Meerdere en het liefst zoveel mogelijk kredietverstrekkers vergelijken, levert je de laagste rente en de beste voorwaarden op. Dit is wat via de website van kredietconcurrent mogelijk is. Deze website, onderdeel van de financieel fit groep, maakt het mogelijk om direct veel verschillende aanbieders van leningen met elkaar te vergelijken.

Kredietconcurrent

Welke leningen worden aangeboden?

Het is zowel mogelijk een doorlopend krediet en een persoonlijke lening te vergelijken en aan te vragen. Hierbij dienen we wel direct te vermelden, dat het aantal aanbieders van doorlopende kredieten de laatste tijd drastisch is afgenomen. Doordat een persoonlijke lening meer zekerheid biedt en je minder gevoelig maakt voor een rentestijging, kiezen kredietaanbieders er steeds meer voor om alleen dit type lening af te sluiten. 

Verschillende banken zijn zelfs helemaal gestopt met het aanbieden van doorlopende kredieten. De verplichtingen die uit een dergelijke lening voortvloeien met betrekking tot de zorgplicht, zijn gewoonweg te groot.

De laagste rente

De afgelopen tijd is de rente enigszins gestegen. Het is op verschillende manieren echter nog steeds mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten met een rente van minder dan 5%. Een van de manieren is het gebruik van kredietconcurrent.

Besparen met een goedkope lening

Een goedkope lening scheelt je elke maand weer geld. Des te meer je gaat lenen of des te langer de looptijd, des te groter de besparing zal zijn.

Voordat je daadwerkelijk een lening gaat afsluiten, is het in onze opinie dan ook verstandig om goed te vergelijken. 

Door bijvoorbeeld direct, zonder te vergelijken, een lening af te sluiten bij de banken waar je jouw bankzaken hebt ondergebracht, zal je maandelijks geld kunnen kosten. Dit is echt zonde, want je hoeft er niks voor te doen. Zeker met de hoge inflatie zijn lage maandlasten voor een lening belangrijker dan ooit.

Laagste rente kredietconcurrent

Door geld te lenen, ga je een verplichting aan. Je dient elke maand rente en aflossing te gaan betalen. Zelfs bij de goedkoopst mogelijke lening, zal dit er nog steeds voor zorgen dat je na het afsluiten van een lening maandelijks minder vrij te besteden hebt. 

Acceptatieproces van een lening

Voorwaarden worden steeds strikter en leningen worden niet altijd zomaar verstrekt. Naast een BKR toetsing, zal er ook worden gekeken naar jouw inkomen. Hierbij worden bepaalde formules gehanteerd, zodat er als het ware zeker wordt gesteld, dat je na het afsluiten van een lening nog genoeg geld over hebt om van te leven. Doordat het leven steeds duurder wordt, worden de normbedragen steeds hoger. Hierdoor kan je steeds minder lenen.

Naast de toetsing aan de hand van deze algemene normen, is het ook verstandig om zelf te bekijken wat je nodig hebt. Misschien hanteer je wel een bepaalde levensstijl, waardoor je meer geld nodig hebt, dan hetgeen er uit de berekeningen naar voren komt. 

Het belang van de algemene voorwaarden

Wanneer er wordt gesproken over goede voorwaarden, dan denken mensen vaak alleen aan de rente die je dient te betalen. Maar ook andere voorwaarden kunnen van belang zijn. Een van de belangrijkste voorwaarden, is in onze opinie de mogelijkheid tot vervroegd aflossen. 

Dit geeft je in de toekomst de mogelijkheid een lening over te sluiten, op het moment dat de rente gaat dalen. Het is uitermate frustrerend, wanneer je aan een dure lening vastzit, op het moment dat de rente laag is. Door de mogelijkheid te hebben om een lening vervroegd af te lossen, kan je dit voorkomen.

Naast het vergelijken van de rente, kan je bij kredietconcurrent ook direct de voorwaarden van de verschillende leningen bekijken.