Tijdelijke lening aanvragen

Eigenlijk is een lening altijd tijdelijk. Je zal altijd het geleende geld terug dienen te betalen. Zoniet, dan is het een schenking of een gift. Een tijdelijke lening aanvragen is dan eigenlijk gewoon gelijk aan een lening aanvragen.

Wel is er een groot verschil in de looptijd van een lening. Zo sluit je een hypotheek doorgaans af met een looptijd van wel 30 jaar. Een minilening daarentegen heeft een minimumlooptijd van 30 dagen. Het begrip tijdelijk heeft dan ook een relatieve betekenis.

Geld lenen voor een korte periode

Mensen die een tijdelijke lening willen aanvragen, willen doorgaans een lening aanvragen met een korte looptijd. Indien je het geld echt maar heel kort nodig hebt, dan kan dat via een minilening. Bij een lening zoals een persoonlijke lening is de looptijd doorgaans minimaal 6 maanden. 

Je zou er ook voor kunnen kiezen, om een aanvraag tot de mogelijkheid om rood te mogen staan in te dienen bij jouw bank. Het voordeel hiervan is dat je geen rente hoeft te betalen, wanneer je niet daadwerkelijk rood staat. 

Daarentegen is de rente die in rekening wordt gebracht, wanneer je wel daadwerkelijk rood staat, erg hoog.

>> Binnen 24 uur geld op je rekening <<

Geldverstrekker

Lening

Duur

Lening aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Let op de rente die je dient te betalen

Geld lenen kost altijd geld. Ook al ga je een tijdelijke lening aanvragen, je zal altijd rente dienen te betalen. Het voordeel is dan wel dat je slechts een korte periode rente dient te betalen.

Daarentegen dien je er wel voor te zorgen, dat je binnen een korte tijd weer in staat bent om de lening af te lossen. 

Kan je de lening op tijd terugbetalen?

Eigenlijk zou je bij een tijdelijke en korte lening al op voorhand dienen te weten waar je het geld vandaan gaat halen, om de lening weer af te lossen. 

Dit kan bijvoorbeeld zijn door het ontvangen van het vakantiegeld of doordat je een 13e maand ontvangt.

Op dat moment heb je extra geld ter beschikking, waarmee je het geleende bedrag weer kunt terugbetalen. Door hier op voorhand over na te denken, voorkom je de stress omdat je niet weet waar je het geld vandaan kunt halen.

Tijdelijke lening aanvragen terugbetalen

Is geld lenen altijd onverstandig?

Geld lenen is niet altijd onverstandig. Indien je te maken hebt met een incassobureau, dan kan een lening je zelfs geld besparen. Een lening zorgt er dan voor dat je geld kunt lenen om de openstaande facturen te betalen. Hierdoor kan je dan hoge incassokosten besparen. De lening geeft je vervolgens de mogelijkheid het geld in termijnen terug te betalen.

Ga je echter geld lenen, omdat je een nieuwe tv of dergelijke wilt kopen, dan is het de vraag of dit verstandig is. Eerst sparen alvorens je de aankoop gaat doen, zal je in dat geval geld besparen. 

Voorkom een negatieve bkr notering

Daarnaast heb je dan in een later stadium de mogelijkheid om een lening af te sluiten. Misschien in een situatie die nijpender is, waarbij je echt dringend geld nodig hebt. Bij elke aanvraag van een lening van meer dan 250€ zal er een bkr controle worden uitgevoerd.

In het geval je al meerdere leningen hebt openstaan, dan kan het zo zijn, dat een lening wordt geweigerd. Daarnaast loop je dan ook het risico dat je tegen een negatieve BKR notering aanloopt, waardoor lenen al helemaal een uitdaging wordt. Zelfs een tijdelijke lening aanvragen kan dan een probleem opleveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *