Vandaag nog geld nodig

Wanneer u geld nodig heeft en eigenlijk ook zeer dringend en het liefst nog vandaag nog, dan is dat mogelijk. Het antwoord op het probleem vandaag nog geld nodig, is een minilening.

Op die manier kunt u snel een klein bedrag lenen. Bovendien gaat het om geld lenen zonder bkr, dus u hoeft uzelf ook geen zorgen te maken over een eventuele negatieve bkr codering of registratie. Daarnaast wordt een minilening ook niet geregistreerd bij het bkr, waardoor het geen invloed heeft op een andere lening of een hypotheek die u in de toekomst zou willen afsluiten.

U heeft vandaag nog geld nodig, dan wilt u dus vandaag nog geld op uw bankrekening hebben staan, zodat u de beschikking heeft over contant geld. Het streven van de leningverstrekker is om binnen 24 uur geld op uw rekening te hebben staan.

Vandaag geld lenen, snel terugbetalen

Bij deze vorm van snel geld lenen is het zo dat u de lening ook weer snel dient af te lossen. Er wordt met verschillende standaard termijnen gewerkt. De kortste looptijd is 30 dagen en eventueel kan u ook een lening voor 62 dagen afsluiten. Daarom wordt het ook wel een flitskrediet genoemd.

Daarnaast zijn de bedragen die u kan lenen beperkt. Doorgaans is het maximale bedrag 1000 euro. Wanneer u vandaag nog geld nodig hebt, maar het bedrag wat u wilt lenen is hoger, dan wordt het een lastige aangelegenheid.

Indien u snel geld nodig heeft, waarbij het gaat om een aanzienlijk bedrag dan ontkomt u niet aan een bkr controle. Lenen zonder bkr toetsing is beperkt tot een minilening. 

>> Binnen 24 uur geld op je rekening <<

Geldverstrekker

Lening

Duur

Lening aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

De bkr controle is toch verplicht?

Dat klopt. Maar wel voor Nederlandse bedrijven. En hier speelt het internet een belangrijke rol. Bedrijven die alleen online actief zijn kunnen in principe overal gevestigd zijn. 

Als bedrijf in Nederland dan alleen via de website actief is, dan kan je moeilijk zeggen dat het om een Nederlands bedrijf gaat. Er zijn inmiddels talloze bedrijven die alleen via een website actief zijn in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven zoals Amazon. Je kan toch moeilijk zeggen dat het hier om een Nederlands bedrijf gaat.

Op die manier kunnen de aanbieders van een mini lening toch een lening verstrekken, zonder dat er een bkr registratie of controle aan te pas komt. De AFM heeft hier meerdere malen naar gekeken maar hebben geen grond kunnen vinden om het te verbieden.

Direct geld lenen, is lenen zonder financieel advies

Dit alles neemt niet weg dat u hierdoor ook geen financieel advies krijgt. Dit is nauw verbonden aan de bkr wetgeving. 

In Nederland bestaat er voor kredietverstrekkers een zorgplicht naar de consument toe. Zij dienen uw financiële situatie te bekijken en ook een advies uit te brengen of het verstandig is om een lening af te sluiten. Daarbij wordt er u ook voorgerekend hoeveel de lening u nu in werkelijkheid echt gaat kosten.

Bij een minilening is dit niet het geval. U bent zelf volledig verantwoordelijk voor de beslissing of die verstandig is of niet. 

Wie zijn de flitskrediet verstrekkers?

Via het internet kunt u via Saldodipje en Ferratum een minilening aanvragen. Zoals u hierboven al heeft kunnen lezen zijn deze bedrijven in Nederland alleen actief via het internet. En niet alleen in Nederland, deze bedrijven bieden kleine leningen aan in alle Europese landen.

Het gaat hier om bedrijven die respectievelijk  van Finse en Engelse origine te zijn. U hoeft dus niet bang te zijn dat u te maken krijgt met bijvoorbeeld bedrijven uit Oost Europa.

Ferratum is onderdeel van een groot conglomeraat wat beursgenoteerd is aan de effectenbeurs in Frankfurt. Dus ook de Duits beurstoezichthouder houdt hier een oogje in het zeil.

Wat zijn de kosten als u direct over geld wilt beschikken?

Het is eigenlijk overbodig te vermelden dat u rente dient te betalen bij het afsluiten van een lening. Wat echter specifiek is bij een minilening is de garantstelling. Bij elke lening die wordt versterkt is er een garantstelling vereist.

Hierbij zijn er twee mogelijkheden. Dit regelt u zelf, doordat u iemand kent die voor u garant wilt staan, of u vraagt deze aan via Ferratum UK Ltd. Aan het aanvragen van een garantstelling via Ferratum UK ltd zitten wel extra kosten verbonden, die bovendien behoorlijk op kunnen lopen. Op die manier kan een kleine lening behoorlijk oplopen qua kosten en wordt direct geld lenen behoorlijk duur.

Oplossen van acute geldproblemen

Heeft u een rekening ontvangen, dan kan u met deze kleine lening deze echter wel netjes op tijd betalen. En heeft u bijvoorbeeld al meerdere aanmaningen ontvangen en is de volgende stap een incasso traject, dan kan het goedkoper zijn om op deze manier een lening aan te vragen. Of misschien zijn de gevolgen van het niet op tijd betalen nog wel groter en kunt u op deze manier deze problemen voorkomen.

Dat neemt niet weg dat u de lening weer op tijd dient terug te betalen. Anders bent u alleen maar de problemen voor uw uit aan het schuiven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *