Korte lening

Een korte lening heeft als voordeel dat je hier weer snel vanaf bent. Dit kan een voordeel zijn indien je in de toekomst een andere financiering wilt aanvragen. 

Denk hierbij bijvoorbeeld een hypotheek. Want op het moment dat je een hypotheek aan gaat vragen, waarbij er een BKR controle wordt uitgevoerd, kunnen openstaande leningen een beperkende factor zijn, bij het verkrijgen van een lening. 

Wil je een bestaande lening oversluiten, dan kan een negatieve BKR registratie hier ook een struikelblok zijn.

Wat is een korte lening?

Het begrip kort is relatief. Voor de een kan dit een paar jaar zijn, terwijl een ander denkt aan een paar maanden bij het horen van de term korte termijn. Op deze pagina gaan we uit van een termijn van maximaal een paar maanden. 

Korte looptijd en snel geld op je rekening

Naast het voordeel dat je slechts een beperkte periode vastzit aan een korte lening, is een ander voordeel dat deze snel wordt verstrekt. Heb je snel geld nodig, dan kan je op deze manier al binnen 24 uur over geld beschikken. 

Het is wel zo dat een kortlopende lening alleen geschikt is voor het lenen van kleine bedragen. Denk hierbij aan bedragen zoals 500 euro, waarbij het maximum 1500 euro bedraagt. Voor bedragen die in de duizenden euro`s lopen ben je aangewezen op een doorlopend krediet of persoonlijke lening. 

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Leningen met langere looptijden

De looptijd van deze genoemde leningen is echter aanzienlijk langer. Deze beginnen bij 6 maanden en kunnen wel oplopen tot vele jaren. 

Een flitskrediet kan je daarentegen afsluiten met minimale looptijd van 30 dagen. Het is wel zo dat de doorlopende kredieten en persoonlijke leningen een lagere rente kennen.

Zorg voor een tijdige aflossing van de lening

Het nadeel van dit type lening is dat je deze wel snel dient af te lossen. Op het moment dat je het geld op je rekening ontvangt, dien je er eigenlijk al over na te denken hoe je dit weer gaat terugbetalen. 

Want de termijn van 30 dagen of 60 dagen is sneller voorbij dan dat je denkt. 

Een korte periode van geldgebrek overbruggen

Een lening in de vorm van een minilening is er dan ook primair voor bedoeld om een korte periode van een geldgebrek te overbruggen. Vaak is wat extra geld dan welkom, omdat de bankrekening bijvoorbeeld leeg is.

Geld lenen kost geld

Wanneer je geld wilt lenen, dan is dit voor veel mensen nog wel eens een impuls. Indien je op dat moment een verplichting aangaat, waar je jaren aan vast zit, dan zijn er best wel wat mensen die hier spijt van krijgen. 

Doordat je binnen een paar maanden dient af te lossen, zit je er op die manier niet al te lang aan vast. 

Daarnaast is het ook verstandig om goed te bekijken wat je per maand kwijt bent aan het krediet dat je wilt afsluiten. Op die manier voorkom je dat je een verplichting aangaat, waar je achteraf niet aan kan voldoen. Het geleende bedrag niet terugbetalen kan grote gevolgen hebben.

Lenen zonder BKR toetsing

Daarnaast vindt er ook geen BKR toetsing plaats bij het verstrekken van een kleine lening met een beperkte looptijd. 

Dit houdt in dat deze lening ook niet wordt geregistreerd bij het BKR. Je zal er dus op een later tijdstip geen nadelige gevolgen van ondervinden. 

Als je door een negatieve BKR codering niet kunt lenen bij een bank of andere kredietverstrekker, kan je op deze manier toch nog over extra geld beschikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *