Lening overal geweigerd

Wordt een lening overal geweigerd? Dan zijn er misschien nog wel mogelijkheden die je nog niet hebt geprobeerd. Dan hebben we het in eerste instantie over de minilening. Een aanvraag voor deze lening wordt namelijk bijna altijd geaccepteerd.

Heb je geld nodig en wordt een lening overal geweigerd, dan is dat uitermate vervelend. Zeker in een situatie waarbij je echt dringend geld nodig hebt. Bijvoorbeeld om een rekening te betalen die echt niet langer kan wachten.

>> Snel geld lenen zonder een bkr toetsing  <<

Lening

Lening

Duur

Lening aanvragen

Minilening

100€ - 1,000€

30 - 90 dagen

Pluslening

1000€ - 2,500€

30 - 120 dagen

Waarom wordt een lening geweigerd?

Doorgaans zijn er drie redenen waarom de aanvraag voor een lening wordt geweigerd. Dat zijn:

1. Het inkomen is niet hoog genoeg

De verhouding tussen het inkomen en de uitgaven is niet dermate, dat er voldoende ruimte bestaat om een lening te verstrekken. In 2021 is de regelgeving aangescherpt op dit gebied.

2. Je bent in het bezit van een negatieve bkr registratie

In het geval van een negatieve bkr registratie wordt de aanvraag voor een lening doorgaans ook geweigerd. Een nieuwe lening aanvragen is in een dergelijke situatie erg lastig. 

Financiële instellingen zijn verplicht een bkr toetsing uit te voeren bij leningen vanaf 250€. Geld lenen zonder bkr toetsing is in de praktijk slechts zeer beperkt mogelijk.

De ene bank gaat hier echter anders mee om dan een andere bank. Soms kan een bank bepaalde verzachtende omstandigheden bij de beslissing meenemen, terwijl andere banken een aanvraag erg zwart wit beoordelen.

3. Je staat op een zwarte lijst

Indien je jezelf in het verleden schuldig hebt gemaakt aan fraude, dan kan het zo zijn dat je op een zwarte lijst staat. In dat geval zal je worden geweigerd bij de bank. Gelukkig is dit een van minst voorkomende redenen dat een lening overal geweigerd wordt.

Wat kan je doen om toch aan geld te komen?

Zoals aan het begin van dit artikel aangegeven kan je een minilening aanvragen.

Wel is het bedrag dat je dan kunt lenen erg beperkt. Kan je bij een persoonlijke lening grote bedragen lenen, bij een minilening is dit beperkt tot een bedrag van 1.000€. Heb je een fors bedrag aangevraagd om te lenen, dan zou je ook kunnen proberen een lager bedrag te lenen. Wellicht wordt een aanvraag in dat geval wel goedgekeurd.

Lening overal geweigerd oplossing

Wordt een lening geweigerd door een  bkr registratie?

Is de reden dat je niet in aanmerking komt voor een lening een negatieve bkr registratie, dan kan je ook proberen om deze negatieve registratie ongedaan te maken.

Hiervoor bestaan er gespecialiseerde bureau`s die dit voor jou kunnen regelen.

Let er echter wel op dat je geen garantie hebt dat dit ook daadwerkelijk lukt. In het geval dat de poging om de negatieve bkr registratie te verwijderen niet succesvol is, dan dien je alsnog te betalen voor het werk wat gedaan is. 

Negatieve bkr registratie verwijderen

Uiteindelijk zou dit er dus toe kunnen leiden dat financiële problemen alleen nog maar groter worden.

Geld lenen van een vriend of familielid

Indien je slechts een klein bedrag nodig hebt, waarbij je ook zeker weet dat je binnenkort weer over voldoende geld kunt beschikken, dan kan je ook overwegen om snel geld te lenen van een vriend of familielid. 

Persoonlijk ben ik hier echter wel erg voorzichtig mee en zou ik dit alleen doen indien ik absoluut zeker weet dat ik het op korte termijn kan terug betalen.

Los je niet op tijd een lening af bij een bank of andere kredietverstrekker, dan kan dat vervelende gevolgen hebben. Betaal je een vriend of familielid niet op tijd terug, dan is dit echter in mijn opinie nog vervelender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *