Snel geld lenen via een flitskrediet

Wanneer je een onverwachte uitgave hebt, dan kan snel geld lenen een goede uitkomst bieden. Een minilening, afhankelijk van het bedrag en hoe lang  je het geld nodig hebt, kan je in dat geval snel uit de problemen helpen.

Wilt je snel geld lenen? Bekijk dan de mogelijkheden op onze website.

Super snel geld op jouw rekening

Wil je snel geld op je rekening hebben staan? En wil je eigenlijk gewoon vandaag nog, of in ieder geval binnen 24 uur, over geld beschikken? Dan is een flitskrediet hetgeen waar je naar op zoek bent. 

Ga je geld lenen bij bijvoorbeeld een bank zoals de ABN AMRO, dan kan een lening aanvragen behoorlijk wat tijd in beslag nemen. Hetzelfde geldt voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Hier gaat gewoonweg de nodige tijd overheen.

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Waar kan je een minilening aanvragen?

De marktleiders op het gebied van een flitskrediet zijn op dit moment Saldodipje en Ferratum. Zij kunnen jou snel een bedrag van maximaal 1,500 Euro lenen. De aanvraag voor een lening van maximaal dit bedrag kan je geheel online doen.

Hoeveel kan ik lenen via een minilening?

Er zijn verschillende websites waar je snel een lening kunt aanvragen en afsluiten. Bij saldodipje kan je een minilening aanvragen voor een bedrag van maximaal 1,500€. 

Dit bedrag kan je  lenen voor een maximale duur van 90 dagen. Hier kan je dus terecht wanneer je direct geld, voor een niet al te lange periode, nodig hebt.

Ferratum is een andere grote aanbieder van minileningen. Ook hier kan je eenvoudig een klein bedrag lenen, Binnen een paar minuten kan je eenvoudig, gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. 

Per e-mail wordt je dan precies op de hoogte gehouden over de voortgang van de aanvraag. Het bedrag wat je bij Ferratum kunt lenen is ook 1,500€. De looptijd voor een lening van dit bedrag is evenees 90 dagen.

Vindt er er een BKR toetsing plaats bij een snelle lening?

De voorwaarden bij snel geld lenen zijn veel minder strikt dan bij andere type leningen. Zo vindt er geen BKR controle plaats.

Ook met een negatieve BKR registratie kan je een lening afsluiten.

Snel geld lenen

Snel kleine en ronde bedragen lenen

Bij beide aanbieders kan je snel geld lenen. Zoals je aan de bedragen kunt aflezen, is een snelle lening wel gelimiteerd tot kleinere bedragen. Er worden bovendien leningen verstrekt van standaard en ronde bedragen. 

Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld, 100 euro, 200 euro, 300 euro lenen en ga zo maar door. De rente en de looptijd bij een minilening zijn standaard en staan vast. Er is geen sprake van maatwerk.

Hoeveel rente dien je te betalen?

De rente is relatief hoog bij een minilening. Heb je geld nodig voor een langere termijn, dan is een flitskrediet dan ook veelal niet de beste keuze. 

Welke lening je het beste kan aanvragen, hangt voornamelijk af van welk bedrag je wilt lenen, hoe lang je dit geld wilt lenen en hoe snel je dit geld nodig hebt. 

De maximale rente is wettelijk vastgelegd

De wet- en regelgeving is een aantal jaren geleden drastisch aangepast. Tot die tijd vielen kredieten met een looptijd van minder dan 60 dagen niet onder het toezicht van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

Gelukkig is dat nu wel het geval. Dit houdt bijvoorbeeld in dat de kosten die in rekening mogen worden gebracht, in de vorm van de te betalen rente, aan een maximum zijn verbonden. 

Deze kosten mogen op dit moment niet meer dan 14% bedragen. Dit wordt in de volksmond de maximale kredietvergoeding genoemd.

Geld lenen tegen een lagere rente

Voor een lening van een groter bedrag met een langere looptijd, kan je beter op zoek gaan naar het beste aanbod voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. 

De rente zal voor dit soort leningen behoorlijk lager zijn. Vaak minder dan de helft van de rente van een minilening. Een minilening is daardoor bijvoorbeeld niet geschikt voor het kopen van een nieuwe auto.

Ook voor een zakelijke lening is een minilening niet geschikt. Hiervoor bestaan er betere opties.

Een kleine lening voor een noodsituatie

Aangezien de duur kort is en het te lenen bedrag bij een flitskrediet relatief laag is, valt de te betalen rente in absolute vorm echter wel weer mee. 

Maar toch, procentueel betaal je een behoorlijk bedrag. In het onderstaande overzicht kan je precies zien hoeveel rente je dient te betalen, voor verschillende bedragen die je snel kan lenen.

Snel geld lenen

Zijn er extra kosten verbonden aan snel geld lenen?

Voor welke lening je ook afsluit, de rente en voorwaarden dien je goed te bekijken. Zijn er vragen, zorg er dan voor dat je deze van tevoren stelt. Op die manier voorkom je onnodige risico``s.

Naast dat je voor een kleine lening een relatief hoge rente dient te betalen, kunnen er kosten voor een garantstelling in rekening worden gebracht.

Een garantstelling is vereist bij een kleine lening

De kredietverstrekker vraagt om een garantstelling, zodat zij zekerheid hebben dat het geleende bedrag weer wordt terugbetaald. Deze garantstelling kan worden afgegeven door iemand die je kent en die dit voor jou garant zou willen staan. Dit kan worden gezien als vervanging van de BKR toetsing.

Ben je niet in de gelegenheid zelf iemand te vinden die voor jou garant wilt staan, dan kan je deze garantstelling ook aanvragen via Ferratum UK Ltd. Hiervoor worden dan wel extra kosten in rekening gebracht.

Deze kosten kunnen behoorlijk oplopen en een grote invloed hebben op de totale kosten van de lening. Bij direct geld lenen is het in onze opinie dan ook aan te bevelen om zelf opzoek te gaan naar een garantsteller.

Naast dat je de lening dient af te lossen, dien je in het geval van een externe garantsteller, ook de kosten van de garantstelling te voldoen op de vervaldatum van van de lening.

Verborgen kosten zijn inmiddels wettelijk verboden

Verborgen kosten zijn aan banden gelegd. Toch is het goed om altijd het principe te hanteren: vertrouwen is goed, weten is beter. Het kan nooit kwaad om even per e-mail na te vragen dat er geen verdere kosten aan het flitskrediet zijn verbonden. Op deze manier heb je altijd een bevestiging per e-mail, waarbij je bij eventuele problemen op kan terugvallen.

Vaak gaat het bij het afsluiten van flitskredieten of minileningen om een noodsituatie. Bijvoorbeeld een wasmachine die kapot is gegaan, een huisdier die een operatie nodig heeft of de auto die ermee ophoudt.

Hier werd in het verleden nog wel eens misbruik van gemaakt door verschillende kredietaanbieders. De kosten die werden berekend waren torenhoog omdat de mensen als het ware geen keus hadden. Dit is gelukkig verleden tijd.

Snel geld lenen verborgen kosten

Voorkomen is beter dan genezen

Uiteraard is het altijd het beste om ervoor te zorgen dat je niet in de situatie terecht komt dat je  snel geld nodig hebt. Dit is niet altijd even eenvoudig, zeker als jouw inkomsten niet al te hoog zijn.

Ondanks dat er geen BKR toetsing wordt uitgevoerd, is het ten alle tijden aan te bevelen om alleen te lenen binnen jouw budget. Geld lenen kost geld, dus stel zeker dat je in staat bent om het geleende bedrag binnen de gestelde termijn terug te betalen.

Een goede planning is hierbij essentieel. Zelfs als je elke maand een klein bedrag op een spaarrekening zet, heb je na verloop van tijd toch een buffer opgebouwd waarop je kan terugvallen.

Al is het maar 10€ of 20€ per maand, na een aantal jaren heb je dan toch een bedrag achter de hand waar je op kunt terugvallen. Bijvoorbeeld voor de aanschaf van een nieuwe wasmachine of televisie.

Zet een financiële meevaller op een aparte spaarrekening

Heb je een keer een financiële meevaller, dan is het ook zeker verstandig om hier in ieder geval een gedeelte van op een spaarrekening te zetten.

De rente die je op een spaarrekening krijgt is heden ten dage helaas te verwaarlozen. Toch is het in dit soort situaties aan te bevelen om het geld op een spaarrekening te zetten en er bijvoorbeeld niet mee te gaan beleggen.

Dit omdat je snel bij jouw geld moet kunnen en je hier geen risico over wilt lopen. Je wilt niet, dat indien je het geld nodig hebt, de aandelenbeurs er slecht voorstaat en een gedeelte van jouw geld is verdampt.

Geld lenen kost geld

Sluit je een lening af, bereken op voorhand dan altijd wat de totale kosten zijn. Wees er absoluut zeker van dat er geen sprake is van verborgen kosten, hetgeen achteraf een vervelende verrassing kan opleveren.

Zorg er gewoonweg voor dat je weet waar je aan toe bent. Niet voor niets komt je de slogan geld lenen kost geld vaak tegen. Echter, zou er ook aan  moeten worden toegevoegd, weet hoeveel geld lenen jou kost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *