Vooraf betalen voor een lening

Vooraf betalen voor een lening? Dat klinkt erg vreemd. Dat is het dan ook bijna altijd. Op deze website worden wij bijvoorbeeld continu gespamd met mails, die beloven dat je een lening kunt afsluiten. Bijna altijd gaat het om een groot bedrag en is de rente erg laag. Ook wordt er vermeldt dat er geen bkr toetsing plaatsvindt.

Dat lijkt te mooi om waar te zijn. Dat is het dan ook. Vaak zijn de mails ook enigszins vergelijkbaar geschreven. Er is een rijk iemand en jij hebt het geluk dat je geld kan lenen van deze persoon. Regelmatig wordt er dan bijvoorbeeld verwezen naar een miljardair of oliesjeik. Deze lening fraude is echt een plaag op dit moment. Heb je vandaag nog geld nodig, dan kan het erg verleidelijk zijn om hier op in te gaan. Doe dit echter nooit!

Uitkijken voor frauduleuze mails

Je dient uitermate voorzichtig te zijn. Eigenlijk kan je wel stellen dat je nooit moet ingaan op een mail van een partij die je niet kent. Daarnaast dien je ook altijd uit te kijken dat de mail echt afkomstig is van degene waarvan je denkt dat de mail afkomstig is. Bekijk daarom altijd goed het email adres.

Vooraf betalen voor een lening houdt in dat je een bedrag gaat overmaken en dat geld nooit meer terugziet. Je wordt warm gemaakt met de belofte dat je veel geld kunt lenen tegen een erg lage rente. Echter, voordat je daadwerkelijk het geld ontvangt dien je eerst zelf geld over te maken. Hiervoor worden verschillende redenen gegeven.

Voorbeeld van een scam mail

Onderstaand een voorbeeld van mails die wij dagelijks ontvangen.

Mijn naam is Yara, ik wil Susan Marien oprecht bedanken voor het helpen van mij met een lening van 100000 om een eigen huis te kopen met een lage rente van 4%, op 6 november 2021 na te zijn afgewezen door mijn bank en andere financiële agentschappen die ik heb bezocht, wil ik ook contact opnemen met het grote publiek, aangezien ik iedereen die financiële hulp nodig heeft, aanraad om contact op te nemen met dit bedrijf om niet in verkeerde handen te vallen terwijl ze op zoek zijn naar een verantwoord kredietcontact via hun bedrijfsmail adres

Eerst betalen dan een lening ontvangen

Soms gaat het om een commissie voor iemand, de andere keer is het weer vanuit oogpunt van wetgeving of is het om de kosten van het opstellen van het contract te dekken. Het bedrag dat je dient over te maken is in eerste instantie niet al te groot. Hierdoor zullen mensen sneller geneigd zijn om het geld over te maken. 

Als iemand je vraagt om duizend euro, dan zal je dat niet zo snel doen. Is het een bedrag van 50 euro, dan zullen mensen eerder geneigd zijn om dit te doen.

Geld kwijt of nog meer betalen

Nadat je het geld hebt overgemaakt, dan zijn er twee mogelijkheden. Of je hoort helemaal niks meer, of ze proberen het nog een keer. Met een nieuwe smoes wordt er dan geprobeerd of je nog meer geld wilt overmaken.

Net zolang totdat je hiermee stopt. Vooral via internet dien je tegenwoordig erg voorzichtig te zijn.

Vooraf betalen voor een lening oplichting

Vertrouwd geld lenen

Iets meer rente betalen, in plaats van ingaan op een aanbod dat te mooi is om waar te zijn, zal uiteindelijk voorkomen dat je geld kwijtraakt. Zo kan je bijvoorbeeld bij Saldodipje een minilening aanvragen. Saldodipje is een betrouwbare financiële instelling. En ook al is de rente dan hoger dan bij een persoonlijke  lening of doorlopend krediet, je weet wel zeker dat je niet wordt opgelicht.

Je dient zowel uit te kijken voor illegale kredietaanbieders, kredietaanbieders zonder de vereiste vergunningen en frauduleuze kredietaanbieders, waar je gewoon jouw geld kwijt bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *