Minikrediet zonder BKR controle

Er worden veel verschillende termen gebruikt voor een minikrediet. Zo zie je de benamingen minilening of flitskrediet ook regelmatig voorbijkomen. Deze termen verwijzen allemaal naar hetzelfde type lening. Een van de belangrijkste eigenschappen bij deze leningen is dat het altijd draait om snel geld lenen.

Waarom een minikrediet?

Een minikrediet is snel te regelen omdat de voorwaarden anders en minder stringent zijn dan bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet. Zo kan je via een flitskrediet over geld beschikken zonder BKR controle. Dit scheelt niet alleen veel tijd in het afhandelingsproces, maar maakt ook dat een minikrediet aan een ieder kan worden verstrekt.

Een klein bedrag lenen

Dit type leningen leent zich niet voor het lenen van grotere bedragen. Vaak ligt de grens rond de 1,500€, wat je kunt lenen door het afsluiten van een minikrediet. Het is er op gericht om op korte termijn extra financiële ruimte te creëren. 

Daarnaast kan je alleen ronde bedragen lenen. Zo kan jen minimaal 100 euro lenen, maar daarnaast zijn ook bedragen zoals 200 euro mogelijk. 400 euro lenen is doorgaans het bedrag wat het meest via een minilening wordt geleend. 

Wat niet mogelijk is, is bijvoorbeeld een bedrag van 1050€ lenen. In dat geval dien je te kiezen tussen of 1000 euro lenen of 1100 euro.

Een aanvraag doe je online

Een minilening aanvragen doe je geheel online. Je dient de formulieren op de website in te vullen om een aanvraag in te dienen. 

Dit duurt over het algemeen niet meer dan 10 minuten. Na het moment van aanvragen heb je vervolgens binnen 24 uur het geld op jouw bankrekening hebt staan. 

Bij het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening kan dit al snel oplopen tot een paar weken voordat je daadwerkelijk over het geleende bedrag kan beschikken.

Heb je geld nodig en heb je een negatieve BKR registratie? 

Dan kan een minikrediet uitkomst bieden. In dat geval kom je namelijk niet langer in aanmerking voor een persoonlijke lening. 

Ook al kan je geld lenen zonder BKR controle en leen je slechts een klein bedrag voor een korte periode, je moet er natuurlijk wel altijd rekening mee houden dat je het geleende bedrag op tijd terug dient te betalen. 

Via sms wordt je op de hoogte gehouden wanneer je wordt geacht het geleende bedrag terug te betalen. Op die manier kan je het op tijd terugbetalen niet per ongeluk vergeten.

Zorg ervoor dat je op tijd het geleende bedrag inclusief de rente die je dient te betalen tijdig terugstort. Doe je dit niet op tijd dan zullen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Aanbieders van minileningen

Op onze website kom je twee aanbieders van minikredieten tegen. Dit zijn saldodipje en ferratum. Beide zijn in het bezit van de benodigde vergunningen en zijn op dit moment de enige bedrijven die nog een minikrediet verstrekken.

In het verleden waren er nog verschillende andere aanbieders. Deze zijn echter allemaal gestopt met het verstrekken van een minilening. Sommige bedrijven zijn zelfs helemaal verdwenen. Dit omdat het AFM scherp toezicht houdt op het verstrekken van kredieten. De bedrijven die zijn gestopt voldeden niet aan de voorwaarden en eisen van het AFM, waardoor zij genoodzaakt waren de activiteiten te staken.

Een minikrediet aanvragen

Het enige wat je nodig hebt bij het indienen van een aanvraag is een copie van een identiteitsbewijs. Deze kopie die je tijdens het aanvraagproces via de website te uploaden.

Daarnaast dien je ook een testbetaling van 1 eurocent uit te voeren. Dit om te controleren dat het bankrekeningnummer dat je hebt opgegeven ook echt van jou is. Anders zou je een minikrediet kunnen aanvragen op iemand anders zijn naam.

Geen BKR controle

Een lening aanvragen zonder bkr toetsing is vandaag de dag alleen nog maar mogelijk bij een mini lening. Alle andere type leningen zullen een BKR controle ondergaan tijdens het proces van aanvragen. 

Vaak gebeurd dit zelfs ook als je iets op afbetaling wilt aanschaffen. Want iets kopen op afbetalingen is eigenlijk niks anders dan een lening afsluiten. 

Waarom sluiten mensen kleine leningen af?

De redenen waarom mensen besluiten een minikrediet af te sluiten lopen nogal uiteen. Voor sommige mensen is het noodzakelijk om extra geld ter beschikking te hebben omdat ze niks meer op hun bankrekening hebben staan. Andere mensen lenen een klein bedrag om bijvoorbeeld een leuke vakantie te boeken. 

Het is in onze opinie echter wel zo dat het afsluiten van een minikrediet geen goede optie is indien je een grote aankoop wilt doen. Doordat je slechts een klein bedrag kan lenen en ook dat je dit bedrag weer snel terug dient te betalen, zijn er in dat geval betere opties waarbij je ook minder rente betaalt. 

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat je voor een grote aankoop zoals een auto net een klein bedrag tekort komt. In dat geval kan je dan via een kleine lening het tekort wat je hebt voor de aanschaf van een auto overbruggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *