Maximaal lenen student

Omdat je als student doorgaans een laag inkomen geniet, is geld lenen als student zijnde niet altijd eenvoudig. Onmogelijk is het echter ook weer niet. Maar wat kan je maximaal lenen als student?

Hoe kan je lenen als student zijnde?

Je kan als student zijnde aanspraak maken op de standaard leningen zoals een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Omdat er bij dit type leningen wordt gekeken naar het inkomen, zal het bedrag dat je kunt lenen echter laag uitvallen.

Sommige banken bieden aparte studieleningen aan. Vaak dient een van de ouders dan garant te staan voor het bedrag van de lening. Deze leningen zijn voornamelijk bedoeld voor studenten van het hbo en wo. Op die manier zijn studenten dan in staat het wettelijke collegegeld te voldoen.

Voorwaarden voor een studentenlening via een bank

Er gelden wel een aantal voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Zo mag je niet ouder zijn dan 35 jaar en dien je de lening na beëindiging van de studie binnen tien jaar terug te betalen. 

Geld lenen via DUO

Ook een lening van DUO ga je terugbetalen nadat je bent afgestudeerd. DUO verstrekt leningen aan studenten, speciaal ter financiering van de studie. 

Heb je recht op studiefinanciering? Dan kom je doorgaans ook in aanmerking voor een extra lening via Duo. Extra lenen betekent wel dat je rente dient te gaan betalen. Hoeveel je maximaal kunt lenen als student hangt hierbij af van verschillende factoren.

Rente en aflossen na jouw studie

Bij een lening van DUO gaat de rentebetaling in na beëindiging van de studie. Ook voor deze lening geldt dat je wordt geacht de lening binnen 10 jaar terug te betalen.

 

Je mag echter ook eerder aflossen. Wil je bijvoorbeeld binnen drie jaar van jouw studieschuld zijn verlost, dan is dat ook geen enkel probleem.

Een lening afsluiten gaat snel. Je dient jezelf echter wel bewust te zijn van de gevolgen. Ga je bijvoorbeeld na het studeren een hypotheek aanvragen, dan zal het maximale hypotheekbedrag lager uitvallen. 

Studenten lening aflossen

Extra geld om iets leuks te doen

Naast geld voor de studie heb je uiteraard ook geld nodig om op zijn tijd iets leuks te doen. Hiervoor ontbreekt echter vaak het budget. Om het toch mogelijk te maken om eens iets leuks te gaan doen, wordt er door studenten ook regelmatig gebruik gemaakt van een minilening. 

Omdat er geen inkomenstoets plaatsvindt is dit een aantrekkelijke lening voor studenten. Door op die manier een lening af te sluiten, betekent dit wel dat je direct rente dient te betalen en niet pas je na studie, zoals bij een studentenlening doorgaans het geval is. Hoeveel dat per maand is hangt af van het bedrag dat je gaat lenen. 

>> Lenen zonder bkr toetsing bij Saldodipje  <<

Geldverstrekker

Lening

Duur

Lening aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Het maximale bedrag van deze lening is echter niet al te hoog, waardoor je per maand ook niet al teveel geld kwijt bent. Wat je maximaal kunt lenen als student is overigens gelijk aan het bedrag dat andere mensen kunnen lenen. Dit is een ander punt waardoor de minilening populair is bij studenten. 

Berekenen hoeveel je daadwerkelijk aan rente en aflossing kwijt bent is in onze opinie echter wel altijd verstandig. De rente en aflossing direct betalen nadat je de studiefinanciering hebt gekregen is in onze opinie ook verstandig. Voordat je het weet heb je het geld weer uitgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *