Heb je dringend geld nodig en kan een klein bedrag je al uit de brand helpen? Dan kan je een minilening aanvragen. Een dergelijke lening vraag je snel aan. en wordt doorgaans ook snel aan jou uitgekeerd. Daarom wordt het ook wel een flitskrediet genoemd. 

Snel geld lenen zonder BKR toetsing met een minilening

Op deze pagina geven we alle informatie, met een objectieve benadering, weer over deze minileningen. Wat zijn de voordelen? Maar we bespreken zeer zeker ook de nadelen. Want nadelen zijn er ook, verbonden aan het afsluiten van deze kleine lening.

Wat is een flitskrediet nu precies?

Er zijn een aantal kenmerken die specifiek zijn voor deze lening. De belangrijkste zijn dat je een klein bedrag kunt lenen en dat zonder een BKR toetsing. Daarnaast is de aanvraag erg gemakkelijk en kan je ook binnen 5 minuten hebben afgerond. 

Naast dat je slechts een klein bedrag kunt lenen, kan je ook slechts voor een korte periode geld lenen. Is de minimum looptijd bij een persoonlijke lening of doorlopend krediet al snel een paar jaar, een mini lening kent een maximale looptijd van 62 dagen. Om een en ander overzichtelijk te maken, kan je hieronder alle kenmerken van een minilening bekijken:

 • Bedragen van 100 euro lenen tot maximaal 1500 euro lenen.
 • Bij een goedgekeurde aanvraag binnen 24 uur geld op jouw bankrekening.
 • Geen BKR toetsing of BKR registratie.
 • Simpel aanvraagproces zonder papierwerk.
 • De looptijd is kort, deze loopt van 30 dagen, 45 dagen tot 62 dagen.

Eenvoudig online aanvragen

Geen BKR toetsing

 Uitbetaling binnen 24 uur

Tot maximaal 1500 euro lenen

Lening aanvragen bij Saldodipje

Aanvragen binnen 10 minuten

Lenen zonder BKR toetsing

Directe uitbetaling

Eerste lening tot 600€

Lening aanvragen bij Ferratum

Het voordeel van geld lenen zonder een BKR toetsing via een minikrediet

Er zijn eigenlijk twee grote voordelen verbonden aan het lenen van geld lenen zonder een BKR toetsing. 

Ten eerste wordt jouw lening sneller goedgekeurd. Een navraag bij het BKR neemt toch al snel een aantal werkdagen in beslag. En daarnaast kom je ook gewoon in aanmerking voor een lening indien je in het bezit bent van een negatieve BKR codering. 

Ben je niet in het bezit van een negatieve BKR codering, dan kan ook een lening die je nu afsluit een negatieve invloed hebben bij het in de toekomst afsluiten van een lening. Omdat naast het achterwege blijven van de BKR toetsing er ook geen BKR registratie plaatsvindt, heb je ook  hier in de toekomst geen last van. 

Op het moment dat je de lening hebt terugbetaald, ben je er gewoon voorgoed vanaf. Het zal je dus niet achtervolgen bij het aanvragen van een andere lening of een hypotheek.

Geld lenen zonder BKR toetsing zorgt ervoor dat je snel over geld kunt beschikken

 Waarvoor wordt een minilening gebruikt?

Er wordt vaak een aanspraak gedaan op een minilening omdat iemand dringend geld nodig heeft. Bijvoorbeeld als jouw bankrekening leeg is, maar het duurt het nog even voordat je jouw salaris of de uitkering weer ontvangt.

Daarnaast zijn er ook mensen die deze kleine lening afsluiten omdat het gemakkelijk is. Je hoeft er de deur niet vooruit en je hoeft ook geen overvloed aan papierwerk in te vullen.

Een aanvraag kost je nog geen 5 minuten. Deze aanvraag wordt bovendien direct in behandeling genomen en snel beoordeeld. Bij een goedkeuring van de aanvraag kan je op die manier al binnen 24 uur over geld beschikken. En dat zonder dat je een BKR toetsing hoeft te ondergaan.

Hoeveel geld kan je lenen via een flitskrediet

De bedragen die je kan lenen worden bij elke opvolgende aanvraag hoger. Bij een eerste aanvraag zal het bedrag beperkt zijn tot een lening van 600€.

Hoeveel kan je lenen met een minilening

Stapsgewijs wordt dit steeds verder omhoog gebracht, totdat je het maximale kredietbedrag van 1,500€ hebt bereikt.

In de meeste gevallen zal er echt de eerste keer ook niet het maximale bedrag van 500€ worden verstrekt. Meestal wordt dit beperkt tot net iets lagere bedragen.

Het minimum bedrag wat je via een minilening kan lenen is overigens 100€.

Waarom wordt er geen BKR toetsing toegepast?

Omdat in eerste instantie minilening bedoeld zijn voor kleine bedragen, zal de BKR toetsing bijna altijd komen te vervallen. 

Je kunt dan wel maximaal 1500 euro lenen, in de praktijk zie je toch vooral leningen zo tussen de 400€ en 800€ die worden verstrekt. 

Wat is nu eigenlijk het doel van het BKR register?

Het motto van het BKR is “een leven zonder financiële zorgen”. Zij zien erop toe dat iemand geen verplichtingen aangaat, die iemand niet kan dragen en hierdoor op termijn in de financiële problemen terecht komt.

Minilening en de BKR toetsing

Hiervoor worden alle leningen die iemand afsluit in dit register opgenomen. Belangrijk om hier te vermelden is, dat ook het bedrag wat je betaalt voor een mobiele telefoon maar wordt verwerkt in de maandelijkse rekening, hierin wordt opgenomen. Dit geldt alleen voor het kredietbedrag van de telefoon en niet voor de belkosten zelf.

De registratie van het betaalgedrag

Naast de registratie van de leningen wordt ook het betaalgedrag met betrekking tot deze leningen bijgehouden. Indien je een achterstand oploopt, dan wordt deze gecodeerd. 

Des te groter de achterstand en des te later je deze achterstand voldoet, des te negatiever zal deze codering dan worden. En een dergelijke negatieve codering kan problematisch zijn bij het aanvragen van een lening.

Is een registratie bij het BKR altijd slecht?

Mensen zijn nog wel eens huiverig wanneer ze de term BKR horen. Dit is echter niet altijd nodig. 

Aangezien alle leningen staan geregistreerd, inclusief mobiele telefoons, staan er inmiddels meer dan 11 miljoen mensen bij het BKR geregistreerd. Dus er bestaat een grote kans dat jouw naam ook in het register voorkomt. 

Zolang je maar netjes op tijd de rente en aflossing van een lening betaalt is er verder niks aan hand. Tenzij je op een gegeven moment een dergelijk hoog bedrag aan leningen hebt openstaan, dat het aan de hand van jouw inkomen twijfelachtig wordt dat je deze nog wel op tijd kan terugbetalen.

11 miljoen Nederlanders staan geregistreerd bij het BKR. Dit is niet altijd slecht nieuws.

Het BKR register wordt steeds verder uitgebreid

Er wordt echter steeds meer geregistreerd bij het BKR. In het verleden werd er nog een minimum lening bedrag van 1000 euro aangehouden, als criteria om deze lening te registreren. 

Inmiddels is dit teruggebracht naar 250€. Ook zaken als een privé lease constructie, hetgeen steeds vaker voorkomt, worden geregistreerd. Dit omdat het wordt gezien als een financiële verplichting, hetgeen ook gewoon zo is.

Hypotheken worden op dit moment nog niet in het register opgenomen. Er is echter wel een gerede kans dat dit in de toekomst gaan veranderen. Wel worden op dit moment achterstanden op de hypotheekbetalingen van meer dan 3 maanden in BKR register opgenomen.

Wat zijn de kosten van een minilening?

De rente die je dient te betalen is erg hoog. Dit is dan direct ook het grootste nadeel om op deze manier geld te lenen. Op dit moment (april 2020) bedraag deze rente 13,99%. 

Deze rente is praktisch gelijk aan de maximale kredietvergoeding die in rekening mag worden gebracht. In Nederland is deze zogenaamde maximale kredietvergoeding bij wet vastgelegd. Deze maximale kredietvergoeding is gelijk aan 12% + de wettelijke rente. 

Aangezien de wettelijke rente op dit moment 2% bedraagt, mag er maximaal 14% rente in rekening worden gebracht. Het gehanteerde percentage door de aanbieders van flitskredieten van 13,99% is dus nagenoeg gelijk aan deze 14%.

De wettelijke rente kan echter veranderen. In het verleden is deze ook wel 4% of zelfs 6% geweest. Mocht in de toekomst de wettelijke rente gaan stijgen, dan is het mijn opinie ook te verwachten dat de rente die in rekening wordt gebracht voor een minilening omhoog zal gaan.

De rente in absolute getallen

De rente die procentueel wordt berekend is dus erg hoog te noemen. Wat je daadwerkelijk in euro`s aan rente dient te betalen, valt eigenlijk wel weer mee. 

Dit omdat je relatief een klein bedrag leent en je bovendien dit geld ook slechts voor een korte periode leent. Een minilening dien je namelijk na 30, 45  of 62 dagen weer terug te betalen. 

Om je een indruk te geven van de bedragen die je in euro`s dient te betalen, hebben we onderstaande tabel samengesteld. In deze tabel vindt je de 2 meest voorkomende verstrekkers van flitskredieten weergeven, te weten Saldodipje en Ferratum:

Bedrag van de lening in €Looptijd in dagenRente in €Totaal terug te betalen
100301.08101.08
200302.16202.16
300303.54303.54
400304.32404.32
500305.40505.40
600459.76609.76
7004511.39711.39
8004513.02813.02
9004513.59913.59
10004515.021015.02
11006218.291118.29
12006219.841219.84

Waarom is de rente zo hoog?

Als je bekijkt hoeveel euro je dient te betalen aan rente, dan zal je ook wel begrijpen dat de verstrekker van de minilening een hoge rente in rekening dient te brengen. Het absolute bedrag is namelijk zo laag, dat het anders niet lonend is. 

Want vergeet niet dat een medewerker van het bedrijf waarvan je geld wilt lenen, de aanvraag dient te beoordelen en dat er vervolgens ook een andere medewerker dient over te gaan tot uitbetaling. 

Daarnaast zijn er ook nog kosten verbonden aan de banktransactie om de betaling uit te voeren en ook bij de terugstorting van het bedrag van leningen dienen er bankkosten te worden voldaan. 

Bij een lagere rente zal dit alles niet lonend zijn. Want alle handelingen brengen kosten met zich mee in de vorm van de salariskosten en bijkomende kosten van de medewerkers. En vergeet ook niet de huur van het kantoorpand, de laptops die worden gebruikt en de telecommunicatiekosten.

Kan iedereen een minilening aanvragen?

De vereisten bij het aanvragen van een minilening zijn niet zo strikt zoals je dat tegenkomt bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Toch zijn er wel een aantal voorwaarden waaraan je normaal gesproken dient te voldoen:

 • Jouw leeftijd dient tussen de 18 en 65 jaar te zijn
 • Je dient woonachtig te zijn in Nederland en in het bezit te zijn van de Nederlandse nationaliteit.
 • In sommige gevallen wordt er gevraagd om in het bezit te zijn van een bepaald minimuminkomen. Naarmate je meer leent zal deze voorwaarde strikter worden. Dit om er zeker van te zijn dat je het geleende bedrag weer netjes op tijd kunt terugbetalen.
AanbiederMax. lening 1e leningMax lening vervolgleningenMin. looptijdMax. looptijdRente
Ferratum600€1,500€30 dagen62 dagen13,99%Meer informatie
Saldodipje600€1,500€30 dagen62 dagen13,99%Meer informatie

Wat zijn de nadelen van een kleine lening zonder BKR toetsing

Omdat wij zo objectief mogelijk willen zijn, hebben we ook de nadelen op een rij gezet.

De nadelen van een minilening

Het grootste nadeel is hierboven echter al beschreven. Dit is de hoge rente die je dient te betalen. Om alles nog overzichtelijk op een rij te zetten, onderstaand overzicht van de nadelen verbonden aan het aanvragen van een minilening:

 • Het rentepercentage is erg hoog te noemen.
 • Je kunt slechts geld lenen voor een korte periode.
 • Een garantstelling is vereist.
 • Alleen leningen van ronde bedragen zoals 200 euro lenen en bijvoorbeeld 300 euro. Bedragen hier tussenin zijn niet mogelijk om te lenen.

Hoe sluit je nu een flitskrediet af?

Voor deze leningen dien je jezelf te wenden tot de bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. 

Omdat voor de kredietverstrekker deze lening slechts een klein bedrag aan rente oplevert, is het voor gewone banken niet interessant om zich hierop toe te leggen. Uiteindelijk zullen zij de kosten die zij maken niet terug verdienen.

De tweede bekendste aanbieders zijn Saldodipje en Ferratum. Je kunt op het moment eigenlijk wel zeggen dat dit de twee nog enig overgebleven partijen zijn waar je een lening van een paar honderd euro, voor een korte periode, kan afsluiten. 

In het verleden bestonden er ook nog bedrijven zoals Caspher en Voorschotje waar je terecht kon, maar deze bedrijven bestaan inmiddels niet meer.

Bijkomende kosten

Het is in Nederland verboden om naast de rente nog andere kosten in rekening te brengen. Bij het afsluiten van een hypotheek wordt dit min of meer omzeild door jou advieskosten in rekening te brengen. Maar zelfs al heb je geen advies nodig, dan is het alsnog lastig om aan deze kosten te ontkomen.

En dat is best wel apart. Je kan op het internet alle informatie vinden met betrekking tot hypotheken. Zelf heb ik dan ook helemaal geen advies nodig. 

Sterker nog, ik ben er zelfs van overtuigd dat ik zelf beter in staat ben een goede beslissing te nemen, dan dat ik afga op het advies van de gemiddelde hypotheekadviseur. 

Ik heb al een aantal keren meegemaakt dat vrienden een hypotheek gingen afsluiten en mij lieten zien wat zij werden geadviseerd. Op basis van mijn inzichten zijn zij vervolgens naar de hypotheekadviseur teruggegaan en hebben zij het advies laten aanpassen. De rekening voor de hypotheek advieskosten bleef echter hetzelfde.

Is er dan eigenlijk ook geen sprake van verborgen kosten?

De AFM en de kosten voor de garantstelling

Op het gebied van de minilening gaat de discussie over de garantstelling. Deze garantstelling dien je af te geven bij het afsluiten van een minilening. Hier ontkomt je niet aan en is dus gewoon een verplichting, net zoals een advies bij een hypotheek. 

Echter, wanneer je een vriend of familielid hebt die voor jou garant wilt staan, dan zijn hier verder geen kosten aan verbonden. Wel is het zo dat deze persoon dient te voldoen aan een aantal verplichtingen om als garantsteller te worden goedgekeurd.

Indien je jezelf niet in de situatie bevindt dat je een garantsteller kunt vinden, dan ben je aangewezen op Ferratum financials service ltd. Zij geven dan voor jou een garantstelling af. 

En hiervoor dien je dan extra te betalen. In dit geval is het een vorm van extra kosten, wat bij wet verboden zou zijn. Je kan het ook zelf regelen, dus zijn het in die zin geen noodzakelijke en verplichte kosten. 

Dat in de praktijk echter mensen vaak voor de betaalde optie kiezen, wordt door de toezichthouder AFM geïnterpreteerd als zijnde verplichte en daardoor verboden kosten. Daarom treedt het AFM hard op tegen de aanbieders van een minilening, wanneer zij daartoe mogelijkheden zien. 

 

Bedrag van de lening in €Looptijd in dagenRente in €Kosten externe garantstellingTotale kostenTotaal terug te betalen
100301.0828.7829.86129.68
200302.1657.5559.71259.71
300303.5484.3387.87387.87
400304.32110.10114.42514.42
500305.40140.88146.28646.28
600459.76193.98203.74803.74
7004511.39225.14236.53936.53
8004513.02255.30268.321068.32
9004513.59370.19383.781283.78
10004515.02452.73467.751467.75
11006218.29487.00505.291605.29
12006219.84519.28539.121739.12

Waar kan je het geld van een minilening voor gebruiken?

Er zijn uiteraard talloze opties waarvoor je het geld van een minilening kunt aanwenden. Je dient jezelf echter wel te realiseren dat jet het geld binnen een redelijk korte termijn weer dient terug te betalen. 

Daardoor is het meer geschikt voor situaties waarbij je direct over geld dient te beschikken om zodoende een dringend geld probleem op te lossen. Of om een aankoop te doen die je echt nu direct dient te doen, omdat het anders misschien te laat is.

Waarvoor is een minilening geschikt?

 • Aanbetaling om een vakantie zeker te stellen.
 • Het betalen van een rekening voor een reparatie.
 • Op tijd voldoen van een verkeersboete.
 • Kleding kopen voor een bruiloft of feest.
 • De maand overbruggen wanneer het salaris op is

Waarvoor is een minilening minder geschikt?

 • Aankoop van een auto.
 • Het kopen van een huis.
 • Voor het beleggen in effecten.
 • Indien je een langdurig geld tekort hebt.

Welke minilening aanbieders bestaan er?

Je kan op dit moment terecht bij Saldodipje en Ferratum. 

Saldodipje is een bedrijf dat zich al jarenlang toelegt op het verstrekken van kleine leningen. 

Hun bedrijfsprocessen zijn er dan ook op gericht om een aanvraag zo snel mogelijk in behandeling te nemen en ook daarna zo snel mogelijk de mogelijke acceptatie terug te koppelen. Het bedrijf is gevestigd in Madrid, maar de website is geheel Nederlandstalig. 

Lening aanvragen bij Saldodipje

Ferratum is in 2005 opgericht in Finland. Het is inmiddels de Europese marktleider op het gebied van verstrekken van kleine leningen. Zij bieden de mogelijkheid tot het afsluiten van een kleine lening aan in inmiddels 23 verschillende landen. 

Snel geld lenen is hun motto. Geen onnodig papierwerk bij het verstrekken van een lening, waardoor er snel kan worden overgegaan tot het uitbetalen van het geld. En dat is erg belangrijk. Mensen die een minilening afsluiten willen zo snel mogelijk over geld beschikken en dit is ook wat Ferratum nastreeft.

Lening aanvragen bij Ferratum

Heeft vergelijken zin?

Normaal gesproken zijn wij voorstander van vergelijken. Dit geldt voor bijna alles. Op dit gebied zijn er echter maar twee aanbieders actief, die ook nog eens exact dezelfde condities bieden.

Leningen vergelijken

Vanuit dat oogpunt zal vergelijken je niet veel opleveren.

Wel is het verstandig om te vergelijken met andere type leningen zoals een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bij het verstrekken van deze leningen geldt er echter wel een geheel ander acceptatietraject.

Hoe gaat het proces van afsluiten in zijn werk?

Op de website van bovengenoemde aanbieders kan je eenvoudig online een aanvraag indienen.

1. Bedrag en termijn kiezen

Op het eerste scherm dien je het bedrag wat je wilt lenen en voor hoe lang je dit wilt lenen in te vullen. Vervolgens krijg je precies te zien hoeveel de minilening jou gaat kosten en wat het exacte bedrag is wat je dient te betalen aan het einde van de periode.

Dit zijn dan wel de kosten waarbij er vanuit wordt gegaan dat je zelf na afsluiten van de lening binnen 14 dagen de garantstelling, die uiteraard dient te voldoen aan de gestelde voorwaarden, aanlevert. Doe je dat netjes op tijd en in lijn met de voorwaarden, dan is het bedrag wat in dit scherm wordt getoond ook daadwerkelijk het bedrag wat je dient te betalen.

Verzuim je een correcte garantstelling aan te leveren, dan worden hier extra kosten voor in rekening gebracht. Het is dus belangrijk dat, nadat je de lening hebt afgesloten, en dat je het geld op de rekening hebt staan, dat je deze garantstelling niet vergeet. Stel het ook niet uit en regel dit gewoon per direct. Dat voorkomt dat je extra kosten dient te betalen.

2. Persoonlijke gegevens invullen

Daarna dien je persoonlijke informatie zoals naam, telefoonnummer en e-mailadres in te vullen. Omdat er tijdens het aanvraagproces met sms wordt gewerkt is het belangrijk het juiste telefoonnummer in te vullen.

3. Een kopie van een identiteitsbewijs uploaden

Vervolgens dien je een kopie van een identiteitsbewijs via de website te uploaden. Heb je deze niet direct beschikbaar, dan kan je ook selfie maken via de webcam.

4. Persoonlijke gegevens verder aanvullen

Vervolgens kom je terecht op de pagina waar om aanvullende data wordt gevraagd. Dit zijn de volledige adresgegevens en inkomensgegevens. Naast de inkomensgegevens dien je ook een bedrag op te geven aan kosten dat je maandelijks hebt. Dit om te kunnen beoordelen of er genoeg overblijft om aan de verplichtingen te voldoen.

5. Terugkoppeling op jouw aanvraag

Nadat je al deze gegevens hebt ingevuld, krijg je in het vervolgscherm direct een terugkoppeling of het gekozen bedrag aan jou kan worden verstrekt. Is het bedrag wat je zou willen lenen te hoog gezien jouw inkomenssituatie, dan wordt er een voorstel gedaan van een bedrag wat wel aan jou verstrekt kan worden.

Slechts een beperkt bedrag bij een eerste lening

Zowel Saldodipje als wel Ferratum zijn overigens terughoudend met het bedrag wat de eerste keer aan jou wordt geleend. 

Het maximum is 600€, maar in veel gevallen zal je zien dat er iets minder wordt uitgeleend. 

Denk dan aan bedragen van 500 euro of nog net iets lager. Bij een herhaalde aanvraag voor een minilening zal dit bedrag dan steeds hoger worden. Hiervoor dien je dan wel de eerdere aangegane leningen op tijd af te lossen.

Op het moment dat de aanvraag is goedgekeurd en jij bent ook akkoord gegaan met de voorwaarden van de lening, dan dient alleen nog de bankrekening te worden gecontroleerd.

Wat is een pluslening?

Een lening tot 1000 euro wordt een minilening genoemd. Je kan echter een bedrag tot maximaal 1500 euro lenen. 

In het geval je meer dan 1,000 euro leent, dan wordt er niet langer van een minilening gesproken. In dat geval sluit je een pluslening af. Je dient dan te voldoen aan iets striktere voorwaarden, omdat het om een groter bedrag gaat en het risico voor de geldverstrekker daardoor ook groter wordt.

De looptijd van de lening

De minimum looptijd van jouw lening is 30 dagen. Het geld wordt maximaal 62 dagen aan jou verstrekt. Binnen de looptijd van de lening dien je het bedrag met de bijbehorende kosten weer te hebben terugbetaald. 

Je kan eventueel het bedrag wel eerder aflossen, maar dan betaal je wel gewoon het volledige bedrag. Dus ook de rente over de resterende looptijd van de lening.

Kan je ook lenen zonder dat je een inkomen geniet?

In principe is dit mogelijk. Dit komt omdat je een garantstelling dient te overleggen, hetgeen het risico van de geldverstrekker afdekt. 

Je zal echter wel merken dat het bedrag dat je kan lenen dan behoorlijk lager ligt. Want het is natuurlijk wel zo dat indien de verstrekker van de minilening aanspraak dient te doen op de garantsteller, om zodoende het geld terugvorderen, dat dit extra werkzaamheden met zich meebrengt. En ook hier zijn voor de kredietverstrekker weer kosten aan verbonden.

Jouw garantstelling is voor de geldverstrekker dan ook een zekerheid waar zij liever zo min mogelijk een beroep op willen doen. 

Wat zijn de alternatieven voor een minilening?

Bij het afsluiten van een flitskrediet kan je snel over geld beschikken. Bovendien is de aanvraag erg eenvoudig en hoef je voor de rest geen documenten of papierwerk door te lezen en te ondertekenen.

Andere leningen

Daarentegen kan je slechts kort over het geld beschikken en is de rente die je dient te betalen erg hoog te noemen. Daarom kan het raadzaam zijn om ook te kijken naar andere opties om geld te lenen. Je kan bijvoorbeeld denken aan:

 • Een klein bedrag lenen van een vriend of familielid.
 • Het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet.
 • In het geval jouw inkomen niet meer is dan 130% van het minimuminkomen, dan zou je ook kunnen proberen geld te lenen bij de gemeentelijke kredietbank.

Geld lenen van vrienden of familie

Het geld lenen van een vriend of familielid voorkomt normaal gesproken dat je rente dient te betalen. Een goede vriend zal je voor een lening van een paar honderd euro geen rente in rekening brengen. 

Je dient er echter wel voor te zorgen dat je het geld netjes op tijd terugbetaald. Dit geldt natuurlijk ook voor een lening die je afsluit bij een kredietverstrekker, maar hier staat er echter ook nog de vriendschap op het spel. 

Veel ruzies tussen vrienden en binnen families komen voort uit geldzaken. En dat is echt zonde. Om voor een paar honderd euro een goede vriend te verliezen, of ruzie te krijgen met een broer of zus, is een erg hoge prijs.

Een doorlopend krediet of persoonlijke lening

Voor het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet dien je aan meer voorwaarden te voldoen. 

Zo zal er altijd een BKR toetsing worden uitgevoerd en zal er ook meer in detail worden gekeken naar jouw inkomenssituatie. Niet alleen wat er maandelijks binnenkomt, maar ook welke kosten je maandelijks dient te voldoen.. Daarnaast wordt er vaak ook de voorwaarde gesteld dat je in het bezit bent van een vast dienstverband. Werk je bijvoorbeeld via een uitzendbureau, dan zijn veel aanbieders van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet geneigd deze niet te verstrekken.

De gemeentelijke kredietbank

De gemeentelijke kredietbank is in  het leven geroepen om een kwetsbare groep mensen te ondersteunen bij het aanvragen van een lening.

Een voorwaarde is dat jouw inkomen in ieder geval niet hoger mag zijn dan 130% van het minimuminkomen. Is dit wel het geval, dan zal je direct worden doorverwezen naar een bank. 

Er wordt door de gemeentelijke kredietbank minder strikt gekeken naar jouw eventuele BKR notering. Het is er meer op gericht om mensen te helpen die zich in een lastige financiële situatie bevinden. het voordeel van een lening via de gemeentelijke kredietbank is dat de rente aanzienlijk lager is dan de rente die je bij een minilening dient te betalen.

Onze conclusie

Een minilening kan je snel uit de brand helpen indien je echt dringend geld nodig hebt. Ook al is het rentepercentage hoog, het bedrag wat je in euro`s dient te betalen valt eigenlijk wel weer mee. 

Dit geldt echter alleen indien jezelf een garantstelling kan aanleveren. Ben je aangewezen op een externe garantsteller via de kredietverstrekker, dan wordt het geld lenen via een minilening een dure aangelegenheid. Sluit je een minilening af, zorg er dan voor dat je jezelf hiervan bewust bent.

De korte looptijd zorgt ervoor dat je voor jezelf goed dient duidelijk te stellen dat je binnen deze looptijd in staat bent om het geld weer terug te betalen. Hier dien je altijd rekening mee te houden.