Rente op creditcard

De rente op een creditcard is erg hoog. Bij praktisch alle creditcardmaatschappijen is deze gelijk aan de maximaal toegestane rente. Op dit moment is deze rente gelijk aan 10%. Voordat de corona pandemie uitbraak was dit zelfs gelijk aan 14%.

Op tijd de rekening betalen

Een creditcard is eenvoudig in gebruik. De rente op een creditcard zorgt er echter wel voor dat je hier verstandig mee dient om te gaan. Kan je aan het einde van de maand de rekening niet betalen? Dan zijn hier hoge kosten aan verbonden.

Voordat je een creditcard gaat gebruiken, is het dan ook verstandig, om er even bij stil te staan of je de rekening die je gaat ontvangen wel kunt betalen. Dien je bijvoorbeeld de rekening te betalen voordat je jouw salaris ontvangt? Dan zou dat een probleem kunnen opleveren.

Een lening versus een creditcard

De rente die je dient te betalen bij een doorlopend krediet ligt fors lager dan de rente op een creditcard. In plaats van gebruik te maken van het krediet van een creditcard, zou je ook een doorlopend krediet kunnen afsluiten. 

Veel creditcardmaatschappijen bieden de mogelijkheid tot gespreid terugbetalen. Gespreid terugbetalen vertoont veel gelijkenissen met een doorlopend krediet. Het grote verschil is echter dat de rente veel hoger ligt. De rente op een credit is in lijn met de rente die je dient te betalen bij een minilening.

De rekening niet te hoog laten oplopen

Het is altijd mogelijk om geld op de creditcard te storten. Heb je in een maand veel gebruik gemaakt van de creditcard? Dan zou je alvast op voorhand geld kunnen storten. Bijvoorbeeld tijdens een vakantie is de kans groot dat je veel gebruik maakt van de kaart. Om achteraf een nare verrassing te voorkomen, zou je dan vast wat geld op de kaart kunnen storten.

Rente op creditcard hoge rekening

Een hoge rekening die je ontvangt, nadat je terug bent gekomen van vakantie, kan het vakantiegevoel al direct weer verpesten.

Tijdelijk lagere rente

Als maatregel om de financiële gevolgen van  de covid pandemenite te beperken, is de maximale rente die in rekening mag worden gebracht, tijdelijk verlaagd naar 10%. Het einde van deze regeling is echter in zicht. Het valt te verwachten dat na het verlopen van deze regeling de rente op een creditcard weer 14% zal worden, zoals dit ook voor de covid uitbraak het geval was. 

Indien je een hoog saldo hebt uitstaan, dan kan dit een flink verschil uitmaken in de maandelijkse lasten. 

Dit geldt overigens ook voor een flitskrediet. Ook voor deze kredieten, met een maximale looptijd van 3 maanden, is de maximale rente die in rekening mag worden gebracht tijdelijk aan banden gelegd.

Negatieve BKR registratie door een creditcard achterwand

Omdat een krediet op een creditcard als lening wordt aangemerkt, kan je ook een negatieve BKR registratie oplopen, door een achterstand op de betaling van een creditcard. Het is dus niet alleen vanuit oogpunt van de hoge rente van belang om de rekening van een creditcard op tijd te betalen. 

De hoge rente zorgt er daarnaast voor dat je snel een achterstand kan oplopen. Verstandig met een creditcard omgaan is en blijft belangrijk. Zo voorkom je dat je in de financiële problemen terecht komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *