Online geld lenen

De online revolutie is nog steeds in volle gang. In onze opinie is het eind hiervan ook nog lang niet inzicht. Online geld lenen is een voorbeeld van hetgeen deze ontwikkeling op het gebied van digitalisering heeft gebracht.

Online kopen en vergelijken kan veel geld besparen

Het grote voordeel van iets online kopen, of bijvoorbeeld online een abonnement afsluiten, is dat vergelijken op deze manier veel eenvoudiger is. Meer en meer mensen gaan eerst naar een winkel, waarna ze vervolgens thuis via het internet hetgeen zij willen aanschaffen vergelijken. 

Dit vergelijken gebeurd dan vervolgens op basis van gelijksoortige producten, maar ook het specifieke product om op die manier de beste prijs te vinden.

Vaak sta je versteld wat je hiermee kan besparen. De prijsverschillen tussen de goedkoopste aanbieder en de aanbieder met de hoogste prijs, voor eenzelfde product, is vaak verbazingwekkend.

Waarom kan je online goedkoper lenen?

Op het gebied van geld lenen wordt er ook steeds meer online gedaan. Het internet verlaagt onder meer de drempel voor nieuwe toetreders. Zonder het internet zouden bedrijven zoals Saldodipje gewoonweg niet bestaan. 

Online geld lenen betekent namelijk dat een kredietverstrekker geen kantorennetwerk hoeft op te zetten. Daarnaast kan je als bedrijf op deze manier veel goedkoper opereren. 

Je hoeft geen dure kantoorpanden aan te houden op dure locaties. Jouw klanten komen namelijk toch via het internet. Ook kan je op die manier het aantal medewerkers beperken.

Online geld lenen internet

Minileningen worden mogelijk gemaakt door het internet

Deze ontwikkeling heeft er dan ook voor gezorgd dat online geld lenen in de vorm van een minilening mogelijk is. 

Want vergeet niet dat de rente die de verstrekker van een minilening ontvangt erg laag is. Ook al is het rentepercentage laag, hetgeen er uiteindelijk aan rente door flitskrediet verstrekkers wordt ontvangen bedraagt vaak slechts een bedrag van hooguit een paar tientallen euro`s. 

Indien je voor dit soort bedragen verschillende kantoren dient aan te houden, dan is dit gewoonweg niet rendabel.

Ook andere leningen profiteren van de online ontwikkelingen

Maar ook voor andere leningen. waarbij je kan denken aan een persoonlijke lening, wordt online geld lenen steeds populairder. 

Mensen willen meer en meer gemak en service. En indien je jouw huis er niet voor uit hoeft om een lening af te sluiten, dan wordt dit ervaren als een stukje gemak. Hetzelfde geldt uiteraard voor een doorlopend krediet.

Vergelijken wordt mogelijk gemaakt door het internet

Online geld lenen maakt het mogelijk om leningen eenvoudig met elkaar te vergelijken. Op die manier kan je eenvoudig beoordelen of bijvoorbeeld een bestaande lening nog wel de goedkoopste lening is. 

Ook kan je dan eenvoudig beoordelen of het slim is jouw lening over te zetten naar bijvoorbeeld een vaste rente

Dit kan het geval zijn wanneer je nu een doorlopend krediet hebt lopen, maar dat je door de huidige lage rentestand deze eigenlijk zou willen omzetten naar een lening met een vaste rente, hetgeen het geval is bij een persoonlijke lening. Op die manier weet je waar aan toe bent in de komende jaren.

Online geld lenen vergelijken

Op onze website leggen wij verschillende aspecten omtrent het thema lenen helder en duidelijk uit. Wij zijn daarentegen geen bemiddelaar of adviseur. Voor vragen die niet algemeen zijn, verwijzen we je dan ook graag door naar websites van de daadwerkelijke kredietverstrekkers.

Vanuit huis eenvoudig offertes aanvragen

Een offerte aanvraag heb je ook binnen een paar minuten verstuurt. Op die manier wordt een lage rente zoeken erg gemakkelijk gemaakt. 

Let echter niet alleen op de rente. Het draait uiteindelijk allemaal om het totale jaarlijkse kostenpercentage. Let dus op dat er geen sprake is van extra kosten die de lening duurder maken dan dat je in eerste instantie had gedacht.

Het invullen van een offerteaanvraag

Bij online geld lenen dien je vaak wel een aantal vragen te beantwoorden. Deze vragen hebben betrekking op jouw persoonlijke situatie en dan met name de financiële situatie. 

Hoeveel geld je kunt lenen hangt voor een groot gedeelte af van het antwoord op deze vragen. Een erg belangrijke vraag is of je in het bezit bent van een vast arbeidscontract. 

Daarnaast natuurlijk ook hoeveel jouw maandelijkse inkomen bedraagt, wat er uiteindelijk binnenkomt met deze baan.

Online geld lenen zonder BKR en loonstrook

Online een lening afsluiten geeft je direct inzicht in jouw mogelijkheden. De mogelijkheid om daadwerkelijk een doorlopend krediet of persoonlijke lening te kunnen afsluiten hangt af van de BKR toetsing. 

Bij een negatieve BKR toetsing vallen veel leningen direct af. Hetzelfde geldt voor het niet hebben van een vaste baan. Geld lenen zonder BKR en loonstrook is alleen mogelijk via een minilening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *