Laagste rente lening

De rente die je dient te betalen bij het afsluiten van een lening kan behoorlijk verschillen. Naast het type lening dat je afsluit speelt ook de aanbieder van een lening een grote rol. Hoe verzeker je jezelf van de laagste rente voor een lening?

Type lening en de hoogte van de rente

Het soort lening dat je afsluit heeft een grote invloed op de hoogte van de rente. Zo is de rente van een hypotheek de laagste rente die je zal vinden. Bij een hypotheek is het zelfs mogelijk om een lening af te sluiten, waarbij je minder dan 1% rente dient te betalen.

De rente van een doorlopend krediet en persoonlijke lening laten zich goed met elkaar vergelijken. De laagste rente die je op dit moment zult vinden ligt onder de 4%. De hoogste rente kan echter wel oplopen richting de 7%. Het verschil tussen deze lening is dat je bij een persoonlijke lening (PL) een vast bedrag per maand betaald, terwijl bij een doorlopend krediet er sprake is van een variabele rente.

Bij de minilening heeft er zich onlangs een rentedaling voor gedaan. Op dit moment kan je geld lenen via een minilening tegen een rentepercentage van zo rond de 9,95%. Dit was tot voor kort nog bijna 14% 

Rood staan is ook een vorm van geld lenen en de rente die je hierbij dient te betalen is gelijk aan de rente die je betaald bij een minilening. Ook deze rente ligt zo rond de 10%.

De lening met de laagste rente

De laagste rente van een lening vind je terug bij een hypotheek. Het kenmerk van deze lening, dat het geld gebruikt dient te worden voor de aanschaf van een huis, maakt echter dat je alleen voor de aankoop van een huis gebruik kunt maken van deze lage rente. 

Voor alle overige leningen ben je aangewezen op een lening met een hoger rentepercentage.

laagste rente lening hypotheek

Vergelijken is altijd aan te raden

De goedkoopste lening vind je alleen door goed te vergelijken. Voordat je daadwerkelijk een lening gaat afsluiten, waarbij je verzekerd wilt zijn van de laagste rente voor die lening, is vergelijken in onze ogen dan ook noodzakelijk. Er zijn verschillende websites waar je eenvoudig rentes van verschillende kredietverstrekkers met elkaar kan vergelijken. 

Het is in onze ogen raadzaam om dit te doen via verschillende websites. Websites werken namelijk samen met verschillende partners en het kan voorkomen dat de ene website samenwerkt met andere partners dan de andere website.

Voorwaarden voor een lening en een lage rente

De persoonlijke lening of doorlopend krediet zorgt ervoor dat je tegen een lagere rente kan lenen dan bij het afsluiten van een minilening. Het is echter zo dat je bij zowel een persoonlijke lening en een doorlopend krediet dient te voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor een lening. Zo is er altijd sprake van een bkr toetsing, wanneer je een dergelijke lening wilt afsluiten.

Daarnaast zal je dienen te voldoen aan de eisen die worden gesteld met betrekking tot jouw inkomen. Hoe hoog jouw inkomen dient te zijn hangt grotendeels af van het bedrag dat je wilt lenen. Des te hoger het inkomen des te meer je kunt lenen. Daarnaast kunnen ook verschillende kredietverstrekkers verschillende eisen hieromtrent stellen. 

Hogere rente bij beperkte mogelijkheden om te lenen

Voldoe je niet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor een persoonlijke lening of doorlopend krediet, dan ben je aangewezen op een minilening. Helaas is dit niet de lening met de laagste rente. 

Daartegenover staat wel dat dit de lening is waarbij er bijna geen voorwaarden worden gesteld om in aanmerking te komen voor een lening. Zo is er bij een minilening sprake van geld lenen zonder bkr toetsing. Ook wat betreft het inkomen worden er geen hoge eisen gesteld.

Geld lenen kost altijd geld

Hoeveel rente je ook dien te betalen, het kost je altijd geld. De rente is het bedrag wat je bovenop de aflossing kwijt bent om nu geld op je rekening te krijgen gestort. 

Des te meer je gaat lenen en des te hoger de rente, des te hoger deze kosten zullen zijn.

Op voorhand goed bereken hoeveel een lening daadwerkelijk gaat kosten is daarom ook erg belangrijk. Ben je niet in staat om de rente en aflossing tijdig te voldoen, dan kan dit leiden tot grote financiële problemen. En dat is weer iets wat je ten alle tijden zou dienen te voorkomen. Weet altijd van tevoren waar je aan toe bent.

Een lening kost geld

Geld besparen door een lening over te sluiten

Ben je op dit moment nog in het bezit van een lening waarbij je een relatief hoog rentepercentage betaald? Dan zou je eens kunnen kijken of het oversluiten van een lening zinvol is. De laagste rente bij een lening die je op dit moment kan vinden kan wel eens fors lager zijn dan de rente die je op dit moment betaald.

Daarnaast is een lening oversluiten tegenwoordig stukken aantrekkelijker omdat de hoogte van de boeterente aan banden is gelegd. Indien de resterende looptijd van een lening minder dan een jaar bedraagt, dan is de maximale boeterente die in rekening mag worden gebracht slechts 0,5%. 

Is de looptijd langer dan een jaar, dan bedraagt de maximale boete 1%. Dit maakt dat oversluiten van een lening om zodoende een lening met de laagste rente te kunnen afsluiten al snel aantrekkelijk wordt, waardoor je eenvoudig geld kunt besparen.

Kopen op afbetaling

Koop je iets waarbij je hetgeen je koopt pas later betaald? Of ga je hetgeen je hebt gekocht in termijnen betalen? Ook dan is er sprake van een lening. In de meeste gevallen wordt er dan ook rente in rekening gebracht. 

De hoogte van de rente is echter enorm verschillend. Regelmatig wordt de koop op afbetaling interessant gemaakt, door een zeer lage rente aan te bieden, om consumenten te verleiden tot een koop over te gaan.

Wat je ook regelmatig ziet is dat er een eerste periode geen rente in rekening wordt gebracht. Wanneer deze rentevrije periode voorbij is, dan wordt er vervolgens wel rente in rekening gebracht. Dit is iets om altijd goed op te letten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *