Snel geld lenen

Snel geld lenen

Wanneer u een onverwachte uitgave heeft, dan kan snel geld lenen een goede uitkomst zijn. Een minilening, natuurlijk afhankelijk van het bedrag en de duur dat u het geld nodig heeft,kan in dit geval een goede uitkomst zijn.

Gaat u geld lenen bij bijvoorbeeld een bank zoals de ABN AMRO, dan kan een lening aanvragen behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Hetzelfde geldt voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Wilt u snel geld lenen? Bekijk de mogelijkheden.

Snel geld op uw rekening

Wil je snel geld op je rekening en misschien zelfs binnen 24 uur, dan is een zogenaamd flitskrediet een goede uitkomst. En als dit is waarnaar u op zoek bent dan bent u op onze website flitskrediet aanbieders op het juiste adres. Snel geld lenen kan in veel gevallen binnen 1 werkdag geregeld worden.

Voordat u een lening afsluit, bekijk dan altijd wat de totale kosten zijn. Wees er absoluut zeker van dat er geen verborgen kosten zijn, wat u achteraf een vervelende verrassing kan opleveren. Zorg ervoor dat u weet waar u aan toe bent. Niet voor niets komt u de slogan geld lenen kost geld veel tegen. Echter, zou er ook aan  moeten worden toegevoegd, weet hoeveel geld lenen u kost!

De marktleiders op het gebied van een flitskrediet zijn op dit moment saldodipje en Ferratum. Zij kunnen u snel een bedrag van maximaal 1500 Euro lenen. Het gehele proces gebeurd volledig online

Weet u welk bedrag u wilt lenen?

Bij saldodipje kunt u bedrag van maximaal 1,500€ lenen voor een maximale duur van 60 dagen. Hier kunt u terecht wanneer u direct geld nodig heeft.

Ferratum, een andere grote aanbieder.  Ook hier kunt u eenvoudig een klein bedrag lenen en eenvoudig binnen een paar minuten een offerte aanvragen. Per e-mail wordt u dan precies op de hoogte gehouden van de status. Het bedrag wat u hier kunt lenen en de maximale looptijd is hier ook 1,500€ voor maximaal 60 dagen.

Bij beide aanbieders kunt u snel geld lenen.

Hoeveel rente moet u betalen?

De rente ligt relatief hoog voor een minilening. Heeft u geld nodig voor een langere termijn, dan is dit dan ook niet de beste keuze. In dat geval kunt u beter naar een doorlopend krediet of een persoonlijke lening kijken. De rente zal voor dit soort leningen behoorlijk lager zijn.

Aangezien de duur en het te lenen bedrag relatief laag zijn valt de te betalen rente in absolute vorm echter weer mee. Maar toch, procentueel betaalt u een behoorlijk bedrag.

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard is het altijd het beste om ervoor te zorgen dat u niet in de situatie terecht komt dat u snel geld nodig heeft. Dit is niet altijd even eenvoudig, zeker als uw inkomsten niet al te hoog zijn.

Een goede planning is hierbij essentieel. Zelfs als u elke maand een klein bedrag op een spaarrekening zet, heeft u na verloop van tijd toch een buffer opgebouwd waarop u kunt terugvallen.

Al is het maar 10€ of 20€ per maand, na een aantal jaren heeft u dan toch een bedrag achter de hand waar u op kunt terugvallen als u bijvoorbeeld een nieuwe wasmachine nodig heeft. Heeft u een keer een financiële meevaller dan is het ook zeker verstandig om hier in ieder geval een gedeelte van op een spaarrekening te zetten.

De rente die u op een spaarrekening krijgt is heden ten dage helaas te verwaarlozen. Toch is het in dit soort situaties aan te bevelen om het geld op een spaarrekening te zetten en er bijvoorbeeld niet mee te gaan beleggen. Dit omdat u snel bij u geld moet kunnen en u hier geen risico over wilt lopen dat indien u het geld nodig heeft bijvoorbeeld de aandelenbeurs het slecht doet en een gedeelte van uw geld is verdampt.

BKR toetsing

De voorwaarden bij snel geld lenen zijn veel minder zwaar dan ander soort leningen. Zo vindt er veelal geen BKR controle plaats. Wel is het zo dat de wet- en regelgeving een aantal jaren geleden drastisch is aangepast. Tot die tijd vielen kredieten met een looptijd van minder dan 60 dagen niet onder het toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Gelukkig is dat nu wel het geval. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de kosten die in rekening mogen worden gebracht aan een maximum zijn verbonden. Zo mogen kosten niet meer dan 16% bedragen.

Verborgen kosten zijn hiermee aan banden gelegd. Toch is het goed om altijd het principe te hanteren: vertrouwen is goed, weten is beter. Het kan nooit kwaad om even per e-mail na te vragen dat er geen verdere kosten aan het flitskrediet zijn verbonden. Op deze manier heeft u altijd een bevestiging per e-mail waarbij u bij eventuele problemen op kan terugvallen.

Omdat het bij flitskredieten of minileningen vaak om een noodsituatie gaat. Bijvoorbeeld een wasmachine die kapot is, een huisdier die een operatie nodig heeft of de auto die ermee ophoudt. Hier werd nog wel eens misbruik van gemaakt door verschillende kredietaanbieders. De kosten die werden berekend waren torenhoog omdat de mensen als het ware geen keus hadden. Dit is gelukkig verleden tijd..

Ondanks dat er geen BKR toetsing wordt gedaan, is het ten alle tijden aan te bevelen om alleen te lenen binnen uw budget. Geld lenen kost geld, dus stel zeker dat u in staat bent om het geleende bedrag binnen de gestelde termijn terug te betalen.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen