Persoonlijke lening aanvragen zonder bkr

Heb je geld nodig en ben je op zoek naar een lening? Kan je dan een persoonlijke lening aanvragen zonder BKR toetsing? Het antwoord op deze vraag lees je op deze pagina.

Wat is een persoonlijke lening?

Bij een persoonlijke lening leen je een bedrag van minimaal 5,000€ en je kan zelfs maximaal een bedrag van 75,000 euro lenen. Meer is eventueel ook nog mogelijk, maar dan wordt er gewerkt met maatwerk. 

De looptijd bedraagt minimaal een jaar en kan wel oplopen tot 15 jaar.

Je kan op deze manier dus een hoge financiële verplichting aangaan en daar vervolgens ook voor jaren aan vastzitten. Door geld te lenen op deze manier weet je echter wel waar je aan toe bent. 

Persoonlijke lening aanvragen zonder bkr

De rente staat namelijk vast voor de gehele looptijd. Je weet dus exact wat je elke maand dient te betalen.Hier blijft dan nog de vraag open, kan je een persoonlijke lening aanvragen zonder BKR toetsing?

Waarom is de BKR toetsing van belang?

Wanneer je wilt lenen dan loop je al snel tegen het begrip BKR toetsing aan. Een negatieve BKR registratie vermindert de mogelijkheden om een lening af te sluiten drastisch. 

Een persoonlijke lening aanvragen zonder bkr toetsing is in de praktijk dan ook niet mogelijk. Geld lenen zonder bkr toetsing is alleen mogelijk via een minilening of een onderhandse lening. Echter, je kan dan alleen een klein bedrag lenen.

Mogelijkheden om geld te lenen met een negatieve BKR registratie

Wat kan je doen als je toch een lening wilt afsluiten, maar dan zonder BKR toetsing. Dit omdat je misschien gewoonweg niet wilt dat iemand anders gaat kijken naar jouw hele financiële hebben en houden. Of omdat je in het bezit bent van een negatieve BKR registratie.

1. De negatieve BKR notering verwijderen

Er zijn gespecialiseerde bedrijven die zich erop richten om de negatieve BKR toetsing te laten verwijderen. Dit is echter niet altijd mogelijk. 

Het hangt van de persoonlijke situatie af, of dit kans van slagen heeft. Je kan echter altijd een gratis intakegesprek aanvragen, om op die manier de mogelijkheden te bekijken tot het verwijderen van de negatieve BKR registratie. Is dat in jouw geval wel mogelijk, dan heb je direct veel meer mogelijkheden om een lening af te sluiten.

2. Wachten tot de negatieve registratie is verlopen

Een negatieve BKR registratie verdwijnt na 5 jaar. Heb je in het verleden problemen gehad met het terugbetalen van een lening, dan blijft dit dus 5 jaar in de registers van het BKR staan. 

Is de negatieve BKR registratie bijvoorbeeld al 4 jaar oud, dan kan het, indien mogelijk, verstandig zijn nog een jaar te wachten alvorens een persoonlijke lening aan te vragen. Is de registratie nog vrij recent, dan is wachten tot deze is verlopen uiteraard minder voor de hand liggend.

3. Een ander type lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen zonder BKR toetsing is niet mogelijk. Er zijn echter nog andere methoden waarbij je geld kunt lenen, zonder dat er een BKR toetsing aan te pas komt.

3.1 Een minilening aanvragen

Naast het aanvragen van een doorlopend krediet of persoonlijke lening zou je ook een minilening kunnen overwegen. Dit in het geval dat een klein bedrag volstaat om te voorzien in de geldbehoefte. 

Daarnaast dien je in dat geval ook niet al te lang over het geld te willen beschikken, want je dient het weer redelijk snel af te lossen. Het voordeel van een minilening is echter wel dat je binnen 24 uur al over het geld kunt beschikken. 

Een controle bij het bureau krediet registratie komt er dan ook niet aan te pas bij het verstrekken van geld via een minilening.

>> Renteverlaging bij Saldodipje en Ferratum <<

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

3.2 Geld lenen van een vriend of familielid

Is een klein bedrag hetgeen je nodig hebt, dan kun je eventueel ook proberen om via een vriend of familielid wat geld te lenen. Hier dien je er dan echter wel rekening mee te houden dat lenen van geld van familie of vrienden nogal eens tot ruzies en problemen leidt. 

Houdt dit altijd goed in je achterhoofd indien je op deze manier geld gaat lenen.

Voorkom een negatieve BKR notering

Het bovenstaande geeft wel aan dat een negatieve BKR notering erg nare gevolgen kan hebben. In onze ogen is het dan ook raadzaam om ten alle tijden een negatieve BKR notering te voorkomen.

Dit doe je door voordat je een lening afsluiten, maar ook bijvoorbeeld wanneer je een auto gaat kopen op afbetaling, voor jezelf de verplichting die je aangaat goed te overwegen. 

Hoeveel dien je per maand te gaan betalen? En welke invloed heeft dat op jouw maandelijks te besteden inkomen. Kan je deze extra financiële last goed opbrengen, of is het iets wat jouw vrij te besteden inkomen sterk onder druk gaat zetten.

Geld goed budgetteren is belangrijk

Daarnaast is het ook verstandig om op het moment dat je jouw salaris of uitkering ontvangt, om dan eerst het geld dat je dient te betalen voor rente en aflossing apart te zetten. Op die manier voorkom je dat je het geld alt hebt uitgegevn waardoor je niet aan de verplichte aflossing en rente kan voldoen. 

In onze ogen is het verstandig om dit geld gewoon direct op een aparte bankrekening te zetten.

Gebruik een app om inzicht te krijgen in jouw uitgaven

Er zijn voldoende apps ter beschikking die je eenvoudig inzicht verschaffen in het geld dat je uitgeeft. De grip app van de ABN AMRO is hiervan een goed voorbeeld. 

Deze app geeft je per categorie aan wat je uitgeeft. Bovendien is de app te gebruiken met elke Nederlandse bankrekening. Je hoeft dus niet perse een bankrekening bij de ABN AMRO te bezitten om deze app te gebruiken.

Op basis van jouw betalingen, die je via de bankrekening doet, worden deze automatisch onderverdeeld in verschillende categorieën. Je hoeft er zelf dus weinig voor te doen om op die manier een goed inzicht te krijgen in jouw uitgaven. 

Wel is het dan van belang om zoveel mogelijk per pin of mobiele telefoon te betalen. 

Goed omgaan met geld

Contant geld wat je opneemt en vervolgens contant uitgeeft is uiteraard niet te volgen door de Grip app.

Weersta de verleiding om geld te lenen

Snel geld lenen kan soms verleidelijk zijn wanneer je krap bij kas zit. Maar in de meeste gevallen is het verstandiger om op dat moment minder geld uit te geven. 

Sla dan gewoon eens een avondje uit over, of boek niet dat weekendje weg, zodat je niet zonder geld komt te zitten. 

Geld lenen kost geld is een bekende slogan. Maar in onze opinie is de slogan voorkomen is beter dan genezen ook erg belangrijk. 

Op tijd beseffen dat het geld wat je ter beschikking hebt krap is, en daardoor onnodige uitgaven uitstellen of gewoon helemaal niet doen, kan je uit de problemen houden.

Geld lenen kost geld

Want vergeet niet dat zoals al gezegd geld lenen geld kost. Heb je op dit moment al problemen om rond te komen, dan kan een lening in de vorm van een persoonlijke lening, of elke andere type lening, je op korte termijn uit de brand helpen. 

Maar nadat je het geld hebt ontvangen en wellicht ook al hebt uitgegeven, dien je rente en aflossing te gaan betalen. 

Op dat moment heb je dus nog minder geld om vrij te besteden. Het is dan best wel een risico dat je in een vicieuze cirkel terecht komt. Dat je dan opnieuw geld dient te lenen en wellicht een nog groter bedrag, om de oude lening af te betalen.

Jouw geldzaken goed onder controle houden zorgt ervoor dat je niet op zoek hoeft te gaan naar een persoonlijke lening zonder BKR toetsing. In dat geval zal een BKR toetsing namelijk geen problemen opleveren. 

En vergeet niet dat je via een persoonlijke lening of doorlopend krediet veel goedkoper kan lenen dan via een minilening. Uiteindelijk gaat je dit dus gewoon geld besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *