordt een behoorlijke uitdaging. Je komt dan als het ware op een zwarte lijst, waar banken weinig flexibel mee zijn.

De gevolgen van een negatieve BKR registratie

Een negatieve BKR registratie kan je bovendien ook oplopen indien er sprake is van een teveel aan openstaande leningen. 

In dat geval wordt er beoordeeld dat jouw financiële situatie dermate lastig is, dat het waarschijnlijk is dat je niet langer kan voldoen aan de verplichtingen voortvloeiend uit een nieuwe lening. 

Hoeveel kan je lenen?

Kan je wel een lening krijgen, dan is de volgende vraag die veel mensen zich stellen; hoeveel kan ik lenen? 

Hier speelt jouw persoonlijke situatie een grote rol. Des te hoger het inkomen en des te lager de andere financiële verplichtingen zijn, des te meer je kunt lenen. Gegeven dat er sprake is van een positieve bkr status. 

Zorg dat je weet waar je aantoe bent

Voordat je daadwerkelijk gaat lenen is het altijd verstandig om voor jezelf goed duidelijk te maken hoeveel je dit maandelijks gaat kosten. Maak een totaaloverzicht, waarbij in het geval je andere leningen hebt lopen, ook deze lopende leningen meetelt. 

Voor daadwerkelijk een lening af te sluiten, dien je voor jezelf een eerlijke inschatting te maken of je dit kan opbrengen. 

Daarbij is het van belang het jaarlijkse kostenpercentage in de berekening mee te nemen. Dus ook eventueel andere kosten naast de rente die je dient te betalen meetellen. In het geval van een minilening zou dit bijvoorbeeld de kosten van een garantstelling kunnen zijn.

Ben bewust van de looptijd van een lening

Door geld te lenen ga je een verplichting aan. Afhankelijk van de duur van deze verplichting dien je maandelijks af te lossen en rente te betalen. Voor een persoonlijke lening kan dit wel oplopen tot een periode van 120 maanden. In deze periode kan er veel gebeuren. 

Een onverwachte negatieve gebeurtenis kan ertoe leiden dat je niet instaat bent aan deze verplichtingen te voldoen. Persoonlijk zou ik dan zelf ook nooit een lening afsluiten die te zwaar op de maandelijkse lasten drukt.

Op onze website is het niet mogelijk om direct een lening af te sluiten of een offerte aan te vragen. Door gebruik te maken van onze algemene informatie willen wij mensen alleen informeren.

Waarom wil je geld lenen?

Dit is ook een vraag die je jezelf zou dienen te stellen. Dit alvorens daadwerkelijk over te gaan tot het afsluiten van een lening. 

Zijn er misschien nog andere manieren om aan meer geld te komen, of dien je jouw bestedingspatroon aan te passen omdat je gewoon teveel geld uitgeeft. 

Door voor jezelf deze vraag eerlijk te beantwoorden kan je misschien voorkomen dat je daadwerkelijk geld dient te lenen.

Want vergeet niet; als je op dit moment al geld tekort komt, dan kan dit tekort aan geld in de toekomst alleen nog maar toenemen. Dit omdat de maandelijkse verplichtingen zullen toenemen doordat je rente en aflossing dient te gaan betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *