Wat is de beste creditcard

Wat is nu de beste creditcard? Er zijn verschillende aspecten die hierbij een rol spelen. Maar ook jouw eigen voorkeur is hier van belang. Zo biedt American Express een goede service, maar deze creditcard is wel duurder dan andere creditcards. 

Weinig verschil tussen Visa en Mastercard

Om eerlijk te zijn zit er weinig verschil tussen Visa en Mastercard. De kosten laten zich doorgaans goed vergelijken. 

Ook de wisselkoersopslag bij betalingen in vreemde valuta en de rente die in rekening wordt gebracht bij te late betaling, zijn tegenwoordig allemaal gelijk. Hier zit geen verschil tussen een Mastercard classic en een Visa World card.

De rente is overigens wel een aandachtspunt. Deze is namelijk zeer hoog en laat zich vergelijken met de rente die in rekening wordt gebracht bij een minilening. De extra kosten die een te late betaling met zich meebrengt, zijn zeker niet te onderschatten.

Verschillende type creditcards

De verschillen tussen de verschillende type creditcards zijn groter dan de verschillen tussen aanbieders. Zo zal je met een goldcard een grotere bestedingsruimte ontvangen. Ook zal je dan een beroep kunnen doen op uitgebreide verzekeringen. 

Indien je regelmatig reist, dan is dit zeker iets om te overwegen. Vaak heb je dan direct een doorlopende reisverzekering. Ook zullen jouw online aankopen langer verzekerd zijn. Of je in aanmerking komt voor een goldcard, hangt af van jouw financiële situatie. 

Er worden dan striktere eisen gehanteerd met betrekking tot een minimum inkomen. Indien je in het bezit bent van een negatieve BKR codering, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een prepaid creditcard aan te vragen. De meeste creditcards zullen een aanvraag voor een standaard creditcard weigeren, wanneer er sprake is van een negatieve BKR registratie. In dat geval is de vraag wat is de beste creditcard eigenlijk niet langer relevant.

Spaarprogramma`s

Wat vaak het verschil maakt is een aanbieding die op het moment van aanschaf geldig is. Daarnaast spaar je bij sommige creditcards punten met jouw uitgaven, die je vervolgens kunt omzetten om een cadeau uit te zoeken. 

Zo spaar je bij de American Express flying blue kaart flying blue miles. Wanneer je regelmatig van de kaart gebruik gemaakt, kan je op die manier best snel een behoorlijk aantal miles bij elkaar sparen. Maar zoals gezegd, de creditcard van American Express is wel iets duurder.

Daarnaast is het zo, dat je een American Express kaart op minder plekken kunt gebruiken, dan een Visa of Mastercard.

Spaarprogramma creditcards

Creditcard van KNAB

Als je puur naar de kosten kijkt, dan is het antwoord op de vraag wat is de beste creditcard, de creditcard van KNAB. Deze ontvang je namelijk gratis wanneer je een bankrekening opent bij KNAB.

Je hebt doorgaans de mogelijkheid om een creditcard bij de bank waar je jouw bankrekening hebt lopen aan te vragen. Of je kunt direct een creditcard aanvragen bij Visa, Mastercard of American Express. 

Problemen met betalen van de rekening

Kun je de rekening van de creditcard niet betalen? Neem dan eens contact op met de bank, of zij jou een persoonlijke lening willen verstrekken, om zodoende de rekening van de creditcard te voldoen. De rente zal dan fors lager uitvallen. Een creditcard zal ook vrij snel geblokkeerd zijn, in het geval je niet op tijd de rekening voldoet. Welke creditcard je ook kiest.

Op tijd betalen van de rekening is erg belangrijk. Het is dan ook aan te raden om jouw bestedingspatroon aan te passen aan hetgeen je kunt betalen. De maandelijkse afrekening kan flink oplopen, wanneer je continue geld uitgeeft met de kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *