Mobiel abonnement zonder bkr check

Ben je op zoek naar een nieuw telefoonabonnement, dan dien je vaak een bkr check te ondergaan. Dit is echter niet altijd het geval. Er zijn een aantal situaties waar dit niet het geval is, wat handig kan zijn wanneer je in het bezit bent van een negatieve bkr notering. Hoe kan je een mobiel abonnement zonder bkr check afsluiten?

Wanneer je een mobiel abonnement wilt afsluiten, inclusief een nieuwe telefoon, dan kan het zijn dat het abonnement met toestel wordt geweigerd op basis van een negatieve bkr registratie. Net zoals geld lenen met een negatieve bkr registratie slechts zeer beperkt mogelijk is.

Wanneer wordt er een bkr controle uitgevoerd?

Tegenwoordig wordt er bij bijna elke lening wel een bkr controle uitgevoerd. Er zijn slechts een paar uitzonderingen waarbij dit niet het geval is. Indien het bedrag van de lening minder dan 250€ bedraagt, dan vindt er geen bkr check plaats. Daarnaast kan je nog steeds kleine bedragen lenen via een minilening, zonder dat er een bkr check aan te pas komt.

Ga je een mobiel abonnement afsluiten met een telefoon, waarbij je maandelijks betaald voor de telefoon? Dan wordt dit aangemerkt als zijnde een lening. Hierdoor ontstaat er de verplichting een bkr check uit te voeren.

De mogelijkheden om een mobiel abonnement zonder bkr check af te sluiten

Ben je in het bezit van een negatieve bkr registratie? Of wil je gewoon liever niet dat er een dergelijke controle wordt uitgevoerd? Dan heb je alsnog een aantal mogelijkheden om een mobiel abonnement zonder bkr check af te sluiten.

Kiezen voor een goedkope telefoon

Het bedrag van de lening heeft alleen betrekking op de waarde van de telefoon. Sluit je een mobiel abonnement met een telefoon af met een waarde van minder dan 250€?

Dan zal er geen bkr controle worden uitgevoerd.

In dat geval ben je dan wel beperkt tot de aanschaf van een goedkope telefoon. De nieuwste Iphone zal je uiteraard niet kunnen aanschaffen voor dit bedrag. Eventueel zou je dan kunnen kiezen voor een refurbished telefoon.

Dit is als het ware een tweedehands telefoon, welke na een grondige check opnieuw wordt verkocht.

Mobiel abonnement zonder bkr check

Bijbetalen voor de telefoon

Tegenwoordig heb je ook de mogelijkheid om een bedrag bij te betalen voor de telefoon. Schaf je bijvoorbeeld een telefoon aan van 500€, dan zou je 250€ kunnen bijbetalen voor de telefoon. Op die manier blijf je dan onder de grens van 250€, waarboven er een bkr controle dient te worden uitgevoerd.

Hier geldt ook weer dat indien je de nieuwste Iphone wilt ontvangen, dat je dan een behoorlijk bedrag dient bij te betalen. De prijzen van deze telefoons liggen inmiddels al ver boven de 1,000€. Hierdoor dien je al snel een bedrag van 800€ of zelfs meer bij te betalen. Om op deze manier een mobiel abonnement zonder bkr check af te sluiten dien je dus wel over geld te beschikken om de aanbetaling te kunnen doen.

Een zakelijk abonnement afsluiten

Bij een zakelijk abonnement wordt er ook geen bkr controle uitgevoerd. Ben je in het bezit van een onderneming, dan zou je dus een zakelijk abonnement op naam van die onderneming kunnen afsluiten. Wel komt het voor dat er een soort van garantstelling wordt gevraagd in dergelijke situaties. 

Dit kan bijvoorbeeld zijn dat er om een vooruitbetaling van een bepaald bedrag wordt gevraagd. Dit wordt dan gedaan om het risico van de aanbieder van de telefoon en het mobiele contract te beperken. 

Dan is dit als het ware een situatie waar je van tevoren al de maandtermijnen van de komende maanden hebt betaald.

Zakelijk abonnement afsluiten

Een sim only abonnement afsluiten

Je kan jezelf ook afvragen of het elke keer wel noodzakelijk is om een nieuwe telefoon te nemen bij een nieuw telefoon abonnement. Sim only abonnementen bevatten geen element van een lening, waardoor er dus ook geen sprake is van een lening, waardoor de bkr check niet aan de orde is.

Door bijvoorbeeld een keer een nieuw contract af te sluiten waarbij je geen nieuwe telefoon ontvangt, bespaar je behoorlijk wat geld. Door het geld wat je normaal gesproken kwijt zou zijn voor de nieuwe telefoon op een aparte bankrekening te zetten, kun je sparen voor een nieuwe telefoon. 

Bij een volgend contract dat je afsluit kan je dan dit geld gebruiken om de telefoon contant te betalen, of in ieder geval een behoorlijke aanbetaling te doen.

In de toekomst kun je een mobiel abonnement zonder bkr check afsluiten, omdat je de telefoon dan niet op afbetaling hoeft aan te schaffen. En indien je in dat geval dan ook blijft doorsparen, zoals je in eerste instantie had gedaan, dan kan je in de toekomst zelfs altijd een mobiel abonnement zonder bkr check afsluiten.

Je oude toestel inruilen

Een tweedehands telefoon is behoorlijk wat geld waard. Zeker de gewilde Iphones, maar ook de Samsung is na afloop van een contract nog steeds behoorlijk wat geld waard. Je kan dan ook vaak een oude telefoon inruilen om zodoende een korting te ontvangen op de nieuwe telefoon. 

In dat geval bestaat er een kans dat je minder dan 250€ hoeft bij te betalen, om zodoende de bkr check te voorkomen. Is na inruil van jouw oude telefoon het bedrag voor de nieuwe telefoon nog steeds meer dan 250€, dan kan je het verschil ook nog contant betalen. In ieder geval hoef je in die situatie geen bedragen zoals 800€ meer contant bij te betalen.

Wil je gaan inruilen, dan is het In dat geval wel van belang dat je goed met jouw telefoon omgaat. Des te beter de conditie van jouw telefoon die je wilt inruilen, des te meer je er voor zult ontvangen. T mobile heeft een inruilservice, waarbij je geld retour ontvangt voor de telefoon die je inruilt. Sluit je een nieuw abonnement af, dan is het dit interessant eens te bekijken.

Gelde lenen voor een mobiel is geen taboe

Voor veel mensen is geld lenen nog steeds een taboe. Met het afsluiten van een contract voor een mobiele telefoon, waarbij er maandelijks wordt betaald voor de telefoon, geldt dit taboe niet. Dit wordt door een groot gedeelte van de Nederlanders gedaan. 

Toch gaat het hier ook gewoon om een lening in de vorm van een koop op afbetaling. Dat dit als normaal wordt ervaren is best wel opvallend te noemen.

Waarschijnlijk wordt dit ingegeven door het feit dat het lange tijd niet openlijk werd vermeld als zijnde een lening. Je betaalde een vast bedrag per maand, waarvoor je en kon bellen en ook de telefoon ontving. 

Sinds een aantal jaren is dit echter wettelijk niet langer toegestaan. Aanbieders van mobiele telefoon contracten zijn verplicht om het kredietbedrag en de maandelijkse aflossing te vermelden. Toch is deze vorm van lenen dermate ingeburgerd dat veel mensen det voor kennisneming aannemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *