Lening voor schulden

Heb je wel eens nagedacht om een lening af te sluiten voor schulden af te lossen? Dit klinkt op het eerste gezicht paradoxaal. Maar wat als wij je vertellen, dat dit in sommige situaties best wel eens een verstandige zet kan zijn. En dat het je weinig tijd kost, om op die manier een betere financiële toekomst tegemoet te gaan? Waarom zou je dat dan niet doen?

Een lening voor schulden is niet in alle situaties een goede oplossing. Zo hangt het van jouw persoonlijke situatie af. Daarnaast speelt het ook een grote rol, welke schulden je wilt aflossen met een nieuwe lening. Hier dienen we verder op in te gaan.

Is jouw situatie veranderd?

Indien je werkloos bent, of je hebt een laag inkomen, dan kan je slechts beperkt geld lenen. Daarnaast kan je vaak ook niet tegen de gunstigste condities lenen. Maar wat indien je jezelf in die situatie hebt bevonden en  deze situatie nu geheel anders is? Dat is een voorbeeld dat een lening voor schulden zinvol kan zijn.

Stel je bevindt je op dit moment in de situatie dat je tegen een relatief lage rente een doorlopend krediet of persoonlijke lening kunt afsluiten. Dan kan je een lening aanvragen om op die manier een bestaande schuld, met een hogere rente, af te lossen. 

Bezit je nog een negatieve bkr registratie?

Een eventuele negatieve bkr registratie speelt hier wel een rol. Zolang je nog in het bezit bent van een negatieve bkr registratie dan zal een lening voor schulden lastig zijn. Geld lenen met een negatieve bkr registratie zorgt ervoor dat de mogelijkheden tot lenen drastisch worden beperkt.

In dat geval zal je even geduld dienen te hebben, tot het moment dat de negatieve bkr registratie komt te vervallen. Dit is een periode van 5 jaar. Dit is dus best lang, maar helaas is dit niet anders.

Vervroegd aflossen van een lening

Wanneer je een lening oversluit, dan is het van belang dat bij een bestaande lening vervroegde aflossing mogelijk is. Daarnaast dienen dan ook de eventuele kosten van vervroegde aflossing niet al te hoog te zijn. Door veranderde wetgeving zijn de kosten die in rekening mogen worden gebracht echter niet al te hoog meer.

Lening voor schulden

Dit maakt oversluiten relatief vaak interessant. En het uiteindelijke bedrag dat je kunt besparen hoger uitvalt.

Extra aflossen met een besparing

Kan je jouw schulden in één keer aflossen en hiervoor een nieuwe lening afsluiten met een aanzienlijk lagere rente? Dan zal je dit elke maand geld besparen. Als je nu deze besparing ook nog eens gebruikt om de lening extra af te lossen, dan ben je hard opweg om jezelf een betere financiële toekomst te verschaffen.

De resterende looptijd van een lening

Heb je een lening met een korte looptijd, dan zal het vaak niet zinvol zijn om deze over te sluiten. Bij bijvoorbeeld een minilening zit je maximaal 90 dagen aan de lening vast. Dan zal het in de praktijk vaak zinvoller zijn om deze periode uit te zitten en aan het einde van de looptijd de lening af te lossen. 

Heb je een persoonlijke lening die bijvoorbeeld nog 120 maanden loopt, dan wordt het een ander verhaal. Dan zou het best goed mogelijk kunnen zijn dat je over deze looptijd een aanzienlijk bedrag kunt besparen. 

Dit doe je dan door een nieuwe lening af te sluiten, tegen een lagere rente, waarmee je een bestaande lening kunt aflossen.

Zelf vergelijken of een financieel adviseur inschakelen?

Om jouw financiële situatie en met name bestaande leningen te bekijken, kan je een financieel adviseur in de arm nemen. Door gebruik te maken van vergelijkingssites kan je in onze opinie ook best zelf al een eerste indruk opdoen, of het mogelijk is om te gaan besparen op lopende leningen. En indien dit het geval is dan kan een nieuwe lening aanvragen geld besparen.

2 Thoughts on “Lening voor schulden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *