Saldodipje is een aanbieder van minileningen. Dit zijn leningen met een korte looptijd waarbij er beperkt kredietbedrag wordt verstrekt. Een ander belangrijk kenmerk is dat deze leningen worden verstrekt zonder dat er een BKR toetsing plaatsvindt.

Voor wie en wat is Saldodipje bedoeld?

De dienstverlening is met name gericht op mensen die snel geld nodig hebben. Dit kan allerlei onderliggende oorzaken hebben, maar de overeenkomst is dat iemand snel geld nodig heeft. 

Met name voor mensen met een negatieve BKR registratie of een beperkt inkomen kan lenen in de praktijk vaak voor problemen zorgen. Banken en andere kredietverstrekkers zijn namelijk in dergelijk situaties erg terughoudend met het verstrekken van een lening. Hiervoor bestaan er specifieke aanbieders van minileningen.

Deze mensen kunnen in dergelijke situaties alsnog een beroep doen op een lening. Bij Saldodipje wordt er niet gekeken naar een BKR registratie en bovendien is een vaste baan ook geen vereiste. Je kan zelfs in aanmerking komen voor een lening indien je een uitkering ontvangt.

Snel en eenvoudig geld lenen, zonder een BKR toetsing. Binnen 24 uur tot 1,500€ op je bankrekening.

Direct aanvragen

De voordeel van een lening bij Saldodipje

Ook al zijn minileningen nogal eens negatief in het nieuws, er zijn zeker ook een aantal voordelen verbonden aan het afsluiten van een kleine lening. Denk hierbij aan:

  • Je kan al binnen 24 uur over geld beschikken.
  • De lening wordt verstrekt zonder een BKR toetsing.
  • Een minilening wordt niet opgenomen in het BKR register. Dus als je een lening afsluit hoef je niet bang te zijn voor eventuele negatieve gevolgen voor de toekomst.
  • Er bestaat geen eis van een vast inkomen of vaste baan. Een loonstrook hoef je bijvoorbeeld niet te overleggen. Heb je een uitkering? Ook dan kan je een lening afsluiten.
  • Door de korte looptijd zit je niet jaren vast aan een lening. Je hebt snel geld op je rekening staan en je dient deze lening ook weer snel terug te betalen.
  • Het aanvragen van een flitskrediet is erg eenvoudig en kan je geheel online doen. Je hoeft er de deur niet voor uit om op deze manier over extra geld te kunnen beschikken.
Voordelen van een minilening

Hoeveel kost een minilening?

Het rentepercentage bedraagt op dit moment 13,99%. Omdat je een lening afsluit van maximaal 1,500 euro, waarbij de looptijd is gemaximeerd op 90 dagen, betaal je in euro`s echter niet al teveel voor een minilening

Leen je bijvoorbeeld een bedrag van 1,000€ voor 45 dagen, dan kost je dit slechts 15,02€ aan rente. 

In onderstaand overzicht kan je een aantal voorbeelden terugvinden met betrekking tot de rente die je dient te betalen voor de verschillende leningen met verschillende looptijden.

LeningAantal dagenRente
€ 40030€ 4,32
€ 80030€ 8,64
€ 50045€ 8,13
€ 1.00045€ 15,02
€ 60062€ 9,61
€ 1.00062€ 16,43

Wat is een garantstelling en hoe voorkom je extra kosten?

Hier dienen we even bij stil te staan. Op het moment dat er een minilening wordt verstrekt, dien je binnen 14 dagen een garantstelling aan te leveren. 

Doe je dit niet op tijd, dan krijg je automatisch een externe garantstelling via Ferratum Financial services aangewezen. Hiervoor worden dan wel hoge kosten in rekening gebracht. 

Vergeet dus niet om op tijd de garantstelling te regelen.

De gevolgen van een negatieve BKR registratie

Een negatieve BKR registratie is erg vervelend omdat de mogelijkheden om een lening af te sluiten in die situatie erg beperkt zijn. Wat het allemaal nog vervelender maakt, is dat deze negatieve BKR codering maar liefst 5 jaar van kracht blijft.

Het voorkomen van een negatieve BKR codering is dan ook erg belangrijk. Door het afsluiten van een minilening bij Saldodipje kun je echter geen negatieve BKR codering oplopen. 

Je zal er in de toekomst dan ook geen nadelige gevolgen van ondervinden. En dat is toch een prettig gevoel. Hetzelfde geldt voor een minilening bij Ferratum.

Direct een dringend geld tekort oplossen

In situaties dat je dringend geld nodig hebt, maar het saldo op de bankrekening is niet toereikend, dan kan dit nare gevolgen hebben. Indien je bijvoorbeeld een rekening niet tijdig betaald, dan kan dit leiden tot hoge incassokosten. 

Maar ook indien er een apparaat stuk gaat, waar je echt niet omheen kunt, dan kan je eigenlijk niet wachten om deze te laten reparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een laptop, maar er zijn legio andere voorbeelden te bedenken.

Maar soms wil je ook gewoon eens een keer iets leuks gaan doen. Indien het geld hiervoor ontbreekt, dan kan dat erg frustrerend zijn.

Dit zijn allemaal situaties waarbij een kleine lening, waarvoor je geen papierwerk voor hoeft in te vullen en waarbij je ook nog eens snel over het geld kunt beschikken uitkomst kan bieden.

Hoe gaat het aanvragen van een lening in zijn werk?

Er zijn slechts een viertal stappen die je dient te doorlopen alvorens je het geld op je rekening hebt staan. Dit zijn achtereenvolgens:

Saldopje 4 stappen
  1. Beslissen welk bedrag je wilt lenen en hoe lang je dit geld wilt lenen
  2. Het invullen van een aantal gegevens zoals naam, adres en woonplaats
  3. Een kopie van een id uploaden
  4. Het controleren van de bankrekening met behulp van Ideal

Dit is alles wat er nodig is om binnen 24 uur geld op je rekening te hebben staan en op die manier het acute geld tekort op te lossen.

Het voordeel van een persoonlijke pagina

Indien je een minilening aanvraagt bij Saldodipje dan krijg je toegang tot een eigen persoonlijke pagina. Op deze pagina kan je alle informatie terugvinden met betrekking tot de lening die je hebt afgesloten. 

Daarnaast kan je, indien je een nieuwe lening wilt aanvragen, dit nog sneller regelen via deze persoonlijke pagina.

Kan je in contact komen met Saldodipje?

Saldodipje heeft gewoon een klantenservice in Nederland. Je kan hen dagelijks telefonisch bereiken. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de chatservice en uiteraard is er ook een e-mail adres beschikbaar waar je een e-mail naartoe kan sturen.