Lening vergelijken

Een lening vergelijken kan je eenvoudig veel geld besparen. Het verschil tussen de hoogste en laagste rente die in rekening wordt gebracht is nu eenmaal ontzettend hoog. Vergeet je om leningen te vergelijken voordat je een lening afsluit, dan kan dat je al snel vele tientallen euro`s per maand teveel betalen. 

En sluit je een lening af voor een hoger bedrag dan hetgeen je eigenlijk nodig hebt, dan kan hetgeen je teveel betaalt nog veel hoger uitvallen.

Welke leningen kan je allemaal vergelijken?

Deze vraag kan eenvoudig worden beantwoord. Elke lening kan je vergelijken. Je kan niet alleen verschillende type leningen met elkaar vergelijken, je kan ook dezelfde soort lening vergelijken.

Om een voorbeeld te geven, je kan een persoonlijke lening vergelijken met een doorlopend krediet. Je zal dan al snel zien dat rente die je dient te betalen ongeveer gelijk is. In het verleden was het bijna altijd zo dat de rente op een doorlopend krediet hoger was. Tegenwoordig is hier minder sprake van.

Niet alleen vergelijken op basis van de rente

Naast het vergelijken van de rente zijn er nog andere punten waarop je een lening kunt vergelijken. Je zou eigenlijk altijd de rente en voorwaarden dienen te vergelijken. 

Daarentegen is de rente wel enorm belangrijk. Geld lenen kost geld, maar door het kiezen voor de voordeligste lening kan je het wel goedkoper maken.

Bij een persoonlijke lening krijg je direct het gehele bedrag op jouw bankrekening gestort. In dat geval dien je wel rente te betalen over het gehele bedrag. Dat is een essentieel verschil met een doorlopend krediet.

Flexibiliteit of in één keer al het geld op je rekening

Heb je liever wat geld achter de hand waar je eventueel op terug kan vallen, dan is een doorlopend krediet een meer geschikte lening. Bij deze lening ben je niet verplicht direct het gehele bedrag op te nemen. 

Je betaalt dan ook alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen. En heb je onverhoopt in de toekomst toch nog wat extra geld nodig. dan kan je eenvoudig geld opnemen van het doorlopend krediet, dat je dan al hebt afgesloten.

Maar ook zaken zoals boetevrij extra aflossen zijn van belang mee te nemen bij de afweging welke lening het beste past bij jouw wensen.

Hoeveel geld wil je lenen?

De bedragen die je kan lenen via een doorlopend krediet en persoonlijke lening zijn behoorlijk hoog. 

Zo kan je wel een lening van 50,000€ afsluiten. Uiteraard indien je voldoet aan de voorwaarden die hierbij worden gesteld. Daarentegen kan je via een minilening slechts een beperkt bedrag lenen.

Deze lening is er voor om bedragen zoals 500 euro te lenen. Je kan op die manier zelfs al een lening van 100 euro afsluiten.

Meer dan 1500 euro lenen is op die manier echter niet mogelijk.

Kortlopende lening

Met welke lening kan je snel over geld beschikken?

Zit je echt dringend om geld te springen, dan kan je via een minilening bijna per direct geld op je bankrekening gestort krijgen. 

Dit kan zelfs al binnen een aantal uur geregeld zijn. Bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening gaat hier toch iets langer overheen. 

Dit kan wel tot twee weken duren. En zeker wanneer je snel over geld wilt beschikken, dan kan dit best frustrerend zijn. Daarentegen betaal je wel meer rente bij een minilening.

Hoe lang wil je geld lenen?

Bij een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is de standaard looptijd van een lening  60 maanden. Hier is vaak wel van af te wijken, maar dan komt het neer op maatwerk. Wanneer je langer wilt lenen is dit in de praktijk echter wel mogelijk.

Is de looptijd van 60 maanden te lang voor jou, dan kun je ook verzoeken een lening af te sluiten met een kortere looptijd. Wel is de minimale looptijd die wordt gehanteerd doorgaans 6 maanden. Op die manier ontvangt de kredietverstrekker voldoende rente om de kosten die zij maken terug te verdienen.

Leningen vergelijken met een negatieve BKR registratie

Ben je in het bezit van een negatieve BKR codering? Dan valt er niet zoveel meer te vergelijken. Een lening aanvragen is in dit geval een lastige opgave, 

Je zal dan aangewezen zijn op een minilening. Bij zowel een persoonlijke lening als wel een doorlopend krediet ontkom je namelijk niet aan het ondergaan van een BKR toetsing.

Een persoonlijke situatie heeft veel invloed op de leningen waarvoor je aanmerkingen kan komen. Een krediet kun je niet altijd afsluiten zoals jij dat zou willen. 

Online vergelijken

Je vindt online aardig wat vergelijkingssites voor het afsluiten van een lening. Het is echter verstandig om altijd na te kijken met welke partijen de website samenwerkt. 

Met des te meer partijen zij samenwerken, des te groter de kans dat je het beste aanbod kan vinden.

Een offerte kan je altijd aanvragen zonder dat je er aan vast zit. Daarnaast worden er voor een offerte ook geen kosten in rekening gebracht. 

Na het ontvangen van een offerte kan je dan zelf uitgebreid de tijd nemen om deze te beoordelen. Daarnaast zou je bijvoorbeeld ook een vriend of familielid naar de offerte kunnen laten kijken, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *