Lenen met een wajong uitkering

Is geld lenen met een wajong uitkering mogelijk? Door het langdurige, of zelfs permanente karakter, van deze uitkering is het in de regel mogelijk om een lening af te sluiten.

Inkomenszekerheid met een wajong uitkering

Bij bijvoorbeeld een ww uitkering is er sprake van een tijdelijk karakter. Na afloop van de ww uitkering bestaat er daardoor onzekerheid met betrekking tot het inkomen. Hierdoor is geld lenen met een ww uitkering vaak lastig. Omdat dit tijdelijke karakter bij een wajong uitkering ontbreekt, is er met een dergelijke uitkering vaak meer mogelijk.

De hoogte van de uitkering bedraag 75% van het minimumloon. Daarbovenop kan je, doordat het inkomen relatief laag is, aanspraak maken op allerlei toeslagen. Hierbij kan  je denken aan huurtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag. 

Uiteindelijk is de hoogte van het inkomen niet al te hoog, waardoor de leencapaciteit wel beperkt is. Je zal dus geen grote bedragen kunnen lenen. 

Ben je alleenstaand of heb je een partner?

In de praktijk zie je dat geld lenen met een wajong uitkering, indien je alleenstaand bent, lastig is. Doordat het inkomen laag is, is de leenvermogen erg beperkt.

Wel kan je altijd nog een minilening aanvragen om een tijdelijk geldtekort te overbruggen. 

Lenen met een wajong uitkering en partner

Heel anders wordt het indien je een partner hebt. Het voordeel van een wajong uitkering is dat hierbij niet wordt gekeken naar het inkomen van een partner of het vermogen dat je bezit. Heb je een partner die een baan heeft die goed betaald, dan wordt het leenvermogen direct een stuk hoger.

Maar ook als je een partner hebt die ook een wajong uitkering ontvangt, dan zal geld lenen met een wajong uitkering eenvoudiger worden. Je hebt dan als koppel meer te besteden. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet de huur te betalen van één uitkering, maar kan dit delen.

De mogelijkheden bekijken

Je kan bij verschillende aanbieders een aanvraag indienen voor een lening. Op die manier kom je er snel achter wat er mogelijk is. Wel is het in onze opinie van belang om goed te beoordelen wat de gevolgen zijn. 

Het ontvangen van een wajong uitkering zorgt ervoor dat je maandelijks niet al teveel te besteden hebt. Indien je van het beschikbare inkomen in de toekomst ook rente en aflossing dient te gaan betalen, dan zal er niet al te veel overblijven om van te kunnen leven. 

>> Binnen 24 uur geld op je rekening <<

Geldverstrekker

Lening

Duur

Lening aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Andere factoren die een rol spelen

Naast de hoogte van het inkomen spelen nog andere factoren een rol. Zo zou een negatieve bkr notering alsnog roet in het eten kunnen gooien bij het aanvragen van een lening. Maar ook als je andere financiële verplichtingen hebt waaraan je dient te voldoen, dan kan een aanvraag voor een lening alsnog worden afgekeurd. Jouw persoonlijke situatie is altijd van belang bij het aanvragen van een lening.

De gevolgen van het aangaan van een langdurige verplichting

Ben je van plan een lening met een lange looptijd af te sluiten? Dan is het in onze opinie verstandig je eerst goed te laten voorlichten. Zorg dat je er goed van op de hoogte bent wat dit voor de toekomst gaat betekenen. 

Het afsluiten van een lening waarbij de rente en aflossing ervoor gaat zorgen dat je in de toekomst in de financiële problemen terecht zou kunnen komen, dan is in onze opinie geld lenen geen goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *