Waar kun je geld lenen zonder bkr toetsing

De bkr toetsing kan erg vervelend zijn. En dan specifiek in het geval je in het bezit bent van een negatieve bkr notering. In dat geval is de vraag; waar kun geld lenen zonder bkr toetsing, uitermate relevant.

Het bkr register en lenen

De begrippen bkr en lenen zijn erg nauw met elkaar verbonden. Bij elke lening groter dan een bedrag van 250€, is er sprake van opname in het bkr register

Daarnaast zal er dan ook een controle worden uitgevoerd. In het bkr register is namelijk zijn namelijk alle leningen van alle Nederlanders terug te vinden. Daarnaast en dat is misschien nog belangrijker, is er in het register terug te vinden of er  in het verleden sprake is geweest. van het te laat, of helemaal niet, voldoen van de rente en/of aflossing.

De uitkomst van dit korte onderzoek is voor een kredietverstrekker van groot belang. Indien je hiermee in het verleden mee te maken hebt gehad, dan zal je dit kunnen beamen.

Een negatieve bkr registratie - wat nu?

Een negatieve bkr notering, zal bij het accepteren van een aanvraag een probleem kunnen zijn. Dit is echter niet altijd zwart-wit. Hoe lang je erover gedaan hebt de achterstanden in te lopen speelt bijvoorbeeld ook een rol.

Een achterstand bij een andere lening, zal op het moment van het indienen van een aanvragen voor een extra lening, echter vrijwel altijd leiden tot een afkeuring.

Is een lening nu geheel uitgesloten?

Heb je toch geld nodig, maar ben je in het bezit van een negatieve bkr notering, dan zal je jezelf afvragen, waar kun je geld lenen zonder bkr toetsing? Het antwoord op deze vraag is relatief simpel. 

Je kan in dat geval alsnog een minilening afsluiten. Wel is het zo dat doorgaans dit ook het enige antwoord op deze vraag is. Bij banken of andere kredietverstrekkers zal het een lastig verhaal worden om in aanmerking te komen voor een lening.

De enige andere mogelijkheid is eigenlijk het geld lenen van vrienden. 

>> Lagere rente bij Saldodipje en Ferratum <<

Kredietverstrekker

Lening

Looptijd

Direct aanvragen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

100€ - 1,500€

30 - 90 dagen

Lenen zonder bkr toetsing

Op het gebied van minileningen zijn er verschillende aanbieders. Dit zijn achtereenvolgens Ferratum en Saldodipje. Het proces van afsluiten van een krediet bij deze aanbieders komt grotendeels overeen. 

De aanvraag en afhandeling geschiedt geheel online. Daarnaast zijn beide bedrijven gericht op het bieden van een oplossing voor snel geld lenen. Want dat is uiteraard van groot belang indien je snel geld nodig hebt.

Wat zijn de kenmerken van een minilening?

Een lening afsluiten met een registratie die negatief is, blijft dus doorgaans beperkt tot het afsluiten van een minilening. Een nadeel van deze lening is dat je niet meer dan 1500 euro kunt lenen.

Via een doorlopend krediet zou je een groter bedrag kunnen lenen, maar dat is in deze situatie helaas geen optie. 

Het zijn echter niet alleen nadelen die verbonden zijn aan deze minilening. Er zijn in onze opinie zeer zeker ook een aantal voordelen.

Een van deze voordelen is dat je binnen 24 uur over geld kunt beschikken. 

geld lenen zonder bkr toetsing

De acceptatie en uitbetaling van de lening gaat namelijk erg snel. In de meeste gevallen zal de lening ook gewoon worden goedgekeurd. Je hoeft namelijk niet te voldoen aan de voorwaarden die gelden bij andere leningen.

De duur van de lening

Het geleende bedrag dient zoals bij elke lening weer te worden terugbetaald. Bij een minilening is deze periode echter wel korter dan bij een doorlopend krediet of persoonlijke lening. 

De minimumtermijn is 30 dagen en de maximumtermijn is 90 dagen. Daarbij is het wel zo, dat indien je een lening voor langer dan 30 dagen afsluit, je het geleende bedrag in maandelijkse termijnen dient terug te betalen. 

Doordat je na 30 dagen al een gedeelte dient terug te betalen, kan je dus niet de gehele periode over het gehele bedrag dat je geleend hebt beschikken. Aan de andere kant sluit je een lening af waar je geen jaren aan vast zit. Dat heeft ook weer zo zijn voordelen.

Ook geld lenen zonder vaste baan

Een vaste baan is geen voorwaarde voor het afsluiten van een minilening.

Dus ook als je student bent, of je ontvangt een uitkering, dan is dit in principe geen belemmering bij het afsluiten van een minilening.

Of dit in dergelijke situaties verstandig is om te doen, is een andere vraag.

Persoonlijk zijn wij van mening dat het altijd verstandig is, om eerst eens goed te kijken waarom je nu snel geld nodig hebt. 

Waar kun je geld lenen zonder bkr toetsing

Indien er structureel meer geld uitgaat dan dat er binnenkomt, dan is het onze opinie verstandig om hier eens goed naar te kijken.

Natuurlijk beseffen wij ons hier dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Maar als je het niet probeert, dan weet je zeker dat het niet gaat lukken.

De gevolgen van het afsluiten van een lening

Door een lening af te sluiten, dien je rente te gaan betalen. Geld lenen kost nu eenmaal geld. Zelfs als je slechts een klein bedrag wilt lenen, dan zal je dit geld gaan kosten. 

Natuurlijk is het wel zo dat indien je slechts een klein bedrag leent, dat deze kosten ook niet al te hoog zullen zijn. Daarentegen staat, dat de rente die je dient te betalen bij een minilening procentueel gezien wel weer hoog is. 

Deze rente bedraagt namelijk net iets minder dan 10%. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer je een antwoord zoekt op de vraag  waar kun je geld lenen zonder bkr toetsing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *