Televisie op afbetaling zonder BKR

Wil je een televisie op afbetaling zonder BKR toetsing kopen? Wij hebben de mogelijkheden op een rij gezet. 

Gespreid betalen of kopen op afbetaling

Eigenlijk zijn er maar weinig verschillen tussen kopen op afbetaling, of kiezen voor gespreid betalen. Bij gespreid betalen is de periode waarbinnen je dient te betalen doorgaans wel korter. Standaard kun je in 3 termijnen betalen, zonder BKR toetsing. Deze termijnen volgen dan wel snel op elkaar.

Bij kopen op afbetaling kan je de aankoop uitsmeren over meerdere jaren. Je sluit dan als het ware een persoonlijke lening af, waarmee je de aankoop financiert.

Rente betalen

Soms kom je weleens een actie tegen, waarbij je een aankoop op afbetaling kunt doen, zonder dat er rente in rekening wordt gebracht. Of dat je de eerste paar maanden geen rente hoeft te betalen. Dit zijn echter de uitzonderingen. Normalerwijs wordt er gewoon rente in rekening gebracht. Daarnaast is deze rente ook gewoon hoog te noemen. 

Er wordt bijna altijd een rente in rekening gebracht, die gelijk is aan de maximaal toegelaten kredietvergoeding. Dit maakt een televisie op afbetaling zonder BKR duurder dan dat je gewoon direct de tv afrekent.

Kopen op afbetaling is gelijk aan krediet

Bij een koop op afbetaling wordt er een krediet verstrekt. Dit zorgt ervoor dat er wetgeving van toepassing is. Iemand zonder AFM vergunning mag geen kredieten verstrekken. Je ziet in de praktijk dan ook vaak, dat een derde partij het krediet versterkt bij een koop op afbetaling. Je krijgt het krediet vaak verstrekt door kredietverstrekkers zoals Santander consumer finance.

Waar kan je een televisie op afbetaling zonder BKR kopen?

Dit is lastig. Doordat de algemene wetgeving op het verstrekken van kredieten van toepassing is, wordt er al snel een BKR toetsing uitgevoerd.

Je kan er eigenlijk vanuit gaan, dat dit bijna altijd bij een bedrag van meer dan 250€ het geval is. Helaas koop je tegenwoordig niet veel meer voor 250€.

Grote bedrijven zoals de Media Markt, BCC en Expert zullen zich aan deze wetgeving houden.

Waar televisie op afbetaling zonder BKR

Net zoals geld lenen zonder BKR toetsing lastig is, geldt dit ook voor een televisie op afbetaling kopen, zonder BKR toetsing.

Indien je kiest voor een TV die net iets boven jouw budget uitkomt, dan kan je indien het resterende openstaande bedrag minder dan 250€ bedraagt, de tv wel in termijnen betalen zonder BKR toetsing. Het bedrag van 250€ is namelijk het bedrag waar beneden afbetaling zonder BKR check wel mogelijk is.

Kopen via afterpay

Het kopen via afterpay zorgt ervoor dat je de tv iets later mag betalen. Helaas is de termijn dat je dient te betalen wel beperkt. Maar kom je bijvoorbeeld nog net een bedrag tekort en heb je dat binnen niet al te lange termijn wel beschikbaar, dan zou dit een mogelijkheid kunnen zijn.

Wel is het via afterpay zo, dat dit niet direct mogelijk is voor hele grote bedragen. Je dient eerst een historie op te bouwen, waarna het bedrag dat je achteraf mag betalen steeds groter wordt. Aanvankelijk wordt er een bedrag van maximaal 150€ op deze manier gefinancierd. Dat kan, nadat je meerdere transacties hebt afgesloten en ook netjes op tijd hebt betaald, oplopen tot maximaal 1.200€

Geld lenen via een minilening

In plaats van de televisie op afbetaling kopen zonder BKR toetsing, zou je ook een minilening zonder BKR toetsing kunnen afsluiten. Op die manier kun je echter ook weer niet al te veel lenen en dien je het geleende geld ook weer snel terug te betalen. 

Bij een minilening ga je ook rente betalen, die gelijk is aan de rente die bij een koop op afbetaling in rekening wordt gebracht. Wel dien je erop te letten dat je iemand hebt die voor jou garant wilt staan, want anders wordt de nieuwe tv nog een stuk duurder.

>> Snel geld lenen zonder een bkr toetsing  <<

Lening

Lening

Duur

Lening aanvragen

Minilening

100€ - 1,000€

30 - 90 dagen

Pluslening

1000€ - 2,500€

30 - 120 dagen

Betalen via In3

In3 is relatief nieuw. Zonder BKR registratie kan je op die manier in 3 termijnen betalen. De eerste termijn betaal je op het moment van aankoop, de tweede termijn na 30 dagen en de laatste termijn binnen 60 dagen. Eigenlijk is dit een tv leasen zonder BKR toetsing. 

Lease maakt het mogelijk om deze methode zonder BKR registratie toe te passen. Wel wordt er een korte check uitgevoerd alvorens je op deze manier kan betalen.

Samen met afterpay is dit de mogelijkheid om gespreid te betalen zonder BKR registratie. 

Stapelen van kopen op afbetaling

Een TV kopen op afbetaling is geen probleem. Wel dien  je uit te kijken dat je niet al te veel aankopen op afbetaling gaat aanschaffen. Daardoor kunnen de maandlasten snel oplopen. 

Een TV gespreid betalen maakt het aantrekkelijk om een nieuwe TV aan te schaffen. Maar de TV in termijnen betalen zorgt er wel voor dat de maandlasten toenemen.

Als je niet voorzichtig bent, dan raak je voordat je het weet, in de situatie dat een groot gedeelte van het maandelijkse salaris opgaat aan afbetalingen. Als je dan in een maand opeens tegen grote uitgaven aanloopt, dan kan dat een probleem opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *