Voorschotje lenen

In het verleden was het bedrijf voorschotje actief op het gebied van verstrekken van een minilening. Zij zijn inmiddels echter al geruime tijd gestopt. Hiervoor in de plaats kan je terecht bij andere aanbieders van minileningen of flitskredieten.

Waarom is voorschotje gestopt?

Dit is opgelegd door de rechter. Zij hebben een uitspraak gedaan dat zij hun leningen niet mochten verstrekken zonder vergunning. En voorschotje was niet in het bezit van de benodigde vergunningen van de AFM.

Het betoog van voorschotje was dat zij gratis leningen verstrekte. Je diende echter wel te betalen voor een spoedtoverboeking. En in de praktijk koos bijna iedereen voor een spoedtoverboeking. De kosten die hiervoor in rekening werden gebracht waren maar liefst 150€. Dit werd door de rechter gezien als verborgen kosten, hetgeen in strijd was met de wetgeving. 

In plaats van het kiezen voor  het aanvragen van een vergunning werd er besloten het bedrijf op te heffen. Voor mensen die snel geld nodig hebben was dit een aderlating. Dit omdat het niet eenvoudig is om een kredietverstrekker te vinden waar je binnen 10 minuten een lening kan vragen. Een voorschotje lenen is met het stoppen van voorschotje.nl weer een stukje moeilijker geworden.

Waarom zijn minileningen wel toegestaan?

Je mag in Nederland geen leningen aanbieden zonder dat je in het bezit bent van een vergunning afgegeven door de AFM. Echter zijn zowel Ferratum en Saldodipje in Nederland alleen actief via het internet. Daardoor kunnen zij niet verplicht worden een vergunning aan te vragen bij de AFM. Het internet kent nu eenmaal geen grenzen.

Nederlandse kredietverstrekkers hebben daarnaast de plicht om een BKR controle uit te voeren. Dit wordt gedaan om de consument te beschermen, zodat zij geen onverantwoorde leningen aangaan.

Waarom kunnen Saldodipje en Ferratum wel minileningen aanbieden?

Ten eerste zijn deze bedrijven in het bezit van een vergunning van het land waar zij gevestigd zijn. Zo is bijvoorbeeld Ferratum van origine een Fins bedrijf. 

Zo kunnen zij leningen verstrekken zonder BKR toetsing. Dit is mogelijk omdat zij dochterondernemingen zijn van in het buitenland gevestigde banken. Hierdoor is de BKR plicht niet van toepassing. 

Waar kan je tegenwoordig snel geld lenen

Een minilening aanvragen kan bij de hierboven genoemde bedrijven Saldodipje en Ferratum. Hier kan je snel geld lenen in de vorm van een  flitskrediet.

Banken en andere kredietverstrekkers zitten doorgaans niet te wachten op het verstrekken van een lening van bijvoorbeeld 500 euro of 800 euro. En zeker niet als dit voor een korte periode is. De kosten die zij dienen te maken wegen niet op tegen de rente inkomsten bij een dergelijk klein bedrag. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening wordt er bijvoorbeeld vaak een minimum gesteld van vijfduizend euro.

Extra kosten van een lening

Of er naast de rente nog extra kosten in rekening worden gebracht heb je zelf in de hand. De extra kosten die eventueel in rekening worden gebracht zijn de kosten voor een garantstelling. Indien je zelf iemand kent die voor jou garant wil staan, dan worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht. 

Wat kost een minilening?

Voor een minilening geldt er een relatief hoge rente. Deze ligt doorgaans rond de 14%. Je dient echter niet te vergeten dat her beoordelen en verstrekken van een lening werk en dus kosten met zich meebrengt. Omdat het om kleine bedragen gaat is de opbrengst voor de kredietverstrekker in euro`s daarom ook laag. Om dit toch rendabel te maken dienen zij met hogere rentes te werken.

In de beneden staande tabel kan je bekijken hoeveel een lening kost. Dit zijn wel de kosten zonder de eventueel bijkomende kosten van een garantstelling.

Voorschotje kosten van een minilening

In dit overzicht kan je zien hoeveel je dient te betalen voor een mini lening bij de huidige rentestand.

Is een flitskrediet afsluiten verstandig?

Dit is iets wat iedereen voor zichzelf dient te beoordelen. De rente is vrij fors, maar indien je in een noodsituatie zit waarin je echt dringend geld nodig hebt dan is het wel een uitweg die wordt geboden. 

In onze opinie is het echter wel verstandig om te bekijken waarom je een minilening nodig hebt. Geef je gewoonweg teveel geld uit of is jouw inkomen te laag. Aan beide is wat te doen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw inkomen verhogen door naast jouw baan te proberen online geld bij te verdienen.

Zo kan iedereen tegenwoordig producten via Bol verkopen. De Bol Masterclass legt je dit haarfijn uit. En er zijn inmiddels aardig wat succesverhalen van mensen die daar een leuk inkomen mee verdienen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *